Waar ben je naar op zoek?

14.04.2021
7 minuten
Wij zijn Juist

Juist Kwartaalupdate: Q1 2021

Siebe van Moorsel

De kop is eraf. Inmiddels al even, maar toch; het jaar 2021 is van start gegaan. Gelukkig maar, want met 2020 waren we hé-le-maal klaar. Ons voornemen was dan ook om 2021 vol positiviteit en enthousiasme tegemoet te gaan. En dat ging prima! Tenminste: deels. Want ons eerste kwartaal begon vol energie… en een volle ziekenboeg.

Valse start

Blessures lijken een nieuwe jaarlijkse voorjaarstraditie te worden, want ook dit jaar zaten er wat collega’s in de lappenmand. Zo overwoog onze huis-DJ Rik Beekmans een carrière als acrobaat, wat hem een intakegesprek op de spoedeisende hulp opleverde. De enkel van Rik schoot uit de kom, en Rik zelf zat opgesloten op zijn zolderkamertje. Zijn herstel verliep voorspoedig, en sneller dan gedacht schoot hij weer ballen naar de parkeerplaats van de buren.

Ook onze Roy (‘de Bressias’ voor intimi) kende een ongelukkige start van het nieuwe jaar. Maar: Roy hield de moed erin, en de blinde darm eruit. Na een korte revalidatieperiode was hij weer fris genoeg om een grote friet saté met mexicano naar binnen te werken. Dat hij daarna corona kreeg heeft daar waarschijnlijk niets mee te maken. Dat Teun vlak daarvóór ook corona had misschien ook niet. Hoe dan ook we hopen voor Roy dat zijn pech voor dit jaar in ieder geval wel op is.

Genoeg nu over alle blessures en ongemakken. Want we hebben ook voldoende gezéllig nieuws over onze collega’s.

Personeel

En niet alleen gezellig nieuws, maar ook feestelijk nieuws! Want Rik der Kinderen, bij velen bekend als ‘de echte Rik’, heeft zijn veertienjarig (!!!) werkjubileum gevierd. Dat ging vanwege logische redenen meer stilletjes voorbij dan wij met z’n allen wilden, maar volgend jaar is hij vijftien jaar in dienst. En aangezien er nog wat feestelijke rekeningen openstaan – van afscheidsborrels tot de intrek van ons nieuwe stulpje – bereiden wij ons vast voor op wat een enorm Juist-festival moet gaan worden. Dat lijkt ons de enige logische optie.

Meer heuglijke feitjes: ook Jos heeft een jubileum te vieren. Hij vervult al vijf jaar de onmogelijk geachte duofunctie van programmeur én designer. Andere collega’s hebben wat minder meters op de teller, maar die gaan er ongetwijfeld wel komen in het geval van Jessy. Die hebben we namelijk met een vast contract aan ons gebonden. Ze kan geen kant meer op.

Wie wel een andere richting in gaat is Sam. Sam is bijna zes jaar parttime bezig geweest met vormgeven, programmeren en optimaliseren en was tussendoor ook nog aan het afstuderen. Dat is ‘m inmiddels gelukt! Via zijn stagebedrijf heeft hij ook zijn nieuwe baan gevonden. Succes Sam, en ook jou zien we op het grote Juist-festival met minstens twee podia.

Hebben we het afgelopen kwartaal kunnen laten om nieuwe collega’s in dienst te nemen? Zowaar! We zoeken nog wel enkele nieuwe collega’s trouwens. In Q2 gaat er sowieso nóg een nieuwe collega aantreden, kunnen we alvast verklappen. Vanaf 1 juni start Jorg Gijsbers als operationeel directeur bij Juist. Niet om een andere directeur te vervangen, maar om die wat meer lucht te geven. Al die nieuwe collega’s moeten een beetje in toom gehouden worden, immers. Ook Jorg gaan we van harte verwelkomen tijdens het Juist Outdoor-weekend met 3 mainstages en een glamping.

Voorzichtig verwelkomen we trouwens meer collega’s – op kantoor, welteverstaan. Omdat we al ruim een jaar thuis werken stelde Lindy een strak roulatieschema op. Daarmee kunnen collega’s weer eens een dagje coronaproof en veilig op kantoor werken. Een welkome afwisseling van de thuiswerkplek. En hoewel ons kantoor nog steeds geen volle bezetting heeft gehad (en dat ook nog wel een tijdje gaat duren) kunnen we zo toch weer een beetje proeven van het ‘normale’ werkleven.

Binnen een halfjaar van nieuwe werknemer tot Hollywood-ster van Juist. Daar is niet iedereen voor in de wieg gelegd. Blijkbaar heeft Marloes wél in deze speciale wieg gelegen. Nadat ze binnen een paar maanden een nieuwe supportafdeling op z’n pootjes heeft gezet draaide die vanaf het begin van dit jaar op volle toeren. En sindsdien zetten we haar graag in als lijdend voorwerp van onze video’s. Om te beginnen in de supersnelle voorstelquiz.

Brabantse gezelligheid

Echte Brabantse gezelligheid staat centraal binnen Juist. En het summum van Brabantse gezelligheid is natuurlijk carnaval (tenminste, voor de meesten). Traditiegetrouw komen wij verkleed naar kantoor, maar samen hossen zat er dit jaar niet in. In plaats daarvan organiseerden we een carnavalsquiz waar plaats was voor de nodige solonaises. De winst van deze quiz ging (opnieuw) naar Teun.

Naast solonaises op bureaustoelen stimuleren wij alle harde thuiswerkers ook om buiten in beweging te blijven. Hoe wij dit doen? Natuurlijk door (ook) hier een wedstrijd van te maken. Want als de werknemers van Juist één ding gemeen hebben, dan is het wel dat ze competitief ingesteld zijn. Via de Ommetje-app werden de gemaakte kilometers bijgehouden met één winnares aan de top. Janine wist Jessy letterlijk én figuurlijk een aantal stappen voor te blijven en ging zo met de overwinning aan de haal.

En wat er nog meer speelde in Q1:

  • Harm wordt voor de tweede keer vader;
  • Sander sloot zich aan bij het toch al omvangrijke bierbrouwersgilde van Juist (en vergaart daarmee roem op TikTok);
  • Martijn, ook wel Mart-ei-n genoemd, hing een handleiding op over hoe je eitjes perfect (gaar) kookt, zodat collega’s nooit meer eiwit hoeven te slurpen;
  • Mayke verruilde haar activiteiten in de flexpool voor een volwaardige stage, waarbij ze onderzoek doet naar onze klanttevredenheid;
  • Casper startte óók met zijn stage, alleen houdt hij zich bezig met WordPress;
  • Marleen bereidde de aanstaande overgang naar Teams tot in de puntjes voor (ondanks het verzet van enkele Slack-fanatici).

Projecten

In de categorie ‘een greep uit onze projecten’ zijn online open dagen geen nieuwigheid meer voor ons. Aankomende studenten moeten weer op zoek naar een passende studie, en wij komen in actie om ze naar de juiste opleiding te sturen. En dat is gelukt! Zowel voor MBO Amersfoort, De Leijgraaf, Fioretti College als het Zwijsen College kunnen wij wel stellen dat de online open dagen net zo geslaagd waren als de potentiële leerlingen over een paar jaar. 😉

In eerdere updates repten we al over het strategietraject van VDN-ICT en afgelopen kwartaal is hun transformatie voltooid. Met een nieuwe naam, huisstijl, website en complete uitstraling ontwikkelden we een identiteit die VDN-ICT onderscheidt. Een jasje dat ze écht past. En zo ontstond De Backenders: gevoel voor ict. Een mooi resultaat van een fijne samenwerking – maar dat kan ook niet anders, met twee bedrijven die Brabantse gezelligheid belangrijk vinden.

Het volgende mooie project is er een waarbij medewerkers van Vivent hun collega’s een hart onder de riem konden steken. Met een digitaal kaartje stuurden medewerkers bedankjes, beterschapswensen, complimenten en andere opbeurende berichten naar hun collega’s. De honderden e-cards zorgden natuurlijk voor een positieve invloed op de werksfeer!

Livegang

Natuurlijk zijn er ook in de eerste maanden de nodige websites live gegaan. Zoals die van Van Berlo Cementdekvloeren. Met teksten van Jeroen Vissers, prachtige nieuwe kiekjes, een heerlijke video die een werkdag weergeeft én een offertetool zijn alle ingrediënten in huis om de concurrentie te vloeren. Onze SEO-specialisten waren al een tijdje bezig om meer verkeer naar de website te sturen vanuit zoekmachines, en met de nieuwe site maken die bezoekers meteen kennis met de kwaliteit die Van Berlo uitstraalt.

Om in te spelen op de vraag naar (en het aanbod van) zorgmedewerkers ontwikkelden we voor Transvorm de site OntdekdezorgBrabant. Hier vinden scholieren, zij-instromers, herintreders en andere geïnteresseerden alles over werken en leren in zorg en welzijn in Brabant.

Waar ook veel vraag naar is: exclusieve buitenproducten van Outdoor Island! We zien het bij al onze klanten die ‘iets’ met tuinen en buitenmeubelen doen: in de tuin werken is hip. Om Outdoor Island klaar te stomen voor het lenteseizoen vernieuwden we hun website.

Wat de migratie van Magento1 naar Magento2 kan betekenen heeft Bomenenzo ervaren. We voorzagen de webshop van een nieuw design en bouwden die schil dus op Magento2. Met resultaat: metéén na livegang stegen de conversies aanzienlijk. Een flinke klus die dus meteen voldoening gaf, zowel voor ons als voor de familie Van de Bijl, die al vanaf het prille begin onze klant is. Daar bouwen we op verder – ook voor andere klanten!

Ongeveer anderhalf jaar geleden klopte Selected Brewing Ingredients (SBI) bij ons aan voor een nieuwe webshop. SBI levert kwaliteitsgrondstoffen voor bierbrouwers. En aangezien ons halve team tegenwoordig uit bierbrouwers bestaat vonden we ook dat weer een prima match! Dat maakte de opdracht trouwens niet eenvoudiger. We legden gecompliceerde koppelingen met warehouse management systeem BizBloqs, zodat alle klanten precies de juiste voorraden en prijzen te zien kregen.

En SBI kreeg een Juist-primeur, want zij zijn de eerste klant die met ons eigen WooCommerce-thema werken! Onze Ties kreeg daarvoor een mooi vraagstuk. Want hoe zouden wij een eigen WooCommerce-thema bouwen als we daarin zoveel mogelijk best practices zouden verwerken, van de allergrootste webshops tot onze eigen ervaringen? Het antwoord van Ties is een thema dat we zó kunnen inzetten voor webshops, maar waar ook alle ruimte is voor maatwerk. En zo is SBI nu, na een uitgebreide ‘proeverij’, aan het draaien op ons eigen thema, met flink wat maatwerk. Komend kwartaal voegen we nog meer functies toe, waaronder meerdere talen en een tweede omgeving voor thuisbrouwers. Benieuwd naar het Juist-thema? Dan moet je de vernieuwde webshop van SBI zeker even bekijken!

Afsluiten

Zo. Dat was me het kwartaal wel weer. We sluiten alweer een jaar lang iedere kwartaalupdate af met ‘hopelijk mogen we snel weer’, of iets van gelijke strekking. En we hebben eigenlijk nog geen reden om daarvan af te wijken in deze kwartaalupdate. En toch hopen we opnieuw. Dat onze nieuwe collega’s kennis hebben gemaakt met onze legendarische borrels. Dat oude collega’s met een groot feest afscheid hebben kunnen nemen. Dat we weer met zijn allen in een opgefrist kantoor werken. Dat we weer wél een actieve herinnering gaan hebben aan onze Juist Events, die wij zeker niet zijn vergeten. Dat lees je over drie maanden!

En wie weet kun je dan ook al de early bird tickets bestellen voor het Juist Dance Event, waarvoor heel Boekel een maand lang wordt omgetoverd tot festivalterrein…

Kom je lunchen?

Wat is juist voor jou? Dat maken we graag behapbaar! Daarom nodigen we je uit voor een lunchsessie. Met een (worsten)broodje in de hand bespreken we jouw doelen. En heb je alleen honger naar resultaat? Dan spreken we ‘gewoon’ af.

Afspraak maken! 🥐