Waar ben je naar op zoek?

31.10.2019
7 minuten
Marketing
Techniek

Alles wat je moet weten over Dark Mode

Juist Redactieteam

Zowel Instagram als Facebook introduceert een nieuwe update waarin de Dark Mode te gebruiken is in de app. Instagram heeft begin oktober 2019 de Dark Mode al toegevoegd aan de app. Facebook heeft de nieuwe update ook al ontwikkeld en heeft deze al toegepast. Maar wat houdt Dark Mode precies in, welke telefoons kunnen dit gebruiken en hoe zet je het aan?

Wat is Dark Mode?

De donkere modus, Dark Mode, is niet helemaal nieuw. De Mac van Apple beschikt al vanaf 2018 over deze functie en Windows introduceerde de Dark Mode zelfs al in 2016, intussen is het al een tijdje mogelijk om de dark mode te gebruiken.

Omdat de Dark Mode vooral op de Mac een groot succes was, was het logisch dat Apple deze update ook ging uitbrengen voor de mobiele telefoon. In de nieuwe update (iOS 13), die in september 2019 is gelanceerd, werd het mogelijk om je mobiele telefoon in Dark Mode te zetten.

Android kon natuurlijk niet achterblijven. Daarom is de Dark Mode al een tijdje beschikbaar voor alle Android telefoons via de Android 10 software update.

De Dark Mode is een speciale functie voor het gebruik van je mobiele telefoon als het donker is. Deze mode zorgt ervoor dat witte, scherpe vlakken donker worden gemaakt. Dit zorgt voor minder vermoeidheid voor je ogen. Daarnaast verbruikt je telefoon minder batterij als de Dark Mode is ingeschakeld. De witte, felle kleuren worden omgezet een mix van grijze, zwarte en andere donkere kleuren.

Voor welke telefoons is Dark Mode beschikbaar?

Twijfel je of de Dark Mode wel beschikbaar is voor jouw telefoon? Geen zorgen, want de Dark Mode is voor zowel Apple als Android beschikbaar. Het enige wat je moet doen is ervoor zorgen dat je de nieuwste software-update voor je telefoon installeert en Instagram en Facebook Messenger bijgewerkt zijn via de Apple Store of Play Store. Voor Apple moet minimaal iOS 13 geïnstalleerd zijn; voor de Android-telefoons is de Dark Mode beschikbaar in de nieuwe Android 10 update.

Dark Mode aanzetten

Het is ten eerste belangrijk om te weten dat het niet mogelijk is om Instagram zelf in Dark Mode te zetten. Instagram Dark Mode is namelijk volledig afhankelijk van de algemene instellingen van jouw telefoon. Dit houdt in dat je je telefoon in Dark Mode moet zetten, voordat je Instagram in Dark Mode kunt gebruiken. Dus staat je telefoon in Dark Mode, dan staat Instagram dat ook. In tegenstelling tot Instagram is het bij Facebook Messenger wel mogelijk om de app in Dark Mode te zetten zonder de algemene instellingen voor je telefoon aan te passen.

Hoe zet je Dark Mode aan op je iPhone?

Om Instagram Dark Mode op je iPhone te gebruiken zal je de algemene instellingen van je iPhone moeten aanpassen. Open eerst je instellingen en ga naar ‘beeldscherm en helderheid’. Bovenaan de pagina (bij weergave) staat meteen de Dark Mode weergeven. Stel je beeldscherm in van licht naar donker en je telefoon staat in de Dark Mode. Open nu Instagram en je zult zien dat Instagram automatisch in Dark Mode wordt weergeven. Voor Facebook Messenger geldt dat je de Dark Mode kan inschakelen via de app. Open hiervoor de app, klik op je profielfoto linksboven in de app en je ziet meteen de Dark Mode staan.

Hoe zet je Dark Mode aan op je Android telefoon?

De Dark Mode aanzetten op je Android telefoon werkt eigenlijk hetzelfde als bij de iPhone. Open de instellingen op je telefoon en ga naar ‘display’. Nu zie je de Dark Mode, vaak nachtstand genoemd, tussen je instellingen staan. Zet de Dark Mode aan en open Instagram. Je ziet dat Instagram nu ook in Dark Mode staat. Om de Facebook Messenger app in Dark Mode te zetten voer je dezelfde handelingen uit als bij de iPhone. Open de app, klik op je profielfoto linksboven in de app en je ziet de Dark Mode bovenaan staan.

Blijf op de hoogte

Zoals eerder aangegeven is de Dark Mode al een tijdje beschikbaar voor de reguliere app van Facebook, en voor Facebook Messenger. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van social media? Volg ons dan op Instagram, Facebook en LinkedIn!

Kom je lunchen?

Wat is juist voor jou? Dat maken we graag behapbaar! Daarom nodigen we je uit voor een lunchsessie. Met een (worsten)broodje in de hand bespreken we jouw doelen. En heb je alleen honger naar resultaat? Dan spreken we ‘gewoon’ af.

Afspraak maken! 🥐