Waar ben je naar op zoek?

Waarom een contentstrategie?

Je hebt vast enorm veel te vertellen. Jouw doelgroep wil vast ook van alles van je weten, ook al weten ze dat soms zelf (nog) niet. Je contentstrategie brengt die twee behoeftes samen. Daarmee zorg je ervoor dat je je doelgroep precies vertelt wat ze op een bepaald moment willen weten. Zo bereik je niet alleen jouw doel, maar ook het doel van je bezoeker, je gast of je (potentiële) klant.

Met de juiste contentstrategie zorg je voor:

  • Passende content in iedere fase van de klantreis;
  • Een haalbare planning;
  • Afspraken rondom verantwoordelijkheden;
  • Superduidelijke contentformats die jouw merk of bedrijf tot leven brengen.

En daarmee: meer naamsbekendheid, vindbaarheid, herkenbaarheid, conversies en dus: resultaat!

Wanneer is een contentstrategie het juiste antwoord?

Als je zichtbaar wil zijn op social media… … maar je weet niet hoe, of met welke content. Met een contentstrategie achterhalen we de informatie die jij wilt vertellen – en die je doelgroep wil lezen.

Als je de volgende stap wil zetten na je merkstrategie. Zodra je weet wie je als merk bent, waar je voor staat en welke plek je in wil nemen in het hoofd van je bezoekers, wil je dit doorvertalen naar content.

Als er geen echt plan zit achter je content. Misschien plaats je wel eens een fotootje op Instagram en verstuur je soms een nieuwsbrief, maar doe je dat zonder te weten waarom je dat eigenlijk doet.

Als je behoefte hebt aan duidelijke kaders. Lukraak content plaatsen kan iedereen. Juist door hier duidelijke afspraken over te maken zorg je voor uniformiteit, herkenbaarheid en een krachtige(re) boodschap.

De juiste aanpak

Merkstrategie

De fundering voor ieder merk. Het vertrekpunt van waaruit de contentstrategie start. In je merkstrategie leg je vast wie je bent, waar je voor staat, hoe de buitenwereld je moet zien en hoe je ‘klinkt’. Dat verankeren we in de merkwaarden. Die geven een concrete richting voor je gewenste identiteit. Met de merkstrategie geef je je doelgroep de kans om ook echt voor jou te kiezen. De contentstrategie is de doorvertaling van die richting.

01
Contentsessie

Als content jouw verhaal is, dan weet jij ’t beste uit welke hoofdstukken dat verhaal bestaat. Daarom brengen we die hoofdstukken tijdens een contentsessie samen in kaart. We verdiepen ons in je doelgroep en verkennen je doelen. Wat is de essentie van je verhaal? Welke behoeftes heeft je doelgroep? Hoe zorgen we ervoor dat die twee samenkomen? En welke content past daar dan bij?

02
Contentstrategie

In de contentstrategie werken we de verzamelde input van de contentsessie heel concreet uit. We stellen thema’s vast en koppelen die aan de doelen, onderwerpen en content. Daaruit volgen duidelijke contentformats die je meteen kunt inzetten voor ieder kanaal en die passen bij je merk. Van blog tot social post, van klantcase tot whitepaper. Of andere formats die jouw doel behalen.

03
Contentplanning

Nu we weten wat je wil vertellen en hoe je dat precies gaat doen, is het tijd om te gaan plannen. Wanneer publiceren we welk stukje content? En welk kanaal gebruiken we daarvoor? Een heldere planning beantwoordt die vragen. Met de tool Monday zorgen we voor een inzichtelijke contentplanning waar iedereen mee kan werken. Wie de content ook maakt.

04

Ook zij weten onder andere wat juist is

Meer weten?

Wil jij weten of een contentstrategie ook voor jou het juiste antwoord is? Onder het genot van een (worsten)broodje legt Filip je uit wat we voor je kunnen doen!

Neem contact op met Filip Plan direct een afspraak

Filip Demuyt

Commercieel Directeur en Mede-eigenaar

"Samen resultaten halen waar jij en wij gelukkig van worden."