Waar ben je naar op zoek?

12.01.2016
7 minuten
Marketing
Techniek
Wij zijn Juist

’t Zusje en Juist winnen Horecava Innovation Award

Juist Redactieteam

Op de horecavakbeurs van Nederland werd op 12 januari 2016 de publieksprijs van de Horecava Innovation Award 2016 toegekend aan ’t Zusje. Met 46% van de stemmen was hun app, die wij samen met ’t Zusje ontwikkelden, de ontegenzeggelijke winnaar.

’t Zusje merkte op dat tijdens hun etentjes telefoons steeds vaker gebruikt werden. Dat paste niet in het concept van ’t Zusje, waarbij avondvullend bourgondisch genieten centraal staat. Om daar met een eigentijdse nudge verandering in te brengen ontwikkelden wij samen met ’t Zusje een app die gasten stimuleert de telefoon juist eens te laten liggen. Tijd voor een praatje in plaats van voor je telefoon, dus.

Gasten kunnen punten verdienen door hun telefoon níet te gebruiken. Hoe langer de telefoon blijft liggen, hoe meer punten ze verdienen. Met die punten kunnen de gasten mooie prijzen winnen. Op deze manier wil ’t Zusje bijdragen aan het tafelgenot.

Laaiend enthousiaste jury

Het idee en de app scoorden hoge ogen bij de jury. “Hoe vaak komt het niet voor dat alle gasten aan een tafel met hun smartphone bezig zijn in plaats van met elkaar? Daar probeert ’t Zusje iets aan te doen”, vertelde de jury. “De app speelt in op de maatschappelijke ontwikkeling dat de smartphone de qualitytime met elkaar verdringt. De ondernemer maakt een statement met deze app.”

Avondvullend genieten

’t Zusje is een bekend tapasrestaurant dat inmiddels meer dan 30 vestigingen heeft in heel Nederland. Eigenaar Peter Smits: “Bij een etentje gaat het om gezellig samenzijn. Met deze app willen we die sociale beleving op een speelse manier bevorderen. We merken dat de app werkt; mensen hebben in onze restaurants weer meer aandacht voor elkaar. De Horecava Innovation Award is een mooie kroon op ons werk!”

De app van ’t Zusje is gratis te downloaden via de App Store en de Google Play Store voor respectievelijk Apple en Android apparaten.

Kom je lunchen?

Wat is juist voor jou? Dat maken we graag behapbaar! Daarom nodigen we je uit voor een lunchsessie. Met een (worsten)broodje in de hand bespreken we jouw doelen. En heb je alleen honger naar resultaat? Dan spreken we ‘gewoon’ af.

Afspraak maken! 🥐