Waar ben je naar op zoek?

12.01.2016
7 minuten
Marketing
Techniek
Wij zijn Juist

Horecava Innovation Award voor de app van ’t Zusje

Juist Redactieteam

Op 12 januari 2016 heeft ’t Zusje de publieksprijs van de Horecave Innovation Award 2016 gewonnen. Dit werd gister bekend gemaakt op dé horecavakbeurs van Nederland. Tijdens de beurs stemden duizenden mensen op hun favoriete innovatie. Met maar liefst 46% van de stemmen was de app van ’t Zusje in samenwerking met online marketingbureau Juist de overduidelijke winnaar. 

’t Zusje merkte dat tijdens het eten steeds vaker de telefoons boven tafel kwamen. Daarom ontwikkelde we samen met ’t Zusje een unieke app waardoor daar verandering in kon komen. Even niet je Facebook checken, maar gezellig met elkaar kletsen. De app werkt als volgt: door je telefoon uit te zetten, kun je punten verdienen. Hoe langer je je telefoon met rust laat, hoe meer punten je krijgt en hoe meer je kans maakt op mooie prijzen. Zodra je een sms verstuurt of iets anders stopt de puntentelling. Met dit idee hopen we het telefoon gebruik aan tafel te verminderen, zodat onze gasten nog meer genieten van hun avond.

Een geweldig juryoordeel

De jury was laaiend enthousiast over het idee van  ’t Zusje. Ze vonden het een zeer goed idee om het smartphonegebruik te verminderen. “Hoe vaak komt het niet voor dat alle gasten aan een tafel met hun smartphone bezig zijn in plaats van met elkaar? Daar probeert ’t Zusje iets aan te doen”, vertelde de jury. “De app speelt in op de maatschappelijke ontwikkeling dat de smartphone de qualitytime met elkaar verdringt. De ondernemer maakt een statement met deze app.”

Gezellig samen kletsen

’t Zusje is een welbekend bourgondisch restaurant met zo’n negentien verschillende locaties gelegen door heel Nederland. De eigenaar van de geweldige franchiseformule, Peter Smits vertelt: “Bij een etentje gaat het om gezellig samenzijn. Met deze app willen we die sociale beleving op een speelse manier bevorderen. We merken dat de app werkt; mensen hebben in onze restaurants weer meer aandacht voor elkaar. De Horecava Innovation Award is een mooie kroon op ons werk!”

De app van ’t Zusje is momenteel voor iPhone en Android gratis te downloaden via de App store en Google Play Store. Voor meer informatie over de app kun je klikken op deze link.

Kom je lunchen?

Wat is juist voor jou? Dat maken we graag behapbaar! Daarom nodigen we je uit voor een lunchsessie. Met een (worsten)broodje in de hand bespreken we jouw doelen. En heb je alleen honger naar resultaat? Dan spreken we ‘gewoon’ af.

Afspraak maken! 🥐