Waar ben je naar op zoek?

Januari

01.
Dry January
Voor sommigen is dit geen enkel probleem. En voor de ander is het niets meer dan een illusie. Daag jezelf uit om het jaar gezond af te trappen zónder een alcoholische versnapering.
01.
Nieuwjaarsdag
De eerste dag van het jaar begint vaak iets later in de ochtend of middag (al dan niet met een kater). Vervolgens een bezoekje aan familie. Om de goede voornemens direct een dagje uit te stellen en maar een oliebol naar binnen te werken.
01.
Nieuwjaarsduik
Begin het jaar (letterlijk) fris en vol goede moed. Het water is niet bepaald aangenaam te noemen. Al lijkt een oranje muts van een bepaald oer-Hollands merk soms wonderen te verrichten.
02.
Science fiction dag
-
02.
Dag van je ex
-
04.
Spaghetti dag
Onder Italianen misschien wel benoemd tot de enige échte pasta. Een goed moment om een dag géén pizza te bestellen. En de Italiaanse slierten tijdens het avondeten te serveren.
04.
Wereld braille dag
-
04.
Wereld hypnose dag
-
05.
Slagroomdag
-
06.
Driekoningen
-
06.
Cuddle up day
-
08.
Bubbelbaddag
-
09.
Abrikozendag
-
09.
Clean off your desk day
Laten we eerlijk zijn. Iedereen heeft vooral een hekel aan de rommel van iemand anders. Wees daarom allemaal even sociaal. En ruim je zooi eens op.
11.
Morse code dag
-
11.
Aardbeiendag
De knalrode fruitsoort wordt niet alleen door de grotere kwekers gemakt. Zo zijn ze ook geliefd in de moestuintjes. Helaas óók door de vogels die ervan meepikken.
13.
Internationale dag van het AMBER alert
-
13.
Badeend dag
-
14.
Verkleed je huisdierdag
-
16.
Blue Monday
Voel jij het ook? Dit is zogenaamd de meest deprimendste dag van het jaar. Dat dit bij uitstek dan ook aan de kleur blauw is gekoppeld kunnen wij dan ook niet beamen…
17.
Dag van het Jodendom
-
18.
Winnie the Pooh dag
-
19.
Popcorndag
-
21.
Dump je goede voornemensdag
Voor veel mensen zal deze dag te laat komen. Mocht je de goede voornemens wél volgehouden hebben. Dan is dit een goed excuus om ’s avonds lekker op de bank te blijven liggen en een pilsje open te trekken.
21.
Wereldknuffeldag
-
21.
Tulpendag
Het spreekwoordelijke startschot van het Tulpenseizoen. Waar haal jij ze? Bij de bloemist of tóch het benzinestation
22.
Chinees nieuwjaar
23.
Internationale dag van het handschrift
-
24.
Pindakaasdag
-
24.
Dag van het onderwijs
-
25.
Irish coffee dag
-
25.
Tegenovergestelde dag
-
26.
Internationale dag van de douane
-
27.
Herdenking holocaust slachtoffers
-
28.
Dag van de privacy
Vanaf 2007 is het een jaarlijks terugkerende dag. Inmiddels zal iedereen bekend zijn met de AVG-wetgeving. Wellicht een goed moment om bij jou bedrijf na te gaan alles juist geregeld is.
29.
Internationale puzzeldag
-
30.
Dag van de croissant
-
31.
Dag van de directeur
Ook al kan je het niet zo vinden met de directeur. Hij heeft ’n hoop voor het zeggen over z’n werknemers. Misschien dus nog niet zo’n slecht idee om ‘m eens in het zonnetje te zetten.
31.
Verjaardag van prinses Beatrix
-

Februari

01.
Wereld Hidjab dag
-
02.
Trouwdag koning en koningin
-
02.
Crêpe dag
-
02.
Wereld waterlanden dag
-
03.
Carrot cake dag
-
04.
Wereld kankerdag
-
04.
Verjaardag van Facebook
-
04.
Zelfgemaakte soep dag
Misschien wel typische Nederlands. Multifunctioneel te serveren als voorgerecht, hoofdmaaltijd óf lunch. Zorg ervoor dat de inhaker juist geserveerd wordt en níet spreekwoordelijk in de soep loopt.
05.
Wereld Nutella dag
-
05.
Chocoladefundue dag
Een feestje voor de zoetkouwen onder ons. Tegenwoordig vragen wij ons af wat je níet kan fonduen? Ons advies voor de inhaker: maak er chocola van.
06.
Dag tegen vrouwen besnijdenis
-
06.
Frozen yoghurt dag
-
07.
Dag van het Worstenbroodje
Hierbij introduceert wij als Juist: Dag van het Worstenbroodje op 7 februari - de oprichtingsdatum van Juist. Deze keilekkere snack is niet meer weg te denken bij Juist en bovendien immaterieel cultureel erfgoed sinds maart 2016. Dus waar wacht je op? Zet een dikke cirkel om 7 februari!
07.
Safer internet day
Het doel is om stil te staan bij een veilige online omgeving voor kinderen. Georganiseerd door de Europese Commissie. En ondersteunt door (hopelijk) iedereen.
10.
Paraplu dag
-
10.
Nationale warme truiendag
Iedereen kan hieraan meedoen. Draai de verwarming lager – al dan niet uit. Trek een extra warme trui aan. En bespaar energie & CO2.
11.
Wereld zieken dag
-
11.
Europese dag van het alarmnummer
-
11.
Maak een nieuwe vriend dag
-
12.
Darwin day
-
13.
Wereld radio dag
-
13.
Get a different name day
-
14.
Valentijnsdag
Commercieel in het leven geroepen om dozen chocolade, bossen bloemen en bussen kaarten te versturen. Tóch verdient iedere geliefde net wat extra aandacht.
15.
Dag van de betaalde liefde
-
17.
Doe vriendelijk dag
Het is zo simpel als de naam het zegt. Gewoon wat vriendelijker zijn tegen elkaar. Moet lukken toch?
18.
Drink wijn dag
Weekend of geen weekend. Vandaag maakt het niets uit. Weersta de verleiding níet en trek die fles open!
18.
Carnaval
De tijd waarin goed fout de norm is. Plaats een mijter op je hoofd, loop met boerenkiel door de stad. Of ga voor een van de andere 1.000 outfits.
20.
Dag van de sociale rechtvaardigheid
-
20.
Kersentaartdag
-
21.
Internationale dag van de moedertaal
-
22.
Single tasking day
-
22.
Europese dag van het slachtoffer
-
22.
Wereld denkdag
-
22.
Margarita dag
-
23.
Bananenbrooddag
-
24.
Tortilliachipsdag
-
26.
Voorjaarsvakantie
Krokusvakantie. Carnavalsvakantie. Of in andere woorden: vrij! Althans, voor de kinderen…
27.
Internationale dag van de ijsbeer
-
28.
Internationale RSI dag
-

Maart

01.
Start lente (meteorologisch)
Op dit moment staat de zon loodrecht boven de evenaar. Astronomisch gaat de lente vaak op 20 maart in. Leuk weetje voor tijdens een quiz.
01.
Nationale complimentendag
Geef elkaar eens een complimentje. En krijg er dankbaarheid voor terug. Voorbeeld: “wat ’n leuke inhaakkalender!”
02.
Dag van de doktersassistente
Het is altijd lente in de ogen van… Eén van de 20.000 doktersassistenten die er in Nederland zijn. En er mede voor zorgen dat je in uitstekende gezondheid verkeerd.
03.
Nationale earcare dag
-
03.
World wildlife day
-
06.
Nationale week zonder vlees
Een week lang géén vlees en zuivel. Dat is de uitdaging. Om samen het verschil te maken met de voedingsindustrie, supermarkten én producenten.
06.
Dag van de logopedie
07.
Dag van de cornflakes
-
08.
Internationale vrouwendag
Deze dag staat in het teken van strijdbaarheid en solidariteit richting vrouwen. Overal ter wereld. Want: “Who run the world?”
09.
Barbiedag
-
10.
Mariodag
-
10.
Day of awesomeness
-
11.
Boekenweek
Jaarlijks is het feest in de boekhandels en bibliotheken. Reden: het Nederlandstalig boek eren. Sinds 1932 is het uitgegroeid tot een jarenlange traditie.
11.
Wereld loodgieterdag
-
12.
Internationale dag tegen internetcensuur
-
14.
Steak and blowjob day
-
14.
PI dag
Het getal Pi: 3,14. Geen toeval dus dat dit op 14 maart valt. Ruim 300 jaar geleden werd de Griekse letter voor ‘t eerst gebruikt als cirkelgetal.
14.
Aardappelchipsdag
-
15.
Nationale techniekdag
De technische werkgevers binnen Nederland geven hun werknemers extra aandacht. Geef elkaar een compliment. Ook op sociale media verdienen de technici dit.
15.
Dag van de consument
-
15.
Internationale dag tegen politiegeweld
In 1997 is deze dag in Canada opgericht. Sta stil bij onnodig geweld door de sterke arm der wet. Wie bellen we tenslotte als er problemen zijn?
15.
Wereld dag voor maatschappelijk werk
Iedere 3e dinsdag van maart wordt sociaal werk in de kijker gezet. Regionale platformen ondersteunen hierbij vaak om extra aandacht te krijgen.
15.
Kinderkunstweek
Een jaarlijks terugkerend evenement waaraan basis- en speciaal onderwijs kunnen deelnemen. Duurt ieder voorjaar ruim 10 dagen waarin ateliers, musea en culturele instellingen bezoekt worden.
16.
Lips appreciation day
-
16.
Nationale boomfeestdag
De doorgaans ruim 115.000 kinderen uit groep 6 krijgen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen. Ook wel bekend als boomplantdag.
17.
St. Patricksday
-
17.
Internationale dag van de slaap
Extra aandacht voor het belang van goede slaap. Ook komen hierbij aandoeningen voor die invloed kunnen hebben op de nachtrust. Een snurkende partner valt hier níet onder.
18.
Arubadag
-
18.
Wereld recycling dag
Iedereen kan een Hergebruik-Held worden. Dat is één van de motto’s om onze houding tegenover afval te verbeteren. Scheid jij altijd je afval netjes?
18.
Akward moments day
-
19.
Internationale dag van geluk
Ingesteld door de Verenigde Naties in 2012. Het is besloten dat het allemaal wel eens wat vrolijker mag. Wie kan het daar nou oneens mee zijn?
20.
Dag van de mus
-
20.
Dag van de mondgezondheid
-
20.
Wereld verteldag
-
20.
Internationale dag van geluk
-
20.
Start lente (astronomisch)
Was de lente niet al begonnen? Meteorologisch wél. Astronomisch begin je vanaf 20 maart de lentekriebels te voelen én merk je dat het langer licht blijft.
20.
Week van de lentekriebels
Een nationale projectweek die in het speciaal- en basisonderwijs gegeven wordt. De scholen geven een week lang les over weerbaarheid, relaties en seksualiteit.
21.
Wereld downsyndroomdag
-
21.
Verjaardag van Twitter
-
21.
Wereld poëziedag
In 1999 werd Wereldpoëziedag voor het eerst uitgeroepen door UNESCO. Het doel is om taalverscheidenheid te ondersteunen. Ook is het een kans om bedreigde talen gehoord te laten worden.
21.
Dag van de alleenstaande ouder
-
21.
Internationale dag van het bos
Door de Verenigde Naties is deze dag uitgeroepen om extra aandacht te geven voor alle typen bos. Sinds 2013 worden er op deze dag dan ook geregeld bomen gekocht.
21.
Internationale dag tegen racisme en discriminatie
Op 21 maart 1960 vond het bloedbad in Sharpevillle (Zuid-Afrika) plaats toen de politie het vuur opende op de demonstranten tegen apartheid. Reden genoeg om hier jaarlijks bij stil te staan.
22.
Ramadan
De 9e maand van de Islamitische maankalender geldt als de heilige maand van inkeer. Tussen Fadjr en Maghrib wordt door veel gelovigen gevast. Dus: níet eten & drinken tussen zonsopgang en zonsondergang.
22.
Wereld waterdag
-
23.
Wereld metrologie dag
-
23.
Puppyday
-
23.
Melba toast dag
-
24.
Wereld tuberculose dag
-
24.
Chocolade rozijnendag
-
24.
Europese dag van het ambachtelijke ijs
-
24.
Internationale dag van recht op de waarheid
-
24.
Nationale dag van de muziek
Dit is hét grote amateur muziekfestival van Europa. Met 20 podia en 1.800 deelnemers kunnen veel amateurs een kans wagen om het tóch te maken binnen de muziekwereld.
25.
Earth hour
20:30 - 21:30 uur
25.
Wafeldag
-
26.
Purple day
-
26.
Spinaziedag
-
26.
Zomertijd
Uurtje langer óf korter slapen? Helaas… De klok gaat een uurtje vooruit wat een uurtje korter slapen betekent. Gelukkig verzetten de smartphones zich vanzelf.
27.
Wereld theaterdag
-
28.
Something on a stick day
-
30.
Internationale dag van het potlood
-
30.
Wereld bipolaire dag
-
31.
Museumweek
Een wereldwijde themaweek met samenwerking tussen musea, verenigingen en culturele instellingen. Sinds 2014 wordt er een internationaal doel bepaald.
31.
Wereld back-up dag
Extra aandacht om dataverlies te voorkomen. Het belang van een back-up en de kansen van gegevens in de cloud bewaren worden toegelicht. Werk jij nog met USB’s en externe harde schijven?

April

01.
1 april
De dag waarop je veters los zitten. En wanneer kikkerbilletjes immens populair zijn. Eén advies: trap er niet in.
02.
Wereld autismedag
-
03.
Chocolademoussedag
-
03.
Vindt een regenboog dag
-
04.
Wereld zwerfdierendag
-
04.
Nationale buitenlesdag
Ieder jaar wordt in heel Nederland gevierd dat duizenden leerkrachten steeds meer buitenles geven. Het motto: buitenles is gezond. Nu nog hopen dat het droog is…
04.
Internationale dag tegen landmijnen
-
05.
Karameldag
-
05.
Read a roadmap day
-
06.
Nationale collegadag
-
06.
Wereld tafeltennisdag
-
06.
Wandel naar je werkdag
Heel werkend Nederland wordt opgeroepen om naar het werk te wandelen. Zo word je bewust dat je ook op een andere manier naar het werk kan. Voor de niet-wandelaar: plan een thuiswerkdag in.
07.
Wereld gezondheidsdag
-
07.
New beer's eve
Een inktzwarte periode voor de échte fijnproever. Tussen 1920 en 1933 waren alle alcoholische dranken in Amerika verboden. President Roosevelt besloot op deze dag bier weer legaal te maken.
07.
Internationale dag van de bever
-
07.
Goede vrijdag
Voor degenen die níet weten wat het inhoudt: een verplichte vastendag voor katholieken. Gedoopten tussen 18-60 jaar mogen slechts één maaltijd (zonder vlees) nuttigen.
08.
Wereld romadag
-
09.
Pasen
Ga in de weide op zoek naar paaseitjes, schilder eitjes en schuif aan bij het Paasontbijt. Dit is hét belangrijkste Christelijke feest waarin Jezus uit de dood is opgestaan.
09.
Internationale dag van de unicorn
-
11.
Wereld parkisondag
-
11.
Kaasfonduedag
-
12.
Dag van de ruimtevaart
-
12.
Internationale dropdag
-
13.
Scrabbledag
-
15.
Dag van de ZZP'er
In Nederland zijn er ontelbaar veel ondernemers. Tijdens deze dag wordt het zelfstandig ondernemerschap gevierd. Steun elkaar en uit de waardering naar (mede)ondernemers.
15.
That sucks day
-
16.
Internationale dag van de stem
-
18.
Wereld amateur radiodag
-
19.
Knoflookdag
-
19.
Dag tegen pesten
-
20.
Dag van de chineese taal
-
20.
Dag van de werknemer
Werknemers maken het verschil. Zij zijn dan ook hét fundament van iedere onderneming. Dit kunnen wij – als werknemers van Juist – alleen maar beamen.
20.
Koningsspelen
Sinds de intrede van Koning Willem-Alexander wordt er jaarlijks een sportdag voor kinderen georganiseerd. Tijdens de laatste vrijdag vóór Willy’s verjaardag vindt deze sportieve dag plaats.
21.
Secretaressedag
De 3e donderdag van april is er jaarlijks om secretaresses in het zonnetje te zetten. En zeg nou zelf: het contact met leuke secretaresses maakt je toch blij?
21.
Suikerfeest
Dit is het Islamitische feestdageinde van de vastenmaand Ramadan. Na een maand van vasten is het nu flink uitpakken. Zoals de naam doet vermoeden is het met een enorme hoeveelheid zoete hapjes.
21.
Jelly beandag
-
22.
earthday
-
23.
Wereld boekendag
-
23.
Dag van de Engelse taal
-
23.
Dag van het Duitse bier
-
23.
Talk like Shakespearday
-
24.
Wereld proefdierendag
-
25.
Internationale dag van het bewustzijn van oudervreemding
-
25.
Wereld malariadag
-
25.
Wereld pinguindag
-
26.
Aliendag
-
27.
Koningsdag
Hét verjaardagsfeest van Nederland. Niemand anders dan Willem-Alexander krijgt het voor elkaar om één grote oranje feestvreugde in Nederland tot stand te brengen.
27.
Breng je kind naar werk dag
De 4e dinsdag van april worden ouders aangemoedigd om kinderen mee naar het werk te nemen. Hierdoor kunnen zij een inkijkje nemen in het dagelijkse werk van de ouders. Wie weet direct hun toekomstige baan?
28.
Werelddag voor veiligheid en gezondheid op werk
Extra aandacht voor de preventie van arbeidsongevallen en beroepsziekten. Helaas is het – nog steeds – de orde van de dag. Daarom verdient dit op deze dag nét even wat extra aandacht.
29.
Wereld wensdag
In Nederland is stichting Make-A-Wish bekend. Zij vragen – zeker tijdens deze dag- aandacht aan bijzondere wensvervullingen. Met name voor zieke kinderen die vechten tegen de dood.
29.
Internationale dag van de dans
-
30.
Internationale dag van de jazz
-
30.
Dag van de eerlijkheid
-

Mei

01.
Dag van de arbeid
Dit is de dag van de socialistische communistische arbeidersbeweging. Het gaat om de strijd tegen betere arbeidsomstandigheden. In Nederland hebben wij – gelukkig – géén vrije dag meer omdat de meeste doelen al zijn behaald.
02.
Dag van de tonijn
-
03.
Internationale dag van de persvrijheid
-
04.
Dodenherdenking
-
04.
Starwarsdag
-
04.
Dag van de brandweer
De gelegenheid om vertegenwoordigers van de brandweer aan het woord te laten. Zij vertellen hoe zij zich meer dan één jaar heruitvinden om essentiële opdrachten – in moeilijke omstandigheden – tot een goed einde brengen.
05.
Bevrijdingsdag
-
05.
Internationale dag van de vroedvrouw
-
05.
Internationale dag van de handhygiëne
-
05.
No pants day
In verschillende landen is dit een terugkerend event dat plaatsvindt op de 1e vrijdag van mei. Het vereist het openbaar dragen van alléén onderkleding op het onderste deel van het lichaam. Nu nog hopen dat het lekker weer is…
06.
Anti dieetdag
In 1992 in het leven geroepen nadat een 15-jarig meisje zelfmoord heeft gepleegd, vanuit de overtuiging dat ze te dik was. Jaarlijks wordt nu stilgestaan bij het feit dat gewicht & obsessie om slank te zijn een grote plaats inneemt bij veel mensen.
06.
No homeworkday
-
06.
Internationale bellenblaasdag
-
08.
Dag van het rode kruis
-
08.
Geen sokkendag
-
09.
Europa dag
-
10.
Nationale offlinedag
-
10.
Dag van de receptioniste
Vanuit eigen ervaringen weten wij – natuurlijk – dat receptionistes onmisbaar zijn. Zij zorgen ervoor dat alles netjes door blijft lopen zonder problemen. En dat mag best gewaardeerd worden toch?
11.
Eet wat je wil dag
-
11.
Schriftelijke centrale examens
De afsluiting van een periode aan het voortgezet onderwijs waarbij alle kennis én het harde werken getest wordt. Hopelijk gevolgd door een mooie diploma(uitreiking) en een galafeest om in stijl te verschijnen.
12.
Dag van de zorg
De medewerkers in de zorgsector worden krijgen op deze dag extra waardering. Zij staan namelijk dag én nacht klaar voor hun patiënten.
13.
Hummusdag
-
14.
Herdenking bombardement Rotterdam
-
14.
Moederdag
Ontbijt op bed of een zelfgemaakt cadeau. Typerend om je moeder jaarlijks nét even wat meer in het zonnetje te plaatsen. Zo hebben zij een grote invloed op de samenleving.
15.
Dag van het gezin
-
17.
Internationale dag tegen homofobie en transfobie
-
18.
Fascination of plants day
In Nederland is dit beter bekend als Wereld Plantendag. Natuurlijk niet geheel onterecht: planten zijn unieke organismes. Waardeer dan ook de unieke eigenschappen van verschillende soorten planten.
19.
Internationale dag van de huisarts
-
19.
Internationale dag van de ziekte van Crohn
-
20.
Annie MG Smidt dag
-
20.
World bee day
-
21.
Werelddag voor culturele diversiteit, dialoog en ontwikkeling
-
22.
Internationale dag voor biodiversiteit
-
23.
Internationale dag van de schildpad
-
24.
Tiaradag
-
25.
Internationale dag van de vermiste kinderen
-
25.
Fiets naar je werk dag
Deze dag kan én mag natuurlijk niet ontbreken in een fietsland als Nederland. Heerlijk op de fiets naar het werk – voor zover je dat al niet doet. Zelfs premier Mark Rutte verschijnt regelmatig op z’n tweewieler in Den Haag.
25.
Handdoekdag
-
25.
Tapdansdag
-
25.
Afrika dag
-
26.
Dag van de stagiair
Op deze dag worden alle stagiaires, stagebegeleiders en stagebedrijven in de spotlight gezet. Eerstgenoemde worden dan vaak in het zonnetje gezet door hun stagebedrijf. Als stagiaire de contentkalender aan ‘t vullen: dan heb je meteen iets om aan te halen…
27.
Dag van de zonnebrand
-
28.
Pinksteren
Ook bekend als Sinksen. Christelijke vrije dag waarbij de Heilige Geest herdacht wordt. Geliefd door een (éxtra) lang weekend.
29.
Dag van het kasteel
29.
Internationale dag van de VN vredesmacht
-
30.
Wereld MSdag
-
31.
Wereld anti tabaksdag
-

Juni

01.
Start van de zomer (meteorologisch)
Laat de zomer maar beginnen. Tot en met 31 augustus loopt de meteorologische zomer. Waarom? Iets met het klimaat en praktische redenen.
01.
Kinderdag
-
01.
Alpe d'Huez
-
01.
Wereld melkdag
-
01.
Say something nice day
Makkelijker kan het niet toch. Gewoon iets goeds zeggen tegen iedereen die je ontmoet. Maar… wie hoop je vandaag níet tegen te komen?
02.
Leave the office earlier day
-
02.
Rockyroad day
-
02.
Nationale spijbeldag voor volwassenen
-
02.
Donut dag
-
03.
Wereld fietsdag
-
04.
Hug your cat day
-
04.
Nationale opa- en omadag
Sinds 2004 worden de opa’s, oma’s, overgroot opa’s & overgroot oma’s in het zonnetje gezet. En zeg nou zelf. Dit zou toch iedere dag zo moeten zijn?
04.
Dag van het kapitalisme
-
05.
Wereld milieu dag
Deze dag wordt jaarlijks door de Verenigde Naties georganiseerd. De inzet is om de overheden en bevolking stil te laten staan bij ons milieu. Hoe maak jij de wereld een stukje groener?
06.
Dag van de coach
Helaas – voor alle zelfbenoemde bondscoaches – gaat dit níet over sport. Effectief coachen van een werkomgeving staat centraal. Bedoeld voor de hoge piefen in kantoren.
06.
Dag van de Russische taal
-
07.
Europese tourrette dag
-
07.
Chocolate ice cream day
-
07.
Chocolade rozijnendag
-
08.
Wereld oceanendag
-
08.
Best friends day
-
09.
Donald duck dag
-
09.
Nationale voetbaldag
-
10.
Ijsthee dag
-
12.
Wereld dag tegen kinderarbeid
Aandacht voor kinderarbeid om het samen de wereld uit te helpen. Overheden, bedrijven, vakbonden en maatschappelijke organisaties werken hierbij samen.
12.
Rode rozen dag
-
13.
Dag van het albinisme
-
14.
Wereld bloeddonor dag
-
14.
Buitenspeeldag
Sinds 1994 worden kinderen gestimuleerd om buiten te spelen én sporten in de eigen buurt. Straten door heel Nederland worden afgesloten voor auto’s. En maken keurig plaats voor skelters die erdoorheen sjezen.
15.
Internationale dag van de wind
-
15.
Wereld tapas dag
Vanuit de Spaanse keuken heeft dit fenomeen zich uitgebreid over de rest van de wereld. Kleine gerechtjes om uitgebreid van te genieten. Houd de aanbiedingen van Spaanse bars, restaurants en eetwinkels in de gaten…
15.
Dag van de schoonmaker
Vaak zijn de schoonmakers achter de schermen te vinden. En krijgen ze dus niet altijd de waardering die ze verdienen. Benadruk dan ook eens dat je scherm prachtig schoongemaakt is!
16.
Internationale dag van het Afrikaanse kind
-
16.
Fudge day
-
17.
Apfelstruder dag
-
17.
Dag van het werkplezier
-
17.
Eat your vegetables dag
Bedoelt voor personen die níet van groentes houden. Voor de ‘moeilijke eter’ is dit hét moment om het nog een kans te geven. Je overleeft het wel hoor.
17.
Vlaggetjesdag
-
17.
Dag van de bouw
Bouwlocaties door heel Nederland openen de bouwhekken. Mensen maken kennis met de positieve en maatschappelijke betekenis van bouw en infra. Vergeet je helm niet.
17.
Roze zaterdag
-
18.
Internationale sushi dag
De kracht van social media als geen ander duidelijk. ChrisDeMay startte in 2009 een Facebook-initiatief. Miljoenen volgers later is dit een eigen dag én goed excuus om sushi te eten.
18.
Vaderdag
Een feest ter ere van vaders. Zo is het vaderschap en belang voor de opvoeding en verzorging gevierd. Haal dus een lekker (speciaal)biertje in huis óf iets anders waar ‘die ouwe’ van houdt.
19.
Martini dag
-
19.
Garfield dag
-
20.
Wereld vluchtelingen dag
-
21.
Yoga dag
Officieel uitgeroepen door de Verenigde Naties. Georganiseerd op de langste dag van het jaar. Om bijzondere yogalessen bij te wonen.
21.
Langste dag van het jaar
-
21.
Start zomer (astronomisch)
In navolging van de meteorologische zomer gaat ook de astronomische zomer van start. De sterrenkundigen houden namelijk het moment aan waarop vanaf de aarde gezien de meest noordelijke positie is bereikt.
21.
Lange mensen dag
-
21.
Selfie dag
Het weergaloos succes van de selfie is niet meer weg te denken uit de samenleving. In 2019 kreeg het – welverdiend – een eigen dag. Experimenteer met je GSM, smartphone of webcam.
21.
Wereld humanisme dag
-
23.
VN dag voor openbare dienstverlening
-
23.
Internationale weduwedag
-
23.
Olympische dag
-
23.
Take your dog to work day
Zo simpel als de naam het zegt. Neem die trouwe viervoeter eens mee naar ’t werk. Stress neemt af en werksfeer wordt verbeterd.
24.
Feeën dag
-
24.
Veteranendag
-
25.
Wereld vitiligo dag
-
25.
Scoliosis awareness day
-
25.
Dag van de zeevaarder
-
26.
Internationale anti-drugs dag
-
26.
Internationale dag ter ondersteuning van slachtoffers van marteling
-
26.
Canoe day
-
27.
Dag van de zonnebril
-
28.
CAPSLOCK DAY
IN OKTOBER 2000 BEDACHT DOOR SOFTWAREONTWIKKELAAR DEREK ARNOLD. EEN INTERNATIONALE PARODIEFEESTDAG. GELUKKIG NIET IEDERE DAG.
28.
Offerfeest
29.
Camera dag
29.
Modderdag
-
30.
Internationale dag van de Planetoïde
-
30.
Social media dag
Opgericht in 2010. Inmiddels is sociale media niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Gelukkig maar: je werk zou er maar uit bestaan…
30.
Nationale kappersdag
Onmisbaar beroep. Dit bleek des te meer toen de kappers (tijdelijk) hun deuren moesten sluiten. Gelukkig zijn ze inmiddels weer geopend.

Juli

01.
Keti Koti
Een Surinaamse feestdag om de afschaffing van de slavernij de vieren. Letterlijk betekent het ‘verbroken ketenen’. Verwijzend naar de boeien waarmee slaafgemaakten vastgezet werden.
01.
Tour de France
01.
Creative ice cream flavors day
-
01.
Dag van de komkommer
-
02.
Wereld ufo dag
-
02.
I forgot day
-
03.
International plastic bag free day
Inmiddels verdwijnen ze langzaamaan uit de winkels in Nederland. Ben bewust op de bedreiging van plastic tassen aan de natuurlijke omgeving. Op het land én de oceaan.
03.
Stay out of the sun day
-
04.
Independence day
-
05.
Bikini dag
-
06.
Wereld kus dag
-
06.
Fried chicken day
-
07.
Comic sans day
De eerste vrijdag van juli staat in het teken van dit ‘kinderachtige lettertype’. 364 dagen per jaar is het not-done om dit te gebruiken. Profiteer deze dag dan ook om het zonder schaamte toe te passen.
07.
Dag van het sprookje
-
07.
Vertel de waarheid
-
07.
Dag van de zachte G
Deze dag is ontstaan om aandacht te vragen voor de klank die het zuiden verbindt. De keuze voor de zevende van de zevende is overigens geen toevallige. De G is namelijk de zevende letter in het alfabet.
07.
World forgiveness day
Het schijnt dat mensen die vergeven gezonder én gelukkiger zijn. Misschien dat dit je overtuigt om iemand te vergeven. Zo niet… dan hopen we dat je het ons kan vergeven.
07.
Chocolade éclaire dag
-
11.
Wereld bevolkingsdag
-
13.
Dag van de Franse frietjes
Geïntroduceerd door Amerikaanse hamburgerketens. Zeg het maar: de dunne Franse frietjes. Of tóch dikke frieten van oma’s?
16.
Internationale dag van de slang
-
17.
Wereld emoji dag
In 2014 was het voor het eerst wereld emoji dag. Waarom? Dat is een leuk weetje: de kalender-emoji in iOS geeft deze dag namelijk aan.
17.
Peach ice day
-
17.
Hoveniersmaandag
Traditioneel is dit dé dag waarop meiden en knechten op tuinderijen hun jaarloon ontvingen. Gelukkig krijgen we het loon tegenwoordig wat vaker uitbetaald…
18.
Nelson Mandela dag
-
18.
Kaviaardag
-
18.
Begin Nijmeegse vierdaagse
Officieel: internationale vierdaagse afstandsmarsen in Nijmegen. Sinds 1909. Ook wel bekend om de vierdaagse feesten door heel de stad.
19.
Hotdog dag
-
21.
Junk food day
-
22.
Hangmatdag
-
22.
Zomervakantie
Per jaar verschilt de datum van de zomervakantie. En dan ook nog eens per regio. Maar voor dit jaar is dit de stip op de horizon waar veel mensen naar uitkijken.
24.
Tequila dag
-
24.
Roze maandag
Een event voor LHBT’ers dat jaarlijks in juli plaatsvindt. Op de eerste maandag van de Tilburgse kermis kleurt de stad roze. Sluit gezellig aan!
25.
Wine and cheese day
Freelanceschrijver én wijnliefhebber Jace Shoemaker-Galloway heeft deze dag in het leven geroepen. Waarom? Probeer het eens, zouden wij zeggen.
26.
Aunts and uncle's day
-
28.
Wereld hepatitis dag
-
28.
Wereld natuurbeschermingsdag
-
28.
Dag van de systeembeheerder
Wereldwijd is er dan éxtra aandacht voor systeembeheerders. Onmisbaar om de IT-infra draaiende te houden. Gezien ons werk mogen wij hen ook zéker dankbaar zijn.
29.
Dag van de tijger
-
29.
Lasagnedag
-
29.
Zomercarnaval
-
29.
Pride (Amsterdam)
-
30.
Werelddag tegen mensenhandel
-
30.
Dag van de schoonvader
-
30.
Cheesecake dag
-
30.
Internationale dag van de vriendschap
31.
Wereld ranger dag
-
31.
Bouwvak
De meeste bedrijven sluiten hun deuren – met name in de bouwwereld. Sinds 1981 is het níet meer verplicht. Geniet ervan!
31.
Internationale dag van de Afrikaanse vrouw
-

Augustus

01.
World wide web day
Mailen, scrollen op sociale media, praten in een online forum, een blog lezen, live muziek streamen, webpagina bezoeken (zoals deze) – het was allemaal níet mogelijk zonder het world wide web.
03.
Watermeloen dag
-
04.
Internationale dag vn het bier
Voor veel mensen is dit niet beperkt tot één dag van het jaar. Alsnog reden genoeg om traditiegetrouw op de eerste vrijdag van augustus een flesje open te trekken.
05.
Oesterdag
-
06.
Mosterd dag
-
06.
Dag van de frisse adem
-
08.
Internationale kattendag
-
11.
Zoon en dochter dag
-
12.
Internationale dag van de jeugd
Een dag die gewijd is aan de jongeren van een land. 18 landen staan er bij stil. Niet zo gek, want de jeugd heeft…
12.
Dag van het middelste kind
-
12.
Wereld olifanten dag
-
13.
Linkshandigendag
Iets waar je niet elke dag bij stil staat (tenzij je linkshandig bent misschien). Sta eens stil bij de ongemakken die linkshandigen dagelijks ervaren.
14.
Wereld hagedissen dag
-
15.
Relaxation day
-
16.
Vertel een grap dag
Stel je er maar gewoon op in. Slik alle flauwe grappen voor één dag gewoon even weg. Morgen mag je vertellen hoe slecht ze wel niet waren.
16.
Achtbanen dag
-
17.
Dag van de zwarte kat
-
19.
Dag van de humanitaire hulp
-
19.
Dag van de Orang-Oetan
-
19.
Dag van de honingbij
-
19.
Dag van de fotografie
Eén beeld zegt meer dan 1.000 worden. Ook niet zo gek dat fotografen een invloed hebben op de samenleving. Geniet eens van prachtig geschoten plaatjes!
20.
Wereld dag van de mug
-
23.
Internationale dag ter herinnering aan de slavenhandel en de afschaffing daarvan
-
23.
Verjaardag internet
Oké.. Misschien dan niet dé officiële datum dat het internet uitgevonden werd. Maar wél dat het voor het eerst als publieke service beschikbaar kwam.
25.
Kiss and makeup day
-
25.
Nacht van de vleermuis
-
26.
Redhead day
Sinds 2012 is er een dag voor alle roodharigen vastgesteld. Het laatste weekend van augustus komen alle ‘gingers’ massaal bijeen. Wel zo attent om bekende roodharigen even een berichtje te sturen vandaag…
26.
Dog day
-
27.
F1 Zandvoort
Editie nummer twee sinds de terugkeer van de Formule 1 in Zandvoort. Plan het hele weekend vrij om ook de vrije training en kwalificatie niet te missen. En zie Max voor de 2e keer winnen!
28.
Gronings ontzet
-
29.
Internationale dag tegen kernproeven
-
30.
Internationale dag van de walvishaai
-
30.
Internationale dag voor de slachtoffers van gedwongen verdwijningen
-

September

01.
Start herfst (meteorologisch)
Dit is volgens weerkundigen het begin van de herfst. Later in de maand volgt dan ook nog eens de astronomische herfst. Klimatologisch begint het op 1 september en duurt het tot en met 30 november.
02.
Internationale dag van de kokosnoot
-
01.
Wereld havendagen
-
02.
Dag van de baard
De eerste zaterdag van september kan misschien dé reden zijn om ‘m eens te laten groeien. Het ultieme bewijs van mannelijkheid. Ga voor een volle lading gezichtshaar.
03.
Skyscraper day
-
04.
Internationale dag van de seksuele gezondheid
-
04.
Labor day
-
05.
Internationale dag van de liefdadigheid
Ingesteld door de Verenigde Naties ter herinnering aan de sterfdag van Moeder Teresa. Wat je op deze dag kan doen? Doeslief.
05.
Be late for something day
-
05.
Kaaspizzadag
-
05.
Duurzame dinsdag
-
06.
Bonaire dag
-
06.
Read a book day
Lees eens een boek buíten de vakanties om. Pak er een uit de (boeken)kast. En begin snel met bladeren.
07.
Salami dag
-
08.
Dag tegen ongeletterdheid
-
08.
Dag van de scheiding
-
09.
Teddybeer dag
Een dag in het teken van knuffel(beren). Want geef maar eens toe. Ook volwassenen slapen er soms nog stiekem mee..
09.
Open monumenten dag
-
09.
Wereld eerstehulp dag
-
09.
Dag van de boerin
Boerinnen worden ook wel de drijvende kracht achter een boerderij genoemd. Daarom verdien zij het ook wel eens om op de voorgrond te staan. En niet alleen op de jaarlijkse kalender.
10.
Wereld suïcide preventie dag
-
10.
Nationale ziekendag
-
11.
Make your bed day
-
12.
Chocolatemilkshake day
-
12.
Dag van de migraine
-
12.
50 plus beurs week
-
13.
Roald Dahl dag
-
13.
Dag van het positief denken
Zet negatief denken om in positief denken. Oftewel: omdenken. Probeer het eens en kom erachter dat je vanzelf positiever wordt
13.
Peanut day
-
13.
Internationale chocolade dag
-
15.
Internationale dag van de democratie
-
15.
Batman dag
-
15.
Eet een appel dag
Leuk weetje: jaarlijks eten we gemiddeld 10 kilo aan appels. Heb je verder niks aan. Ohja, op kantoor worden dagelijks ook heel wat apples gebruikt.
15.
Nationale sportweek
-
16.
Keep it clean day
-
16.
Vredesweek
Een week van bezinning en actie. Door de verenigde naties uitgeroepen en georganiseerd sinds 1967. Haal de (vredes)pijp maar tevoorschijn.
16.
Guacamole dag
-
16.
Internationale dag ter behoud van de ozonlaag
-
16.
Start Oktoberfest
Een jaarlijks volksfeest in het Duitse München. Het grootste bierfestival ter wereld trekt jaarlijks méér dan 5 miljoen bezoekers. Halve liter pullen, meterslange tafels én lederhosen zijn níet te missen.
16.
Dam tot dam loop
-
17.
Wereld doven dag
In 1958 vond wereld dovendag voor het eerste plaats. Een dag met éxtra aandacht voor een leven zonder gehoor. Mooie kans om je respect naar hen te uiten.
18.
Wereld bamboe dag
-
18.
Cheeseburger day
Afkomstig uit 1926. Opgericht door Lionel Sternberger (niet te verwarren met: Sternburger). Gooi jij een plak kaas over je burger heen?
19.
Talk like a pirate day
-
19.
Dag van de diëtist
-
19.
Prinsjesdag
-
21.
Internationale dag van de vrede
-
21.
Dag van de leidster
-
21.
Internationale Alzheimer dag
-
22.
Wereld neushoorn dag
-
22.
Hobbit dag
-
23.
Dag van de biseksualiteit
-
23.
Start van de herfst (astronomisch)
De zon staat precies boven de evenaar. Hierdoor duurt zowel de dag als nacht overal op aarde even lang. Geniet direct van herfstbladeren en regenachtige dagen.
23.
Burendag
Sinds 2006 wordt het contact met de buren jaarlijks gevierd. Het initiatief is gestart door Douwe Egberts. En wordt tegenwoordig mede georganiseerd door het Oranje fonds.
25.
Nationale vitaliteitsdag
-
25.
Week tegen het pesten
-
26.
Europese dag van de talen
-
26.
Anti-conceptie dag
-
26.
Love note day
-
27.
Dag van de thuiszorg
-
27.
Verjaardag Google
De grootste zoekmachine ter wereld is inmiddels niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Gmail, YouTube, Android en Chrome. Het haast níet zo zijn dat je hier nog nooit gebruik van hebt gemaakt.
27.
Internationale dag van het toerisme
-
28.
Dag tegen hondsdolheid
-
29.
Wereld hart dag
-
29.
Dress red day
Deze dag is in het leven geroepen door de Nederlandse hartstichting. Draag rode kleding om extra aandacht te vragen voor hartproblemen bij vrouwen.
30.
Internationale dag van het vertalen
-
30.
Nationale broer- en zusdag
Dit initiatief is in 2013 ontstaan nadat de zus van Giel Beelen was overleden. Sta stil bij het feit dat het hebben van broers en zussen níet vanzelfsprekend is.
30.
Wereld stroopwafeldag
Op bijna iedere Nederlandse markt wel te verkrijgen. Eer de stroopwafel. Uit respect is het natuurlijk netjes om er dan ook maar eentje op te smikkelen.

Oktober

01.
Wereld vegetarismedag
-
01.
Internationale dag van de koffie
Miljoenen koffieboeren over de hele wereld worden in het zonnetje gezet. Jaarlijks een ideaal moment om na te gaan of de koffie die je drink ook écht duurzaam & eerlijk is.
01.
Internationale dag van de ouderen
-
01.
Stoptober
Vanuit een Britse oorsprong is dit in Nederland inmiddels ook een bekend fenomeen. Begin met de uitdaging om in oktober te stoppen met roken. En houdt dit vervolgens definitief vol.
01.
Borstkankermaand
-
02.
Internationale dag van geweldloosheid
-
02.
Name your car day
-
02.
Internationale dag van de schoolbibliotheek
-
04.
Dierendag
Een dag waarin alle dieren nét even wat extra aandacht verdienen. Huisdieren? Verwen ze even extra óf ga iets leuks met ze doen.
04.
Eet geen dieren dag
-
04.
Nationale vodka day
-
04.
National taco dag
-
04.
Kinderboekenweek
De jaarlijks terugkerende ‘week’ van 10 dagen. Sinds 1955 georganiseerd. Ter promotie van ’t kinderboek in de Nederlandse taal.
05.
Dag van de leraar
In 88 landen wordt de waardering voor onderwijzers gevierd. Wie heeft jou vroeger tenslotte de eerste dingen geleerd op school?
06.
Verjaardag Instagram
-
06.
World smile day
Lachen: enorm gezond. Daarom éxtra reden om vandaag eens een keertje vaker te glimlachen. En hiermee andere personen aan te steken.
06.
Nationale ouderendag
-
07.
Dag voor fatsoenlijk werk
-
08.
Nationale bokbier dag
-
09.
Dag van de post
-
09.
Dag van de eigen zaak
De ondernemers worden hiermee geëerd. En geef ze maar eens een extra schouderklopje. Zéker na de bijzondere tijd van de afgelopen jaren.
09.
Nationale kroketten dag
Het heerlijke moment wanneer je mes en vork in een krakende kroket zet. Leg ‘m op een snee brood. Of eet ‘m uit het vuistje met een laagje mosterd.
10.
Landelijke dag psychische gezondheid
-
10.
Internationale dag tegen de doodstraf
-
10.
Daklozendag
-
10.
Dag van de handtas
-
11.
Coming out day
-
11.
Wereld meisjes dag
-
12.
Wereld reuma dag
-
13.
Vrijdag de 13e
Door veel mensen wordt dit gezien als dé ongeluksdag. Voortkomend uit de Bijbel of als dag waarop de heksen bij elkaar kwamen. Meteen een excuus als de inhaker tóch niet succesvol blijkt te zijn.
13.
No bra day
-
13.
Suit up day
-
13.
Dag van het zicht
-
13.
Wereld ei dag
-
14.
Herfstvakantie
Ein-de-lijk. De eerste vakantie na de grote zomervakantie. Ga erop uit in eigen land of trek de grens over.
14.
Wereld normalisatie dag
Een dag waarbij mensen geëerd worden die zich bezig houden met de normalisatie. IEC, ISO en TIU zijn de 3 grotere kartrekkers. Fabrikanten, leveranciers en brancheorganisaties sluiten o.a. aan.
15.
Internationale dag van het handen wassen
-
16.
Wereld voedseldag
-
16.
Steve Jobs day
-
16.
Internationale reanimatie dag
-
17.
Wereld armoede dag
-
18.
Europese dag tegen mensenhandel
-
18.
Internationale dag van de menopauze
-
18.
No beard day
-
20.
Internationale dag van de statistiek
In 130 landen laten statistiekbureaus zien wat ze allemaal doen. In Nederland geeft het CBS het goede voorbeeld. Kom erachter wat ze allemaal doen.
21.
Internationale dag van de nacho
-
22.
Wereld stotter dag
Sta stil bij het praten van je kind. En maak het (verhelpen van) stotteren bespreekbaar. Iedereen verdient het namelijk om de spreken, zoals je dat van binnen wilt.
23.
Wereld moldag
-
24.
Dag van de Verenigde Naties
-
24.
Wereld polio dag
-
24.
Wereld ontwikkelingsdag
De VN besteed aandacht aan ontwikkeling in heel de wereld. Iedereen verdient namelijk de kans om zich te ontwikkelen. Wel zo eerlijk toch?
24.
Boerenkooldag
-
25.
Europese dag van de maatschappelijke rechtvaardigheid
-
25.
Wereld pasta dag
-
25.
Dag van de vlaai
-
25.
Internationale dag van de kunstenaar
-
28.
Nacht van de nacht
-
28.
Nationale dag van de animatie
-
28.
Nationale rookmelder dag
-
29.
Internationale dag van het internet
-
29.
Wereld psoriasis dag
-
29.
Wintertijd
Het is weer zover. De klok moet weer verzet worden. Goed nieuws: deze keer kan je een uurtje langer slapen!
29.
Dag van de stilte
-
30.
Dag van de decolleté
-
30.
Dag van de checklists
Een ode aan de handige to-do lijstjes. Wat voor lijstjes gebruik jij? Naast deze super handige pagina natuurlijk.
31.
Halloween
Traditioneel gezien is het over komen waaien vanuit Ierland, VK, VS & Canada. Ook in eigen land worden pompoenen en enge kostuums steeds meer gezien. Zorg dus maar dat je snoep in huis hebt…
31.
Hervormingsdag
-
31.
Wereldspaardag
-

November

01.
Allerheiligen
-
01.
Wereld veganisme dag
-
01.
Movember
Een jaarlijks terugkerend evenement waarin aandacht gevraagd wordt voor prostaatkanker, teelbalkanker en de gezondheid van de man in het algemeen. Dus: laat jij ‘m staan onder je neus?
02.
Allerzielen
-
03.
Dag tegen rugpijn
-
03.
Sandwich day
-
03.
Cliché dag
Het mag vandaag. Normaal proberen we ‘m zoveel mogelijk te vermijden. Gooi daarom alléén vandaag met opmerkingen die zo vaak gebruikt worden dat niemand erop zit te wachten.
05.
World tsunami awareness day
-
07.
Hug a bear day
-
07.
Dag van BHV
Veel bedrijven hebben meerdere werknemers in dienst die bedrijfshulpverlener zijn. Zij staan je dan ook te hulp als het nodig is. Leuk om ze eens te bedanken.
08.
Dag van de stralende beroepen
-
08.
Wereld urbanisme dag
-
09.
Dag van de gebruiksvriendelijkheid
-
09.
Dag tegen fascisme an antisemitisme
-
09.
Dag van de uitvinders
De verjaardag van uitvindster Hedy Lamarr. Ook Nederland heeft veel uitvindingen op z’n naam staan. Wat dacht je van de flitspaal…
09.
Wereld vrijheidsdag
-
09.
International Guinness World Records day
Een jaarlijkse viering van recordbrekers. Veelal rare skills. Die tijdens een bedrijfsquiz nog eens van pas kunnen komen.
10.
Dag van de mantelzorger
-
10.
World science day for peace and development
-
11.
Sint Maarten
-
11.
Elfde van de elfde
Omcirkelt in de agenda van menig collega. Op veel plaatsen wordt de nieuwe prins carnaval bekend gemaakt. 11 is niet voor niets het ‘gekkengetal’.
11.
Vrijgezellen dag / Singles day
In het leven gebracht door jongeren die met trots vrijgezel zijn. Nummer 1 staat dan ook symbool voor alleen zijn. Vier het!
12.
Wereld longontsteking dag
-
13.
World kindness day
Een internationale viering die in 1998 geïntroduceerd is. Ons advies? Doe gewoon eens lief tegen elkaar.
14.
Wereld diabetes dag
-
15.
Koningsdag België
-
15.
I love to write day
-
16.
Trouw aan jezelf dag
-
16.
Internationale dag van de verdraagzaamheid
-
16.
Wereld dag van de filosofie
-
17.
Internationale studentendag
-
17.
Unfriend day
-
17.
Dag van de ondernemer
Bedank ondernemers voor hun doorzettingsvermogen en vier het ondernemerschap. Bedankt ze eens door nét dat beetje aandacht te schenken.
18.
Europese antibiotica dag
-
18.
Intocht Sinterklaas
Traditiegetrouw komt de grote kindervriend in zowel Nederland als België aan vanuit Spanje. De pakjesboot is na trammelant tóch aangekomen. En de daken worden vervolgens weer druk bezocht om de cadeaus te bezorgen.
19.
Internationale mannendag
Jaarlijkse feestdag uit 1992. Inmiddels nemen 79 landen deel. En zeg nou zelf: wat is er nou aan een wereld zonder mannen?
19.
Dag tegen kindergeweld
-
19.
Wereld toilet dag
-
19.
Have a bad day day
-
20.
Internationale dag van de rechten van het kind
-
21.
Wereld hallo dag
-
21.
Wereld televisie dag
De VN heeft dit uitgeroepen om aandacht te vragen voor de invloed van televisie. Sinds 1996 staan we hier jaarlijks bij stil. Ook tijd voor een wereld Netflix dag?
23.
Thanksgiving
-
24.
Black friday
Ontstaan – net zoals veel feestdagen – in de VS. Altijd op de dag na Thanksgiving. Direct hét begin van een seizoen vol kerstaankopen.
24.
Niet-winkel dag
-
25.
Internationale dag ter uitbanning van geweld tegen vrouwen
-
27.
Cyber Monday
Een marketingterm online winkels een antwoord geven op Black Friday. De extreem hoge (én misleidende) kortingen bij winkels zijn los. Shoppen maar!
29.
Sint Pannekoek
-

December

01.
Wereld aids dag
-
01.
Start winter (meteorologisch)
Volgens meteorologen en klimatologen is dit de enige échte start van de winter. Niet te verwarren met de enige échte geliefde drank die tijdens deze periode afgetopt wordt met een dikke laag slagroom.
02.
Internationale dag van de afschaffing van de slavernij
-
03.
Internationale dag van de mensen met een beperking
-
04.
Internationale dag van de cheetah
-
05.
Pakjesavond
Steek de kachel níet aan. Voorkom dat de cadeaus verbrand worden. En zorg dat er ramen aanwezig zijn waarop geklopt kan worden.
05.
Wereld bodem dag
-
05.
Internationale dag van de ninja
-
07.
Internationale vrijwilligersdag
Door de VN uitgeroepen. Landelijk & regionaal krijgen vrijwilligers hun (welverdiende) waardering. Overweeg zelf ook eens om vrijwilliger te worden.
07.
Chanoeka
-
07.
Verjaardag prinses Amalia
-
08.
Dag van de vrachtwagenchauffeur
Alle hardwerkende vrachtwagenchauffeurs mogen wel eens in het zonnetje gezet worden. De rijdende kracht van veel bedrijf. Altijd op (de) weg om je te helpen.
08.
Paarse vrijdag
-
09.
Internationale dag tegen corruptie
-
10.
Dag van de rechten van de mens
-
10.
Dag van de kleine schrijver
-
10.
Uitreiking Nobelprijs
-
11.
Internationale dag van de bergen
-
14.
Dag van de aap
-
15.
Naturalisatie dag
-
15.
Internationale dag van de thee
-
15.
Koninkrijk dag
-
16.
Ugly sweater day
Ga op zoek naar de lelijkste trui in je garderobe. Vraag aandacht voor goede doelen. En… zo erg is het niet met de kersttruien in het vooruitzicht.
18.
Internationale migranten dag
-
20.
Internationale dag voor menselijke solidariteit
-
21.
Dag van de korte film
-
21.
Wereld orgasme dag
-
21.
Start winter (astreologisch)
-
22.
Kortste dag
De kans is groot dat je ’s ochtends in het donker naar werk vertrekt. Om ’s avonds ook weer in het donker thuis te komen. Gelukkig is dit de (aller)kortste dag van ’t jaar!
23.
Kerstvakantie
-
24.
Kerstavond
-
25.
Kerst
Het Christelijke kerstfeest is voor veel families reden genoeg om het gourmetstel van zolder te halen. Tafel gezellig met de (schoon)familie. En zorg ervoor dat je nét iets teveel eet.
25.
Top2000
Sinds 1999 jaarlijks georganiseerd door NPO Radio 2. Onmiskenbaar gekoppeld aan de tijd tussen Kerst en Oud & Nieuw. Geniet van de tijdloze plaatjes.
28.
Dag van de onnozele kinderen
-
31.
Oudejaarsdag
Zo… Dit jaar ging snel hé? Haal de oliebollen en champagne dan ook nog snel in huis om het jaar knallend af te sluiten.

Hoe maak ik inhakers?

Handig, zo’n inhaakkalender. Je content voor ’n heel jaar zó voor het invullen. Of toch niet? Nou, nee. Want een inhaker kán een leuke contentvorm zijn. Als je ’t goed doet. Maar waarschijnlijk heb je veel interessantere, informatievere of gewoon leukere dingen te vertellen. Content waarmee je je doelgroep écht weet te raken, inspireren, overtuigen of zelfs tot een aankoop weet te verleiden. Met een contentstrategie verzamel je die verhalen en leg je vast hoe je ze vertelt. En een inhaker kan zo’n verhaal zijn – maar is nooit hét verhaal. Weet jij nog niet welke verhalen je te vertellen hebt? Dan moeten we snel eens een lunchsessie plannen!

Stappenplan

Verhalen helder? Dan is ’t tijd om aan de slag te gaan. Wij helpen je met maken van een juiste inhaker in 5 stappen.

  1. Kies de juiste toon. Ga na wie je doelgroep is. En hoe je ze vervolgens aan moet spreken om te raken, inspireren, overtuigen óf te verleiden tot een aankoop.
  2. Ga voor de juiste woorden. Afhankelijk van het doel moet dit ‘n emotionele snaar raken. Of juist een serieuze toon aanslaan.
  3. Creëer overzicht. Zo lui als wij mensen zijn, lezen wij vaak niet alle informatie. Zeg nou zelf, heb jij alle tekst van deze pagina gelezen? Zorg dat je doelgroep de belangrijkste informatie níet kan missen.
  4. Zorg voor creativiteit. De boodschap moet goed overkomen, neem dan ook de tijd om d’r écht iets moois van te maken.
  5. Heb de behoefte van de doelgroep helder. Zorg voor meerwaarde, geef je doelgroep als het ware ‘n cadeautje.

Inhaakmomenten

Kom je lunchen?

Wat is juist voor jou? Dat maken we graag behapbaar! Daarom nodigen we je uit voor een lunchsessie. Met een (worsten)broodje in de hand bespreken we jouw doelen. En heb je alleen honger naar resultaat? Dan spreken we ‘gewoon’ af.

Afspraak maken! 🥐