Waar ben je naar op zoek?

24.04.2020
7 minuten
Wij zijn Juist

Juist Kwartaalupdate: Q1 2020

Juist Redactieteam

Het eerste kwartaal van het nieuwe decennium zit er alweer op! Tijd om jullie even bij te praten over alles wat er in de afgelopen maanden is gebeurd. Want voor Juist was Q1 nogal een rollercoaster: er vertrokken collega’s, er kwamen collega’s voor terug, we zijn verhuisd naar een nieuw pand en zitten midden in de coronacrisis. Zo hebben wij die rollercoaster beleefd.

Transferwindow

Er was het afgelopen kwartaal een tijd van komen en een tijd van gaan. En wéér terugkomen, voor sommigen. In de vorige kwartaalupdate stelden we Jessy voor. Helaas brak ze tijdens wintersport haar arm, waardoor ze haar werkzaamheden even aan de kant moest leggen. Maar: inmiddels is onze Jessy – gelukkig – alweer aan de slag om onze klanten van dienst te zijn op het gebied van online marketing!

Bij de Juist-stagiairs was er een wisseling van de wacht. Luc en Maik sloten eind januari hun stage af. Onze nieuwe stagiair Niels, die je kunt kennen van ons carnavalsfilmpje – waarover later meer – startte begin januari met zijn afstudeerstage. Wat wij ons vooral afvragen: hoe gaat hij friet halen, nu we niet meer tegenover de frietzaak gevestigd zijn?

We hintten de vorige kwartaalupdate al naar een babyboom binnen Juist. Onze Lisa, Wiesje en Claudia verwelkomden deze week een dochter. Of de kinderwens besmettelijk is dat durven we niet te zeggen, maar ook Teun verwacht later een kleine kruimel. Dat wordt – alweer – vervolgd dus…

Maar zoals eerder aangegeven; er is – jammer genoeg – ook een tijd van gaan. Na 12,5 jaar dienstverband nemen we afscheid van zowel Paul als Rogier. In deze rare tijden – waarover wederom later meer – was het niet mogelijk om een fysiek afscheidsfeestje te organiseren. Dus was de primeur aan Paul en Rogier; de eerste online Juist-afscheidsborrel! Natuurlijk blijft het hier niet bij, mannen. We nemen zo snel mogelijk nog een keer écht afscheid met zijn allen! Om dit gat op te vangen zit onze eigen Marc Overmars niet stil en vanaf 1 mei kunnen jullie een nieuw gezicht verwachten binnen de gelederen van Juist. En ook dit wordt vervolgd…   Dit bericht bekijken op Instagram  

Carnaval

De carnavalsvrijdag is traditioneel een dag waar menig Juist-medewerker naar uitkijkt. Het is een dag waar onze Roy de plaatjes bepaalt en iedereen die dat leuk vindt verkleed naar kantoor komt. Niels – de nieuwe stagiair – bewees dat hij al helemaal ingeburgerd is. Jammer genoeg voor hem moest hij de rommel van het carnavalsfeestje wel helemaal zelf opruimen.   Dit bericht bekijken op Instagram  

Nieuwe projecten

Het vorige jaar was een leerzaam jaar op het gebied van merkstrategieën. In 2020 gaan we daar verder mee. Met WEMO, Hycult, ZoZorg en Sander Bekkers zijn we een uitdagend traject aangegaan om samen hun merk vorm te gaan geven. We bedenken samen het merk, bepalen de merkpositionering en gaan dat uiteindelijk vertalen naar middelen.

Maar ook onze webbouwers hebben de afgelopen maanden niet stilgezeten. Een korte opsomming van de nieuwe opgeleverde websites:

Daarnaast hebben we Hobij geholpen personeel te werven in Polen, Roemenië en Litouwen. Door specifieke landingspagina’s per land op te zetten en deze heel gericht te adverteren via verschillende kanalen, hebben we honderden nieuwe arbeidskrachten weten te werven.

Verder zijn we nog een intensieve samenwerking aangegaan op het gebied van social media met Van der Heijden Bouw & Ontwikkeling én Nieuwe Baan uit Oss. Daar zijn we gestart met social advertising op LinkedIn, Facebook en Instagram voor het werven van nieuw personeel. Ook geven we ondersteuning op het gebied van contentstrategie.

Het nieuwe pand

In kwartaalupdate 3 waren we op zoek naar een nieuw pand, in kwartaalupdate 4 hadden we iets op het oog, maar in deze kwartaalupdate is het dan eindelijk zo ver; Juist heeft een nieuw kantoor! Na meer dan 15 jaar verlaten we ons vertrouwde plekje op de Kerkstraat voor een nieuwe vestiging op De Vlonder. We verlaten natuurlijk het prachtige Boekel niet, want: ‘Allein in Boekel h’ek den aord!’.

De week van 23 maart stond in het teken van de grote verhuizing. Een grote schoonmaak, een hoop bureaus die van verdieping 2 naar begane grond moesten én dan ook nog rekening houden met de gezondheid en veiligheid van alle medewerkers in verband met het coronavirus. Om de verplichte anderhalve meter afstand te bewaren is er in plaats van in twee dagen in drie dagen verhuisd.

In verband met het coronavirus wordt er nog niet optimaal gebruik gemaakt van het nieuwe pand, maar in het najaar volgt er een officiële opening op ons nieuwe adres: De Vlonder 60!   Dit bericht bekijken op Instagram  

Coronavirus

Tussen neus en lippen door is het de afgelopen alinea’s al een paar keer gevallen; de bizarre situatie. Ook wij bij Juist hebben de gevolgen ervan ervaren. Sinds een paar weken zijn wij niet meer actief in het oude én nieuwe pand, want iedereen werkt thuis. Dat betekende dus zoals eerder gezegd voor Paul en Rogier een virtuele borrel, maar ook de overleggen en gesprekken zijn de afgelopen weken digitaal gevoerd.

Juist nú

Het coronavirus zorgt voor een verre van normale situatie. Voor ons, maar ook voor jullie. Daarom willen wij er graag voor je zijn. Juist nú. Onze rol in de maatschappij is misschien klein, maar misschien zijn er toch zaken waarmee we jou kunnen helpen.

Daarom blokken wij wekelijks een middag in om met collega’s te brainstormen over marketingvraagstukken die spelen omtrent het coronavirus. De Juist Denktank brengt advies op basis van jouw vraag. Die uren factureren we niet. Het advies van onze Denktank is dus gratis voor al onze klanten. Wil je onze Denktank inschakelen? Laat ons weten wat we voor je kunnen doen.

Ook gaan we de komende tijd nóg meer kennis delen via onze blogs. Als aftrap heeft Roel al een blog geschreven over digitale marketing tijdens de coronacrisis.

Onze klanten

Meestal praten we je in een kwartaalupdate bij over wat wij in het afgelopen kwartaal hebben gedaan voor onze klanten. Maar deze coronacrisis is – zoals al vaker gezegd – een bizarre situatie die zorgt voor creatieve oplossingen. Vandaar dat wij een paar klanten uitlichten die het roer om hebben gegooid in tijden van het coronavirus.

Nu openbare evenementen en scholen voorlopig dicht zijn betekent dat voor veel examenleerlingen dat ze geen examen kunnen doen en geen open dagen kunnen bezoeken. Om toch studenten te helpen met het maken van de juiste keuze heeft De Leijgraaf het WhatsApp-vragenuurtje gestart. Via deze weg beantwoordt De Leijgraaf vragen die aankomende studenten hebben over het vervolg van hun studieloopbaan.

De scholen zijn dicht, openbare evenementen zijn afgelast, en ook zorginstelling Vivent is gesloten voor het publiek. Vivent heeft door deze crisis een aantal aanpassingen moeten doen, waar ze toch ontzettend veel waardering door krijgen. Er ontstaan allerlei mooie initiatieven rondom Vivent. De zorginstelling is in het nieuws geweest en allerlei artiesten brachten een bezoek. Juist nu halen ze samen het beste uit hun dag met hun bewoners.

Plexiglas.nl levert normaal plexiglas voor allerlei toepassingen. Maar juist nú heeft het bedrijf een maatschappelijkere rol. De plexiglas coronaschermen zorgen ervoor dat medewerkers van bijvoorbeeld Jumbo, Etos en verschillende ziekenhuizen beter beschermd kunnen blijven werken. Deze orders krijgen – vanwege het maatschappelijke belang – voorrang. De vraag is immers enorm. Op deze manier draagt ook Plexiglas.nl zijn steentje bij.

En ook diverse horecaklanten laten zich van hun meest flexibele kant zien. Zo is restaurant Montimar gestart met een afhaalservice vanuit alle zes de vestigingen en sterrenzaak Zarzo gaat thuisbezorgen.

Wolbert Fysio is de laatste klant van Juist die we even willen uitlichten. De fysiopraktijk is tijdens de crisis bezig om er op afstand te zijn voor zijn klanten. Zo heeft Wolbert Fysio sinds 18 maart E-Health in het leven geroepen. Dit houdt in dat een fysiotherapeut via telefonisch contact of videochat de klant helpt bij het herstel van zijn of haar klachten. Tevens is Wolbert Fysio zich aan het voorbereiden op coronaherstel; fysiobehandelingen naar aanleiding van ziekte.

Samen Juist

Het pand op De Vlonder is nog bijzonder leeg en ongezellig voor Juist-begrippen. We hadden nu graag genoten van ons nieuwe stekkie, maar de situatie laat het nog niet toe. Om toch nog samen die gezelligheid van de vrijmibo na te bootsen zijn er afgelopen twee weken online pubquizzen georganiseerd. De directie verraste alle medewerkers met een aardigheidje. Zo kunnen de medewerkers met heimwee toch nog genieten van het oude pand.

Rollercoaster

Zoals we al zeiden: we zaten bij Juist sowieso al in een rollercoaster, en het lijkt erop dat we er voorlopig nog wel even in blijven zitten. Wij hopen dat jij, je familie en iedereen die je kent gezond blijft en deze crisis zo goed mogelijk gaan uitkomen. Wij gaan de komende drie maanden weer ons uiterste best doen om er voor jullie te zijn. Juist nú!

Kom je lunchen?

Wat is juist voor jou? Dat maken we graag behapbaar! Daarom nodigen we je uit voor een lunchsessie. Met een (worsten)broodje in de hand bespreken we jouw doelen. En heb je alleen honger naar resultaat? Dan spreken we ‘gewoon’ af.

Afspraak maken! 🥐