Alle formaten voor je Facebook profiel!

door
26 april 2012
Leestijd: 2 minuten

Altijd handig: inzicht in de afmetingen van alle belangrijke elementen op Facebook! Met de komst van de nieuwe timeline als opbouw van je profielpagina (zie figuur hiernaast) krijgen we steeds vaker vragen hierover. Daarom in deze post een duidelijk overzicht van de afmetingen en mogelijkheden voor je omslagfoto, profielfoto, apps en mijlpalen.

Omslagfoto Facebook formaat

Het ideale formaat voor de omslagfoto van je Facebook pagina is 851 pixels breed en 315 pixels hoog. Echter op mobiel worden er links en rechts van de Facebook cover photo delen afgesneden. Probeer je content daarom in het midden met een breedte van 563 pixels te houden.

Profielfoto Facebook formaat

De ratio van je Facebook profielfoto is 1:1, een vierkant dus. De profielfoto wordt standaard getoond op 180 pixels breed en 180 pixels hoog. Echter raden we je aan minimaal 600 pixels bij 600 pixels te gebruiken, zodat deze er uitvergroot ook goed uit blijft zien.

Standaard afbeelding Facebook formaat

In principe kun je ieder formaat afbeelding in een bericht plaatsen. Echter is het ideale formaat voor een afbeelding 1200 pixels bij 900pixels.

Linkafbeelding Facebook formaat

Als je een link plaats in je bericht zal Facebook automatisch een afbeelding uit de link proberen te halen. Gelukkig heb je ook de mogelijkheid om deze afbeelding aan te passen. Het ideale formaat voor deze linkafbeelding is 1200 pixels bij 628 pixels.

Afmeting mijlpaal afbeelding

Voor het toevoegen van een mijlpaal (hoogtepunten) op je timeline dien je rekening te houden met de afmeting 843 pixels breed en 403 pixels hoog.

Wil je een ‘post’ wijzigen in een hoogtepunt? Rechtsboven het kader van de post staat een ster, klik erop en je post wordt een hoogtepunt 🙂

Afmeting van Facebook apps

Start je zelf met een app, wil je een HTML pagina inframen binnen Facebook of maak je gebruik van een standaard app van Facebook waarin je iets wil toevoegen? Houd dan rekening met onderstaande afmetingen en marges. Een app mag maximaal 810 pixels breed zijn.

Alle afbeeldingen zijn afkomstig via Visual.ly.

2 Reacties
  1. Henny Smeenk-Smale 30 december 2012 Beantwoorden

    Handig, dit!

  2. Hans van der Rijst 20 december 2018 Beantwoorden

    Super, dit voorkomt teleurstellingen en onbegrip over het verschil tussen aangeleverde afbeeldingen en wat je terugziet ziet in Facebook.

Geef een reactie