Waar ben je naar op zoek?

Waarom een klantreis?

Een klantreis brengt in kaart hoe je klant, je bezoeker of gast zijn weg vindt naar jou. Van eerste kennismaking tot het allerlaatste contactmoment. En misschien nog wel verder. Door een klantreis uit te werken krijg je niet alleen inzicht in de momenten waarop je zichtbaar bent, maar ook in de momenten waarop je dat nog níet bent. Daarom is een klantreis een ideaal vertrekpunt voor een sterke marketingstrategie.

Met de juiste klantreis zorg je voor:

  • Inzicht in de contactmomenten met je klant, en de kwaliteit daarvan;
  • Concrete actiepunten op basis van de kwaliteit van die contactmomenten;
  • Het signaleren van kansen op momenten waarop je nog niet zo goed zichtbaar bent;
  • IJzersterke acties op het juiste moment die je doelgroep bijblijven.

Wanneer is een klantreis het juiste antwoord?

Als je aan de slag wil met je (nieuwe) merkstrategie.
De klantreis is een verzameling van contactmomenten. Hoe beter ieder contactmoment jouw merk uitdraagt, hoe sterker je merk is. Heb je dus al een sterke merkstrategie liggen, maar dragen je contactmomenten dat merk nog niet echt uit? Dan maak je dat inzichtelijk in een klantreis. Met als doel: een merkbeleving neerzetten die je doelgroep raakt.

 

Als je toe bent aan verdieping rond je huidige marketingmix.
Je zet al de nodige middelen in en komt qua merkbeleving goed voor de dag. Maar je hebt het gevoel dat je hier méér uit kunt halen. De klantreis helpt je in te zien welke contactmomenten nóg beter kunnen en op welke momenten je een extra contactmoment – of klantervaring – met je doelgroep kunt creëren.

Als je door de bomen het bos niet meer ziet.
Je zette door de jaren heen verschillende marketingmiddelen in, en iedere keer kwam daar weer een nieuwe uiting bij. Zo plantte je iedere keer een extra boom. Maar hoe groot het marketingbos inmiddels is? Je hebt geen idee. Met een klantreis neem je alle contactmomenten eens goed onder de loep. Voor een strak gesnoeid bos.

 

Als je weet waar de marketingschoen wringt, maar je geen idee hebt waar je moet beginnen.
Je weet al dat je contactmomenten geen fantastische klantervaringen zijn. Dat je content beter kan is je ook al duidelijk. Maar waarmee je moet starten? En hoe? Wij helpen je prioriteiten te stellen. Zo kun je stapsgewijs met de belangrijkste knelpunten en kansen aan de slag.

De juiste aanpak

Vertrekpunt

Een klantreis optimaliseren draait om het creëren van relevante klantervaringen. Daarmee zorg je voor een sterk(er) merk. Daarom is een sterke merkstrategie een belangrijk begin. Die bepaalt immers voor een groot deel waarom en hoe je bepaalde contactmomenten inzet. Zonder dat kompas is de kans kleiner dat je beoogde optimalisaties ook echt relevante klantervaringen zijn.

01
Inventariseren

Om de contactmomenten te kunnen beoordelen gaan we die eerst samen met jou inventariseren. Welke fases van de klantreis zijn belangrijk voor jouw vraagstuk? Welke klantervaringen doorloopt jouw doelgroep tijdens die fases? En hoe zien die er precies uit? Met een complete inventarisatie als bagage hebben we alle ingrediënten om samen aan de slag te gaan.

02
Klantreissessie

Dan is het tijd om de koppen van ons, van jou en je collega’s bij elkaar te steken. We kennen het ideale gedrag van jouw merk al, maar hoe zit dat met je doelgroep? Die brengen we in kaart met een persona. De persona vertegenwoordigt je ideale klant. Tijdens de sessie schetsen we hoe die klant door de bepaalde fases van de klantreis eh… reist. We beoordelen de kwaliteit en signaleren kansen. Wat kan er beter? Waar moeten we écht iets mee doen?

03
Uitwerking

We verzamelen alle contactmomenten in één overzicht. Daaraan koppelen we prioriteiten. Want je complete klantreis in één keer aanpakken is vaak erg lastig. Daarom spreken we af welke klantervaringen we als eerste onder handen gaan nemen. Wij zorgen ervoor dat er tenminste één nieuwe klantervaring bij zit die zorgt voor een wauw-effect bij je doelgroep. Samen bepalen we hoe we die contactmomenten de komende tijd verder optimaliseren.

04

Ook zij weten onder andere wat juist is

Meer weten?

Wil jij weten of een klantreis ook voor jou het juiste antwoord is? Onder het genot van een (worsten)broodje legt Harm je uit wat we voor je kunnen doen!

Neem contact op met Harm Plan direct een afspraak

Harm Snijders

Merkstrateeg & Klantadviseur

"Wat is juist voor jou? Daar gaan ik graag samen met jou naar op zoek!"