Waar ben je naar op zoek?

16.01.2023
7 minuten
Wij zijn Juist

Juist Kwartaalupdate: Q4 2022

Yvonne Dumoulin

De feestdagen zitten erop, maar wij hebben er stiekem een feestkwartaal van gemaakt. We haalden zelfs de krant tijdens een van onze uitjes… Hebben we dan ook nog gewerkt tussen al dat feestgedruis door? Jazeker! We lanceerden verschillende websites en chatbots, we startten nieuwe projecten en gaven vorm aan lopende projecten. We gaven een Online Marketing Masterclass en volgden zelf diverse cursussen. Genoeg dus om dik tevreden 2022 achter ons te laten. Maar niet voordat we samen met jou nog één keer terug hebben gekeken met deze Juist Kwartaalupdate!

Feestkwartaal

Het kwartaal begon goed. Collega’s trokken naar Volkel voor de grootste vrijdagmiddagborrel van Nederland. En dat was niet geheel onopgemerkt gebleven. Zo haalden we het Brabants Dagblad.

Zo’n gezellige vrijmibo houdt je jong, moet ook collega Angelique gedacht hebben. Daarom organiseerde ook zij een borrel om te vieren dat ze Sarah zag. Sommige collega’s genoten daar zaterdags nóg van…

Voordat de decembermaand aanbrak hadden we dus al de nodige feestjes gehad. Maar waar iedereen écht naartoe leefde? Dat was de kerstborrel. Na twee jaar afwezigheid vond-ie dit jaar dan eindelijk weer plaats. Voor het eerst in ons eigen kantoor. En ook deze borrel was met de traditionele wist-je-datjes van Filip, een heerlijke winterbarbecue en de nodige karaoke-optredens behoorlijk geslaagd.

 
Dit bericht op Instagram bekijken
 

Een bericht gedeeld door Juist (@juist.nl)

Juist WK-poule

Daar was-ie weer: de Juist WK-poule. Tijdens het EK vorig jaar zomer streden alleen collega’s tegen elkaar (waarbij Harm op het laatste moment tot Koning TOTO werd bekroond). Maar dit jaar konden we wel wat extra uitdaging gebruiken. Daarom nodigden we onze klanten uit om ook deel te nemen aan de WK-poule. De inzet: 50 écht ambachtelijke Boekelse worstenbroodjes!

Vorig jaar bleef het spannend tot de laatste minuut – net zoals in de WK-finale zelf – en dit jaar was dat niet anders. Het zag er (net zoals bij het EK van 2021) lang naar uit dat Jessy er met de winst vandoor ging. Maar niemand minder dan Online Marketeer Brian wist er uiteindelijk met de winst vandoor te gaan. Gelukkig was hij zo sportief om de worstenbroodjes te delen met zijn collega’s. 

En het spijt ons, maar ook weer niet: óók het WK vonden veel collega’s een goede reden om ’n borrel te houden. Daarom besloten we de (gewonnen) wedstrijd tegen het gastland in de poulefase samen op kantoor te kijken. En daar ging het er fanatiek aan toe…

 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 

Een bericht gedeeld door Juist (@juist.nl)

Babynieuws

Niet alleen in Bethlehem is afgelopen kwartaal een kiendje geboren, maar ook (wéér) in Boekel! Het is een vast rubriekje dat de komende tijd nog wel even stand gaat houden. Lindy kreeg namelijk een zoontje. Gefeliciteerd met Gus!

Ook Teun ging afgelopen kwartaal met verlof. Nét voor het verstrijken van het jaar keerde hij (weliswaar een weekje) terug. Hij kreeg z’n tweede zoon; gefeliciteerd met Jip! En ook Filip kreeg gezinsuitbreiding. Maar liefst 10 puppy´s werden er geboren bij de familie Demuyt.

De babyboom bij Juist is al even aan de gang. Daarom was het afgelopen kwartaal tijd om de Juist-baby’s kennis te laten maken met het bedrijf. Ze mochten langskomen op kantoor om de schoen te zetten voor Sinterklaas. Aanschouw:

 
Dit bericht op Instagram bekijken
 

Een bericht gedeeld door Juist (@juist.nl)

Intern nieuws

Laten we beginnen met de personele update. De flexpool heeft versterking gekregen: Tigo van Lee is naast zijn studie gestart bij Juist. Hij gaat aan de slag voor klanten met het schrijven van teksten en andere werkzaamheden. Daarnaast heeft Yvonne Dumoulin ons versterkt als Tekstschrijver. Nu hebben we dus ’n specialist in huis die klanten weet te voorzien van goede teksten. Vanaf eind oktober is ze 3 dagen in de week aan de slag.

Dat je bij Juist kunt groeien weten Roy en Nicole als geen ander. Naast een aanstaande nieuwe functie thuis (lees: aanstaande ouders) kregen ze afgelopen kwartaal bij Juist een andere (extra) functie; ze groeiden door naar Teamleider voor de afdeling marketing en hebben nu beide een driedubbele rol. Jessy en Teun hebben ook ’n andere functie. Bij Jessy staat inmiddels de titel Hoofd Social & E-mail in haar e-mailhandtekening. Bij Teun is dat Creatief Directeur

Wij willen onze kennis up-to-date houden. Daarom kwam Roestvrijtaal langs in Boekel. Eerst voor ’n taalcursus voor collega’s. De tweede sessie stond in het teken van wervende vacatureteksten schrijven. Het aantrekken van (het juiste) personeel is op het moment een behoorlijke uitdaging. Daarom schakelden we ’n specialist in om onze klanten te inspireren. Zelf zoeken we ’n WordPress Ontwikkelaar, dus leek ’t ons verstandig om ook aan te sluiten. Ook om de opgedane kennis gelijk in te zetten bij de social wervingscampagnes van klanten. Win-win.

Verder hebben we een externe training gekregen van Jasper Schenk. Het ‘oude’ Universal Analytics verdwijnt en maakt plaats voor het inmiddels (hopelijk) bekende Google Analytics 4. Reden genoeg om onze eigen kennis hierover eens bij te spijkeren. En om te zorgen dat alles klaar staat voor de definitieve overgang aankomende juni. Heb je vragen of een opmerking hierover? Schroom dan niet om contact op te nemen.

Projecten

Tot slot nog een opsomming van ’n paar mooie projecten die we voor klanten opgeleverd hebben in het afgelopen kwartaal.

Wij vinden het fijn om te werken voor klanten waar we blij van worden. Royaal Buiten is zo’n klant. Met ons complete projectteam bezochten we de showtuin om eens te buurten over onze samenwerking. Onder het genot van ’n goed biertje en ’n goeie BBQ hebben we het klantverhaal afgenomen.

De website voor De Kock Elektro is afgelopen kwartaal live gegaan. Deze mochten we ontwerpen én bouwen. Net zoals de website van Hamulight en van Hycult Biotech. Naast de livegang van de website hebben wij ons vastgebeten in de herpositionering van Hycult Biotech. De resultaten zijn veelbelovend dankzij fraai acteerwerk van de klant zelf. Wordt vervolgd…

Het gezamenlijke project met Thijs Zonneveld en Vincent Luyendijk, ‘Sporthelden op School’, heeft vorm gekregen. Er is flink wat reuring gecreëerd op social media én landelijke radio! Zie bijvoorbeeld deze tweet van Thijs. We zijn nu in gesprek met samenwerkingspartners.

Chatbot ‘Willy’ is live gegaan op Brabantwonen.nl. Willy is vernoemd naar St Willibrordus, wat vroeger de naam was van BrabantWonen. Het is een leuk geanimeerd menneke geworden, gemaakt door Jos. Bij de livegang zei de klant: “Ik vind het zo’n lief en leuk manneke!” Maar ging dat nu over Jos of over Willy…?

Afsluiting

Afgesloten. Strik erom, klaar. We hebben 2022 achter ons gelaten en zijn knallend het nieuwe jaar ingegaan. Wat dit jaar ons gaat brengen? Er zijn in deze eerste maand maar liefst 2 nieuwe collega’s gestart. Daarnaast hebben een aantal collega’s vanaf januari een nieuwe functie, presenteren we binnenkort een nieuwe dienst én barsten we van de nieuwe ideeën! En verder? Naast het voortzetten van de lopende samenwerkingen hopen we in 2023 op nog meer uitdagende opdrachten, inspirerende cursussen (geven) en de Juist(e) feestjes.

Kom je lunchen?

Wat is juist voor jou? Dat maken we graag behapbaar! Daarom nodigen we je uit voor een lunchsessie. Met een (worsten)broodje in de hand bespreken we jouw doelen. En heb je alleen honger naar resultaat? Dan spreken we ‘gewoon’ af.

Afspraak maken! 🥐