Waar ben je naar op zoek?

Waarom social media marketing?

Daar zijn waar je doelgroep is. Dat is voor alle bedrijven en merken belangrijk. De kans is groot dat tenminste een deel van je doelgroep(en) wel op social media te vinden is. Maar welk kanaal precies? En hoe bereik je ze? Met social media marketing brengen we dat in kaart. Om vervolgens met de juiste content in beeld te komen bij jouw (potentiële) klanten en je doelen te bereiken.

Met de juiste social media marketing zorg je voor:

  • Zichtbaarheid en merkbekendheid bij je gewenste doelgroep;
  • Meer websiteverkeer, interactie en online verkoop;
  • Rake campagnes, effectieve advertenties en treffende activaties.

Wanneer is social media marketing het juiste antwoord?

Als je meer bezoekers op je website wil.
Je website is vaak de plek waar bezoekers een belangrijke stap zetten. Een aankoop, het maken van een afspraak of het lezen van meer informatie, bijvoorbeeld. Met relevante content kun je je doelgroep verleiden die stap te zetten.

Als je betekenis wil geven aan jouw merk.
Een sterke merkstrategie is de basis van ieder succesvol bedrijf. En met social media kun je je doelgroep kennis laten maken met je merk. Heb je je merkstrategie vastgelegd? Dan is social media een mooie plek om je merk door te vertalen naar content.

Als je meer interactie met je doelgroep wil.
Je gaat graag het gesprek aan met je (potentiële) klanten, maar je hebt het gevoel dat daar meer uit te halen valt. Met social media marketing maken we duidelijke afspraken over hoe je de interactie met die klanten aangaat.

Als je meer online wil verkopen.
Je dienst of product laten zien op Facebook, dat lukt veel bedrijven prima. Jouw dienst of product aan de man brengen door social media slim in te zetten om zo meer online te verkopen? Daarvoor kennen wij de fijne kneepjes.

De juiste aanpak

Contentstrategie

Het woord ‘content’ viel al een paar keer. En goeie content, die ontstaat niet zomaar. Daar moet je over nadenken. Wat ga je precies vertellen? En op welke manier? Waaraan moet je content voldoen om bij je merk te passen? Dat bepalen we in een uitgewerkte contentstrategie. Daarin leggen we samen vast hoe jouw verschillende social media-uitingen lading geven aan het juiste gevoel bij jouw merk.

01
Inrichten

Zodra helder is welke social media-kanalen we gaan inzetten, richten we jouw accounts en pagina’s in. We zorgen dat alle instellingen van je bedrijfsprofielen in orde zijn. Voor ieder social media-platform. Met de juiste bedrijfsinformatie, passende profielafbeeldingen en accurate advertentie-instellingen. Staat die basis stabiel? Dan kunnen we aan de slag!

02
Contentcreatie

We hebben samen al bedacht wat we gaan delen. Maar wat bedacht is moet ook nog gerealiseerd worden. Met een creatief team van vormgevers, foto- en videografen, conceptdenkers en tekstschrijvers vertalen we die ideeën naar concrete content. Want echte impact met content maak je met specialisten die weten wat juist is.

03
Publiceren

Beeldmateriaal? Check. Teksten? Check. Campagne-instellingen? Check. Met die drie vinkjes komt alles samen. Met behulp van een handige contentkalender zorgen we voor een stipte planning en uitvoering van de bedachte strategie. Laat die volgers maar komen

04
Adverteren

Met slimme social media-advertenties bereiken we de juiste doelgroep op het juiste moment. Of je je nu wilt richten op jongeren, jouw websitebezoekers of 70-plussers met een voorliefde voor pingpong: met de slimme campagnes van onze social specialisten weet je zeker dat jouw verhalen aankomen bij de degenen voor wie ze zijn bedoeld.

05
Webcare

De kracht van social media zit ‘m in de interactie met je doelgroep. Is jouw bedrijf online zichtbaar? Dan ben je ook online aanspreekbaar. Tenminste, die verwachting hebben jouw volgers. Wij monitoren alle online gesprekken om aan die verwachting te voldoen. We reageren waar het moet en ágeren waar het kan. Volgens jouw eigen toon en stem.

06

Ook zij weten onder andere wat juist is

Meer weten?

Wil jij weten of sociale media marketing ook voor jou het juiste antwoord is? Onder het genot van een (worsten)broodje legt Jori je uit wat we voor je kunnen doen!

Neem contact op met Jori Plan direct een afspraak

Jori Goené

Klantadviseur & Projectleider

"Ik word blij van resultaat voor onze klanten!"