Waar ben je naar op zoek?

Januari

01.
Dry January
Voor sommigen is dit geen enkel probleem. En voor de ander is het niets meer dan een illusie. Daag jezelf uit om het jaar gezond af te trappen zónder een alcoholische versnapering.
01.
Nieuwjaarsdag
De eerste dag van het jaar begint vaak iets later in de ochtend of middag (al dan niet met een kater). Vervolgens een bezoekje aan familie. Om de goede voornemens direct een dagje uit te stellen en maar een oliebol naar binnen te werken.
01.
Nieuwjaarsduik
Begin het jaar (letterlijk) fris en vol goede moed. Het water is niet bepaald aangenaam te noemen. Al lijkt een oranje muts van een bepaald oer-Hollands merk soms wonderen te verrichten.
02.
Science fiction dag
Verken vandaag het onbekende universum van science fiction. Van buitenaardse werelden tot futuristische technologieën, laat je verbeelding de vrije loop. Een dag om de grenzen van de realiteit te overschrijden.
02.
Dag van je ex
Op de Dag van je Ex vieren we persoonlijke groei en gesloten hoofdstukken. Het is een dag om dankbaar te zijn voor de ervaringen die ons hebben gevormd en ons vooruit hebben geholpen.
04.
Spaghetti dag
Onder Italianen misschien wel benoemd tot de enige échte pasta. Een goed moment om een dag géén pizza te bestellen. En de Italiaanse slierten tijdens het avondeten te serveren.
04.
Wereld braille dag
Wereld Braille Dag, gevierd op de geboortedag van Louis Braille, erkent de cruciale rol van braille als middel voor onafhankelijke communicatie voor blinden en slechtzienden. Deze dag benadrukt het belang van toegankelijkheid en gelijkheid in het dagelijks leven.
04.
Wereld hypnose dag
Op Wereld Hypnose Dag vieren we de magie van 'je ogen sluiten en ontspannen'. Geen zorgen, je zult niet wakker worden als een kip.
05.
Slagroomdag
Op Slagroomdag vieren we de held van elk dessert: slagroom! Of je het nu spuit op warme chocolademelk of 'per ongeluk' meer op je neus krijgt dan op je taart, vandaag is de dag om te genieten van deze verwennerij.
06.
Driekoningen
Driekoningen markeert het einde van de kerstperiode en herdenkt de wijze mannen uit het oosten die het kindje Jezus bezochten.
06.
Cuddle up day
Op Cuddle Up Day is het officieel toegestaan om je onder een dekentje te verstoppen en de hele dag te knuffelen. Of dat nu met je huisdier, een knuffelbeer, of - als je echt geluk hebt - een andere persoon is.
08.
Bubbelbaddag
Op Bubbelbaddag vieren we de kunst van ontspanning. Of je nu geniet in een spa, je eigen badkuip, of een opblaasbare jacuzzi in de tuin. Ook als je geen bubbelbad hebt kun je er altijd zelf een van maken.
08.
Clean off your desk day
Denk aan je collega’s en ruim vandaag je zooi eens op!
09.
Abrikozendag
Abrikozendag is het perfect excuus om je fruitquota te halen. Bonuspunten als je er taart van maakt!
10.
Aardbeiendag
De knalrode fruitsoort wordt niet alleen door de grotere kwekers gemakt. Zo zijn ze ook geliefd in de moestuintjes. Helaas óók door de vogels die ervan meepikken.
11.
Morse code dag
.-- .- - / . . -. / -... .. .--- --.. --- -. -.. . .-. . / -.. .- --.
13.
Internationale dag van het AMBER alert
Internationale Amber Alert Dag vestigt de aandacht op het belang van directe actie en publieke alertheid bij het snel lokaliseren en veilig terugvinden van vermiste kinderen.
13.
Badeend dag
Vandaag is de de enige dag waarop het prima is om met je eend te praten in bad. Laat het badeend-leger maar marcheren (of beter gezegd, dobberen)!
14.
Verkleed je huisdierdag
Hét moment om je creativiteit los te laten op je huisdieren. Of het nu een superheldencape of een prinsessenjurk is. Vergeet niet, snacks zijn de beste overtuigingskracht
15.
Blue Monday
Voel jij het ook? Dit is zogenaamd de meest deprimendste dag van het jaar. Dat dit bij uitstek dan ook aan de kleur blauw is gekoppeld kunnen wij dan ook niet beamen…
16.
Niks dag
Vandaag is de dag waarop er even geen speciaal thema is. Dus geniet even van niks.
17.
Dag van het Jodendom
Dag van het Jodendom, is een initiatief om de dialoog tussen Joden en Christenen te bevorderen. Het richt zich op onderwijs over de Joodse tradities, geschiedenis en cultuur.
18.
Winnie the Pooh dag
Winnie the Pooh Dag: trek je rode shirt aan, vergeet de broek, en ga op zoek naar honing! Vandaag eren we Pooh en zijn filosofie: 'Eten eerst, dan nadenken.
19.
Popcorndag
Of het nu zoet, zout of met boter is, vandaag is de dag om je liefde voor deze gepofte snack te vieren.
20.
Tulpendag
Het spreekwoordelijke startschot van het Tulpenseizoen. Waar haal jij ze? Bij de bloemist of tóch het benzinestation
21.
Dump je goede voornemensdag
Voor veel mensen zal deze dag te laat komen. Mocht je de goede voornemens wél volgehouden hebben. Dan is dit een goed excuus om ’s avonds lekker op de bank te blijven liggen en een pilsje open te trekken.
21.
Wereldknuffeldag
Wereldknuffeldag: een excuus om iedereen een knuffel te geven. Vrienden, familie of knuffelberen, niemand ontkomt vandaag aan een warme, liefdevolle omhelzing!
23.
Internationale dag van het handschrift
Of je nu een potsierlijk handschrift hebt of een niet te ontcijferen doktershandschrift, vandaag vieren we dat we nog steeds kunnen schrijven zonder autocorrectie!
23.
Webwinkel vakdagen 2024
De Webwinkel Vakdagen zijn al meer dan 16 jaar hét ontmoetingsplatform voor de gehele e-commerce branche. Verwerf nieuw inzichten en inspiratie voor jouw webwinkel.
24.
Pindakaasdag
Pindakaasdag is een viering van de populaire smeerbare pasta gemaakt van gemalen pinda's. Pindakaas wordt vaak gegeten op brood, in smoothies, of zelfs als ingrediënt in hartige en zoete gerechten.
24.
Dag van het onderwijs
Dag van het Onderwijs erkent de cruciale rol van onderwijs. Ook al hadden we er allemaal geen zin in, we kunnen toch concluderen dat het daadwerkelijk belangrijk is.
25.
Irish coffee dag
De enige dag waarop je 's ochtends je koffie kunt versieren met whiskey en niemand een wenkbrauw optrekt. Je collega's worden er een stuk dragelijker van.
25.
Tegenovergestelde dag
De dag waarop alles ondersteboven lijkt te zijn. Zeg dag tegen 'ja' en omarm de chaos van het ongewone.
26.
Internationale dag van de douane
Dag van de Douane eert wereldwijd douane- en grensbeveiligingsinstanties voor hun rol in handel, beveiliging en grenscontrole.
27.
Herdenking holocaust slachtoffers
Een dag van herinnering en eerbetoon aan de miljoenen mensen die tijdens de Holocaust zijn omgekomen. We mogen ze nooit vergeten.
28.
Dag van de privacy
Vanaf 2007 is het een jaarlijks terugkerende dag. Inmiddels zal iedereen bekend zijn met de AVG-wetgeving. Wellicht een goed moment om bij jou bedrijf na te gaan alles juist geregeld is.
29.
Internationale puzzeldag
De enige dag waarop het acceptabel is om urenlang gefrustreerd te staren naar stukjes karton en te zeggen: 'Waar past dit stukje?!
30.
Dag van de croissant
Dag van de Croissant is een eerbetoon aan deze Franse lekkernij. Een knapperige buitenkant met zachte lagen binnenin, boterachtig en heerlijk. Of je het nu belegt met jam, kaas of gewoon puur geniet.
31.
Dag van de directeur
Ook al kan je het niet zo vinden met de directeur. Hij heeft ’n hoop voor het zeggen over z’n werknemers. Misschien dus nog niet zo’n slecht idee om ‘m eens in het zonnetje te zetten.
31.
Verjaardag van prinses Beatrix
Op deze dag vieren we de verjaardag van de voormalige koningin van Nederland, Prinses Beatrix. Het is een gelegenheid om haar leven en bijdragen aan het Nederlandse koningshuis te eren en te vieren.

Februari

01.
Wereld Hidjab dag
Wereld Hijab Dag bevordert begrip en respect voor vrouwen die de hijab dragen als teken van hun geloof en persoonlijke keuze. Het is een dag van solidariteit en bewustwording over religieuze diversiteit en inclusie.
02.
Nationale warme truiendag
Trek vandaag je warmste trui aan en zet de verwarming lager, denk eraan het duurt nog maar 4 maanden tot de zomer officieel start.
02.
Trouwdag koning en koningin
Vandaag vieren we de trouwdag van het koningspaar van Nederland, een speciale gelegenheid waarop de liefde en verbintenis in de schijnwerpers staan.
02.
Crêpe dag
Een dag waarop pannenkoeken niet alleen voor het ontbijt zijn. Deze dunne lekkernijen kunnen de hele dag door worden gegeten.
02.
Wereld waterlanden dag
Waar Nederland zijn naam eer aandoet, een land 'onder de zee'. Laten we op deze dag proosten op onze waterrijke identiteit en het feit dat we altijd 'drijvende' inwoners zijn
03.
Carrot cake dag
De perfecte gelegenheid om te genieten van de smeuïge zoetheid van worteltaart. Een dessert dat bewijst dat groenten en plezier hand in hand kunnen gaan!
04.
Wereld kankerdag
Wereld Kanker Dag is een internationale bewustmakingsdag gewijd aan het vergroten van het begrip en bewustzijn van kanker. Het doel is om wereldwijd de preventie, detectie en behandeling van deze ziekte te bevorderen.
04.
Verjaardag van Facebook
Een dag om de oprichting van dit iconische sociale mediaplatform te vieren en de impact ervan op communicatie te erkennen.
04.
Zelfgemaakte soep dag
Misschien wel typische Nederlands. Multifunctioneel te serveren als voorgerecht, hoofdmaaltijd óf lunch. Zorg ervoor dat de inhaker juist geserveerd wordt en níet spreekwoordelijk in de soep loopt.
05.
Wereld Nutella dag
De enige dag waarop je een broodmes kunt ruilen voor een lepel en rechtstreeks in de Nutellapot kunt duiken.
05.
Chocoladefundue dag
Een feestje voor de zoetkouwen onder ons. Tegenwoordig vragen wij ons af wat je níet kan fonduen? Ons advies voor de inhaker: maak er chocola van.
06.
Dag tegen vrouwen besnijdenis
Een dag gewijd aan het bewustzijn en de strijd tegen deze schadelijke praktijk die de gezondheid en rechten van vrouwen aantast. Laten we samen opstaan voor de gezondheid en welzijn van meisjes en vrouwen wereldwijd
06.
Frozen yoghurt dag
De dag waarop je jezelf kunt wijsmaken dat je een gezonde keuze maakt terwijl je je kom vult met een berg toppings. Het is tenslotte yoghurt, toch?
06.
Safer internet day
Het doel is om stil te staan bij een veilige online omgeving voor kinderen. Georganiseerd door de Europese Commissie. En ondersteunt door (hopelijk) iedereen.
07.
Dag van het Worstenbroodje
Hierbij introduceert wij als Juist: Dag van het Worstenbroodje op 7 februari - de oprichtingsdatum van Juist. Deze keilekkere snack is niet meer weg te denken bij Juist en bovendien immaterieel cultureel erfgoed sinds maart 2016. Dus waar wacht je op? Zet een dikke cirkel om 7 februari!
10.
Paraplu dag
In Nederland is het verstandig om altijd een paraplu bij je te hebben, want je weet maar nooit wanneer die regenwolken zich boven je hoofd verzamelen. Blijf droog en voorbereid, waar je ook gaat
10.
Nationale warme truiendag
Iedereen kan hieraan meedoen. Draai de verwarming lager – al dan niet uit. Trek een extra warme trui aan. En bespaar energie & CO2.
10.
Voorjaarsvakantie
Krokusvakantie. Carnavalsvakantie. Of in andere woorden: vrij! Althans, voor de kinderen…
10.
Chinees nieuwjaar
Is de belangrijkste traditionele feestdag in China. Het markeert het begin van de Chinese maankalender. Elk jaar wordt geassocieerd met een van de twaalf dieren uit de Chinese dierenriem.
11.
Superbowl
Het is weer tijd voor de Superbowl, geniet van een spannende wedstrijd en een spetterende halftime show. Wij zitten in ieder geval helemaal klaar voor de unieke en bijzondere commercials.
11.
Start Carnaval
In deze periode zijn bedrijven in Brabant wellicht iets minder goed te bereiken.
11.
Wereld zieken dag
Wereldziekendag, is een dag gewijd aan het bewustzijn van ziekten en het belang van gezondheid en welzijn wereldwijd.
11.
Europese dag van het alarmnummer
Een dag om het belang van noodhulpdiensten te benadrukken en bewustzijn te creëren over het nummer 112 als levensreddende verbinding in noodsituaties.
11.
Maak een nieuwe vriend dag
Een perfect excuus om jezelf voor te stellen aan die aardige buurman met de schattige hond of aan die collega die altijd de beste snacks heeft. Je weet nooit welke nieuwe vriendschappen je kunt smeden
12.
Darwin day
Eert de verjaardag van Charles Darwin, de beroemde natuurwetenschapper die de evolutietheorie formuleerde. Deze dag moedigt wetenschappelijk begrip en kritisch denken aan en herinnert ons aan de voortdurende ontdekkingen en discussies over de evolutie van het leven op aarde.
13.
Wereld radio dag
De dag waarop we ons afvragen waarom we in vredesnaam naar de radio luisteren terwijl we al onze favoriete nummers kunnen streamen. Maar laten we eerlijk zijn, er is iets magisch aan het moment dat jouw favoriete nummer voorbij komt.
13.
Get a different name day
Op deze dag heten al je collega's Bob.
14.
Valentijnsdag
Commercieel in het leven geroepen om dozen chocolade, bossen bloemen en bussen kaarten te versturen. Tóch verdient iedere geliefde net wat extra aandacht.
15.
Dag van de betaalde liefde
Een dag om bewustzijn te creëren over veiligheid en respect in betaalde intimiteit.
17.
Doe vriendelijk dag
Het is zo simpel als de naam het zegt. Gewoon wat vriendelijker zijn tegen elkaar. Moet lukken toch?
18.
Drink wijn dag
Weekend of geen weekend. Vandaag maakt het niets uit. Weersta de verleiding níet en trek die fles open!
20.
Dag van de sociale rechtvaardigheid
Een dag gewijd aan het bevorderen van gelijke kansen, eerlijkheid en inclusie in de samenleving. Laten we samenwerken voor een rechtvaardigere wereld voor iedereen.
20.
Kersentaartdag
Zoet, fruitig en o zo lekker: het is Nationale Kersentaartdag! Trakteer jezelf op een stukje van deze klassieker.
21.
Internationale dag van de moedertaal
De dag van de moedertaal, vandaag vieren we de taaldiversiteit. Van het Haags tot het Fries en het Brabants, stuk voor stuk fraaie dialecten.
22.
Single tasking day
Doe één ding tegelijk vandaag. Singletasking Day herinnert ons aan de kracht van focus. Zet die multitasking skills op pauze en geniet van de rust, want soms is focussen op 1 ding al moeilijk genoeg!
22.
Europese dag van het slachtoffer
Een dag om stil te staan bij slachtoffers van misdrijven. Vandaag erkennen en steunen we hen en streven naar een rechtvaardiger samenleving.
22.
Wereld denkdag
Vandaag is het tijd om na te denken over grote ideeën! Deze dag moedigt ons aan om out-of-the-box te denken en nieuwe oplossingen te vinden.
22.
Margarita dag
Tequila, limoen, zout - het is Margarita Dag! Vier met een klassieke margarita of experimenteer met nieuwe smaken.
23.
Bananenbrooddag
Ga vandaag voor comfort food met Bananenbrooddag. Perfecte bestemming voor die overrijpe bananen. Lekker, makkelijk en altijd een hit.
24.
Tortilliachipsdag
Zet de salsa klaar, het is Tortillachipsdag! Knapperig, hartig, en perfect voor elke dip. Een excuus voor een extra portie guacamole
27.
Internationale dag van de ijsbeer
Een dag om het prachtige, maar bedreigde, dier te eren. De Dag van de IJsbeer vestigt de aandacht op klimaatverandering en het behoud van hun leefgebied.
29.
Internationale RSI dag
Neem vandaag even pauze en rek je uit. RSI Dag herinnert ons aan het belang van ergonomie en regelmatige pauzes om klachten te voorkomen.
29.
Schrikkeldag
Een (tropisch) jaar duurt 365,25 dagen, iedere 4 jaar is er een schrikkeldag om deze extra kwart dag te compenseren.

Maart

01.
Start lente (meteorologisch)
Op dit moment staat de zon loodrecht boven de evenaar. Astronomisch gaat de lente vaak op 20 maart in. Leuk weetje voor tijdens een quiz.
01.
Nationale complimentendag
Geef elkaar eens een complimentje. En krijg er dankbaarheid voor terug. Voorbeeld: “wat ’n leuke inhaakkalender!”
03.
Nationale earcare dag
Je oren zijn erg belangrijk, het is daarom belangrijk dat je zorgvuldig omgaat met harde geluiden. Ook al is het soms fijn om die collega even niet te kunnen horen.
03.
World wildlife day
Het KWF is al jaren bezig met het behouden van bedreigde diersoorten. En eerlijk ze hebben groot gelijk want wat moeten we zonder Timon en Pumba of Simba.
04.
Week van de lentekriebels
Een nationale projectweek die in het speciaal- en basisonderwijs gegeven wordt. De scholen geven een week lang les over weerbaarheid, relaties en seksualiteit.
04.
Nationale week zonder vlees
Een week lang géén vlees en zuivel. Dat is de uitdaging. Om samen het verschil te maken met de voedingsindustrie, supermarkten én producenten.
06.
Dag van de logopedie
De dag waarop we de mensen eren die ervoor kunnen zorgen dat iedereen ''aluminiumfolie'' en ''meteorologisch'' kan uitspreken.
06.
Kinderkunstweek
Een jaarlijks terugkerend evenement waaraan basis- en speciaal onderwijs kunnen deelnemen. Duurt ieder voorjaar ruim 10 dagen waarin ateliers, musea en culturele instellingen bezoekt worden.
07.
Dag van de doktersassistente
Het is altijd lente in de ogen van… Eén van de 20.000 doktersassistenten die er in Nederland zijn. En er mede voor zorgen dat je in uitstekende gezondheid verkeerd.
07.
Dag van de cornflakes
Start je dag met een crunch! Vier de uitvinding van cornflakes en geniet van je favoriete kom ontbijtgranen
08.
Internationale vrouwendag
Deze dag staat in het teken van strijdbaarheid en solidariteit richting vrouwen. Overal ter wereld. Want: “Who run the world?”
09.
Barbiedag
Vier vandaag de iconische Barbiepop! Een dag om herinneringen uit de kindertijd of stiekem ook nog van toen je volwassen was te herbeleven.
10.
Mariodag
It's-a Mario! Duik in de wereld van deze goed gemutste rood dragende loodgieter en vier de vreugde van de inmiddels al meer dan 200 Mario videogames.
10.
Day of awesomeness
Doe iets geweldigs vandaag! Een dag om jezelf te zijn en de kleine dingen te vieren die het leven bijzonder maken.
10.
Ramadan
De 9e maand van de Islamitische maankalender geldt als de heilige maand van inkeer. Tussen Fadjr en Maghrib wordt door veel gelovigen gevast. Dus: níet eten & drinken tussen zonsopgang en zonsondergang.
11.
Wereld loodgieterdag
Een ode aan loodgieters! Zonder hen geen warme douches en lekvrije huizen. Bedankt voor al het harde werk
12.
Internationale dag tegen internetcensuur
Vecht vandaag voor een vrij internet. Een wereld zonder censuur is een wereld van onbegrensde mogelijkheden. En eerlijk is eerlijk jij zou ook niet zonder een inhaakkalender kunnen.
14.
Steak and blowjob day
Een humoristische tegenhanger van Valentijnsdag, bedoeld voor simpele mannengenoegens. Vier de liefde met een knipoog.
14.
PI dag
Het getal Pi: 3,14. Geen toeval dus dat dit op 14 maart valt. Ruim 300 jaar geleden werd de Griekse letter voor ‘t eerst gebruikt als cirkelgetal.
14.
Aardappelchipsdag
Knapperig en verslavend, aardappelchips zijn vandaag de ster. Perfect voor een filmavond of als snack.
15.
Nationale techniekdag
De technische werkgevers binnen Nederland geven hun werknemers extra aandacht. Geef elkaar een compliment. Ook op sociale media verdienen de technici dit.
15.
Dag van de consument
Vandaag staan we stil bij consumentenrechten en bescherming.
15.
Internationale dag tegen politiegeweld
In 1997 is deze dag in Canada opgericht. Sta stil bij onnodig geweld door de sterke arm der wet. Wie bellen we tenslotte als er problemen zijn?
15.
Wereld dag voor maatschappelijk werk
Iedere 3e dinsdag van maart wordt sociaal werk in de kijker gezet. Regionale platformen ondersteunen hierbij vaak om extra aandacht te krijgen.
15.
Internationale dag van de slaap
Extra aandacht voor het belang van goede slaap. Ook komen hierbij aandoeningen voor die invloed kunnen hebben op de nachtrust. Een snurkende partner valt hier níet onder.
16.
Boekenweek
Jaarlijks is het feest in de boekhandels en bibliotheken. Reden: het Nederlandstalig boek eren. Sinds 1932 is het uitgegroeid tot een jarenlange traditie.
16.
Dag van de thuiswerker
Een ode aan de thuiswerker waarvan jij je afvraagt wat die de hele dag uitvoert.
16.
Lips appreciation day
Waardeer vandaag je lippen: glimlach, praat, kus. Ze zijn het vieren waard!
16.
Nationale boomfeestdag
De doorgaans ruim 115.000 kinderen uit groep 6 krijgen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen. Ook wel bekend als boomplantdag.
17.
St. Patricksday
Trek iets groens aan en vier St. Patrick's Day. Iers bier, muziek en gezelligheid staan centraal.
17.
Dag van de zorg
Een van de slagaders van de maatschappij is de zorg, daarom wordt iedereen voor iemand zorgt vandaag in het zonnetje gezet.
18.
Arubadag
Vandaag vieren we de cultuur en geschiedenis van Aruba
18.
Wereld recycling dag
Iedereen kan een Hergebruik-Held worden. Dat is één van de motto’s om onze houding tegenover afval te verbeteren. Scheid jij altijd je afval netjes?
18.
Akward moments day
Een dag om dat ongemakkelijke gesprek bij het koffieautomaat te vieren, of juist om te vergeten.
19.
Internationale dag van geluk
Ingesteld door de Verenigde Naties in 2012. Het is besloten dat het allemaal wel eens wat vrolijker mag. Wie kan het daar nou oneens mee zijn?
20.
Dag van de mus
Kijk omhoog en waardeer de mussen. Deze vrolijke vogeltjes verdienen vandaag extra aandacht.
20.
Dag van de mondgezondheid
Een gezonde glimlach begint vandaag. Tijd om extra aandacht te besteden aan mondhygiëne. Dat zullen je collega's ook prettig vinden.
20.
Wereld verteldag
Deel vandaag een verhaal. Wereld Verteldag is een ode aan de kracht van het vertellen. En onthoud hierbij sommige dingen kun je beter niet vertellen aan je collega's.
20.
Internationale dag van geluk
Vind vandaag je geluk in de kleine dingen. Een lach, een compliment of het moment dat de klok 5 uur slaat.
20.
Start lente (astronomisch)
Was de lente niet al begonnen? Meteorologisch wél. Astronomisch begin je vanaf 20 maart de lentekriebels te voelen én merk je dat het langer licht blijft.
21.
Wereld downsyndroomdag
Een dag om bewustzijn en inclusie te bevorderen voor mensen met het Downsyndroom. Verschil maakt ons uniek.
21.
Verjaardag van Twitter
Twitter is jarig! Of moeten we inmiddels X zeggen want in de afgelopen levensjaren van het platform is er veel veranderd. Zo is de app niet meer te herkennen aan het iconische vogeltje maar aan een X.
21.
Wereld poëziedag
In 1999 werd Wereldpoëziedag voor het eerst uitgeroepen door UNESCO. Het doel is om taalverscheidenheid te ondersteunen. Ook is het een kans om bedreigde talen gehoord te laten worden.
21.
Dag van de alleenstaande ouder
Een eerbetoon aan de kracht en inzet van alleenstaande ouders. Sommige van ons weten hoe moeilijk het opvoeden van een kind is als je met z'n tweeën bent laat staan alleen.
21.
Internationale dag van het bos
Door de Verenigde Naties is deze dag uitgeroepen om extra aandacht te geven voor alle typen bos. Sinds 2013 worden er op deze dag dan ook geregeld bomen gekocht.
21.
Internationale dag tegen racisme en discriminatie
Op 21 maart 1960 vond het bloedbad in Sharpevillle (Zuid-Afrika) plaats toen de politie het vuur opende op de demonstranten tegen apartheid. Reden genoeg om hier jaarlijks bij stil te staan.
22.
Wereld waterdag
Het lichaam van een mens bestaat voor 70% uit water, des te belangrijk dat iedereen schoon drinkwater heeft, want water is leven.
23.
Wereld metrologie dag
Een dag om de wetenschap van meten te eren. Metrologie speelt een onmisbare rol in ons dagelijks leven.
23.
Puppyday
Trek vandaag paars aan ter ondersteuning van epilepsiebewustzijn. Een dag om solidariteit en steun te tonen.
23.
Melba toast dag
Licht, krokant en veelzijdig: Melba toast. Het essentiële onderdeel voor jouw echte Hollandse verjaardag.
24.
Wereld tuberculose dag
Een dag om aandacht te vragen voor de strijd tegen tuberculose.
24.
Chocolade rozijnendag
Noem een betere combi dan de fruitigheid van rozijnen en het zoete van de chocolade.
24.
Europese dag van het ambachtelijke ijs
Bij ijs denk je vaak aan een Italiaanse gelaterie. Echter komt ijs oorspronkelijk uit China waarna Marco Polo dit recept meenam naar Italië.
24.
Internationale dag van recht op de waarheid
Als je zegt dat je altijd liegt, lieg je dan altijd of lieg je daarover.
24.
Nationale dag van de muziek
Dit is hét grote amateur muziekfestival van Europa. Met 20 podia en 1.800 deelnemers kunnen veel amateurs een kans wagen om het tóch te maken binnen de muziekwereld.
25.
Earth hour
20:30 - 21:30 uur
25.
Wafeldag
Warm, zoet en heerlijk veelzijdig.
26.
Purple day
Trek vandaag paars aan ter ondersteuning van epilepsiebewustzijn. Een dag om solidariteit en steun te tonen.
26.
Spinaziedag
Groen, gezond en vol ijzer: het is Spinaziedag! Voeg wat extra spinazie toe aan je maaltijden vandaag.
27.
Wereld theaterdag
Vier de magie van het theater, met tientallen mensen in van die rode theater stoelen. En toevallig genoeg zit er altijd iemand voor je waardoor je net niks ziet.
28.
Something on a stick day
Van saté tot ijslolly's, als het op een stokje zit, staat het vandaag in de schijnwerpers.
29.
Dag van de 1000 voorbeelden
Een dag om inclusief ondernemerschap te vieren. Laat zien hoe diversiteit de werkvloer verrijkt.
29.
Goede vrijdag
Een dag van bezinning en herdenking. Goede Vrijdag markeert de crucifixie van Jezus en het begin van het Paasweekend.
30.
Internationale dag van het potlood
Scherp je potloden! Vandaag vieren we dit eenvoudige, maar essentiële gereedschap voor schrijven en creativiteit.
30.
Wereld bipolaire dag
Een dag om bewustzijn en begrip te creëren voor bipolaire stoornissen. Samen werken aan een wereld van acceptatie.
31.
Zomertijd
Uurtje langer óf korter slapen? Helaas… De klok gaat een uurtje vooruit wat een uurtje korter slapen betekent. Gelukkig verzetten de smartphones zich vanzelf.
31.
Museumweek
Een wereldwijde themaweek met samenwerking tussen musea, verenigingen en culturele instellingen. Sinds 2014 wordt er een internationaal doel bepaald.
31.
Wereld back-up dag
Extra aandacht om dataverlies te voorkomen. Het belang van een back-up en de kansen van gegevens in de cloud bewaren worden toegelicht. Werk jij nog met USB’s en externe harde schijven?
31.
Pasen
Vier Pasen met vrolijke kleuren, eieren zoeken en familietijd. Een geweldige dag voor de Paashaas want die is eindelijk klaar met al die eieren beschilderen.

April

01.
1 april
De dag waarop je veters los zitten. En wanneer kikkerbilletjes immens populair zijn. Eén advies: trap er niet in.
01.
Nationale museumweek
Vandaag staan de musea in de schijnwerpers. Breng vandaag een bezoek aan bijzonder museums zoals het Theepotten museum of het Buurman & Buurman museum.
02.
Wereld autismedag
Op Wereld Autismedag staan we stil bij autisme. Een dag om bewustzijn te vergroten, inclusie te bevorderen en de unieke talenten van mensen met autisme te vieren.
03.
Chocolademoussedag
Vier vandaag met een luchtige lekkernij: chocolademousse. Rijk, romig en onweerstaanbaar. Een zoete traktatie voor elke chocoholic.
03.
Vindt een regenboog dag
Neem een keer het risico en zoek het goud aan het einde van de regenboog.
04.
Wereld zwerfdierendag
Vandaag staan we stil bij de zwerfdieren over de hele wereld. Een dag om bewustzijn te creëren en te kijken hoe we kunnen helpen.
04.
Wandel naar je werkdag
Heel werkend Nederland wordt opgeroepen om naar het werk te wandelen. Zo word je bewust dat je ook op een andere manier naar het werk kan. Voor de niet-wandelaar: plan een thuiswerkdag in.
04.
Internationale dag tegen landmijnen
Op deze dag herdenken we de slachtoffers van landmijnen en benadrukken we het belang van het opruimen ervan voor een veiligere wereld.
04.
Nationale collegadag
Een dag om je collega's te waarderen! Samenwerken maakt het werk leuker. Laat vandaag eens extra zien hoezeer je hun inzet waardeert en haal een keer een kopje koffie voor hen.
05.
Karameldag
Laat je vandaag verleiden door de zoete, gouden heerlijkheid van karamel. Een perfecte dag om te genieten van karamel in al zijn vormen.
05.
Read a roadmap day
Ontvouw vandaag een wegenkaart en ontdek de kunst van traditionele navigatie. Een perfecte dag om je oriëntatievaardigheden aan te scherpen en nieuwe routes te verkennen!
06.
Wereld tafeltennisdag
Pak je batje, het is Wereld Tafeltennisdag! Een dag om de snelheid, vaardigheid en het plezier van tafeltennis te vieren, of je nu amateur of professional bent.
07.
Wereld gezondheidsdag
Gezondheid is ons grootste goed. Wereld Gezondheidsdag herinnert ons aan het belang van gezondheidszorg en welzijn voor iedereen, overal ter wereld.
07.
New beer's eve
Een inktzwarte periode voor de échte fijnproever. Tussen 1920 en 1933 waren alle alcoholische dranken in Amerika verboden. President Roosevelt besloot op deze dag bier weer legaal te maken.
07.
Internationale dag van de bever
Vier vandaag de dag van de bever, het knaagdier bekend om zijn indrukwekkende dammen. Een dag om de rol van bevers in onze ecosystemen te erkennen en te beschermen.
08.
Wereld romadag
Wereld Romadag staat in het teken van de Roma-cultuur en geschiedenis. Een dag om bewustzijn te vergroten over de Roma-gemeenschap en hun bijdrage aan onze wereldcultuur.
09.
Suikerfeest
Dit is het Islamitische feestdageinde van de vastenmaand Ramadan. Na een maand van vasten is het nu flink uitpakken. Zoals de naam doet vermoeden is het met een enorme hoeveelheid zoete hapjes.
09.
Internationale dag van de unicorn
Een machtig dier met vleugels en een magnifieke hoorn op zijn hoofd. Of gewoon een paard met een puntige neus.
09.
Nationale buitenlesdag
Ieder jaar wordt in heel Nederland gevierd dat duizenden leerkrachten steeds meer buitenles geven. Het motto: buitenles is gezond. Nu nog hopen dat het droog is…
11.
Wereld parkisondag
Op Wereld Parkinsondag verhogen we het bewustzijn over Parkinson's ziekte. Een dag om steun te betuigen aan degenen die het treft.
11.
Kaasfonduedag
Dompel jezelf en je brood onder in de wereld van gesmolten kaas. Kaasfonduedag is het perfecte excuus om te genieten van dit hartige, gezellige gerecht.
12.
Dag van de ruimtevaart
Vandaag kijken we naar de sterren. De Dag van de Ruimtevaart viert de wonderen en prestaties van de ruimteverkenning. Oneindige mogelijkheden wachten.
12.
Internationale dropdag
Liefhebbers van drop, verenigt u! Vandaag vieren we de unieke, zoete en zoute smaak van drop in al zijn variëteiten.
13.
Scrabbledag
Per minuut worden er minstens 60 potjes scrabble gestart.
13.
Dag van de ZZP'er
In Nederland zijn er ontelbaar veel ondernemers. Tijdens deze dag wordt het zelfstandig ondernemerschap gevierd. Steun elkaar en uit de waardering naar (mede)ondernemers.
15.
That sucks day
Vandaag is het Baal Dag: een dag om even lekker te mopperen over wat tegenzit. Deel je kleine frustraties en lach er samen om. Morgen weer een dag!
16.
Internationale dag van de stem
Je stem is je kracht. De Dag van de Stem benadrukt het belang van stemgezondheid en de kracht van gesproken woord in onze communicatie.
18.
Secretaressedag
De 3e donderdag van april is er jaarlijks om secretaresses in het zonnetje te zetten. En zeg nou zelf: het contact met leuke secretaresses maakt je toch blij?
18.
Dag van de werknemer
Werknemers maken het verschil. Zij zijn dan ook hét fundament van iedere onderneming. Dit kunnen wij – als werknemers van Juist – alleen maar beamen.
18.
Wereld amateur radiodag
De dag om de passie en expertise van de radiozendamateurs te eren.
19.
Knoflookdag
Plan vandaag niet teveel vergaderingen of gesprekken met collega's, of zorg voor een extra potje kauwgom.
19.
Dag tegen pesten
Een dag om solidariteit te tonen en te strijden tegen pesten. Samenwerken om veilige en respectvolle omgevingen voor iedereen te creëren.
20.
Dag van de chineese taal
慶祝漢語的豐富和美麗。學習語言、建立文化橋樑、欣賞中國文化的一天
21.
Jelly beandag
Een kleurrijk snoepfeest! Jelly Bean Dag is het perfecte excuus om jezelf te trakteren op deze kleine, zoete lekkernijen in allerlei smaken.
22.
Earthday
Earth Day: een dag om onze planeet te eren en te beschermen. Neem vandaag actie voor een groenere, schonere en duurzamere wereld.
23.
Wereld boekendag
Verlies jezelf vandaag in een goed boek. Wereld Boekendag viert de vreugde van lezen en het belang van literaire schatten wereldwijd
23.
Dag van de Engelse taal
Vier vandaag de Engelse taal, of je het nu vloeiend spreekt of in steenkolen.
23.
Dag van het Duitse bier
Proost op de rijke biercultuur van Duitsland! Geniet van een authentiek Duits biertje, volgens ons had deze dag wel een week mogen zijn.
23.
Talk like Shakespearday
Verheugt u, edele heren en dames, want heden is 't Spreek als Shakespeare Dag! Laat uw tong welsprekend wezen en uw woorden zoet vloeien als honing. De bard roept u!
24.
Wereld proefdierendag
Een dag om stil te staan bij het gebruik van dieren in wetenschappelijk onderzoek. Wereld Proefdierendag roept op tot meer ethische en duurzame wetenschapspraktijken.
25.
Internationale dag van het bewustzijn van oudervreemding
Deze dag belicht de problematiek van oudervreemding. Een moment om het bewustzijn te verhogen over de impact ervan op gezinnen.
25.
Wereld malariadag
Wereld Malariadag onderstreept de strijd tegen malaria en het belang van preventie en behandeling van deze levensbedreigende ziekte.
25.
Wereld pinguindag
Vier de charme van pinguïns! En dan bedoelen we de dieren en niet de obers van een restaurant.
26.
Koningsspelen
Sinds de intrede van Koning Willem-Alexander wordt er jaarlijks een sportdag voor kinderen georganiseerd. Tijdens de laatste vrijdag vóór Willy’s verjaardag vindt deze sportieve dag plaats.
26.
Aliendag
Aliendag nodigt uit tot verbeelding en fascinatie over buitenaards leven. Een dag voor sci-fi liefhebbers en de mysterieuze onbekenden van het universum.
26.
Breng je kind naar werk dag
De 4e dinsdag van april worden ouders aangemoedigd om kinderen mee naar het werk te nemen. Hierdoor kunnen zij een inkijkje nemen in het dagelijkse werk van de ouders. Wie weet direct hun toekomstige baan?
26.
No make-up day
Geef je make-up tas vandaag een welverdiende pauze. No Make-Up Day: de dag waarop je huid kan ademen en je kussenhoes schoon blijft. Natuurlijke schoonheid voor de win!
27.
Koningsdag
Hét verjaardagsfeest van Nederland. Niemand anders dan Willem-Alexander krijgt het voor elkaar om één grote oranje feestvreugde in Nederland tot stand te brengen.
28.
Werelddag voor veiligheid en gezondheid op werk
Extra aandacht voor de preventie van arbeidsongevallen en beroepsziekten. Helaas is het – nog steeds – de orde van de dag. Daarom verdient dit op deze dag nét even wat extra aandacht.
29.
Wereld wensdag
In Nederland is stichting Make-A-Wish bekend. Zij vragen – zeker tijdens deze dag- aandacht aan bijzondere wensvervullingen. Met name voor zieke kinderen die vechten tegen de dood.
29.
Internationale dag van de dans
Van de Slowfox tot breakdance en van de Chachacha tot de Samba. Eén ding hebben deze dansstijlen gemeen, we staan er altijd jaloers naar te kijken.
30.
Internationale dag van de jazz
Laat de saxofoons swingen en de contrabassen grooven, want het is Dag van de Jazz! Een ode aan de improvisatie, het ritme, en de ziel van jazzmuziek.
30.
Dag van de eerlijkheid
Eerlijk gezegd heeft deze dag geen enkel nut.

Mei

01.
Schriftelijke centrale examens
De afsluiting van een periode aan het voortgezet onderwijs waarbij alle kennis én het harde werken getest wordt. Hopelijk gevolgd door een mooie diploma(uitreiking) en een galafeest om in stijl te verschijnen.
01.
Dag van de arbeid
Dit is de dag van de socialistische communistische arbeidersbeweging. Het gaat om de strijd tegen betere arbeidsomstandigheden. In Nederland hebben wij – gelukkig – géén vrije dag meer omdat de meeste doelen al zijn behaald.
02.
Dag van de tonijn
Vandaag is het allemaal om de tonijn te doen! Een dag om de culinaire veelzijdigheid van deze vis te vieren en bewust te worden van duurzame visserij. Bescherm onze oceanen, geniet verantwoord.
03.
No pants day
In verschillende landen is dit een terugkerend event dat plaatsvindt op de 1e vrijdag van mei. Het vereist het openbaar dragen van alléén onderkleding op het onderste deel van het lichaam. Nu nog hopen dat het lekker weer is…
03.
Internationale dag van de persvrijheid
Vandaag staan we stil bij het belang van vrije en onafhankelijke media. Persvrijheid is essentieel voor een democratische samenleving. Laten we strijden voor het recht op vrije informatie.
04.
Dodenherdenking
Op Dodenherdenking staan we in stilte stil bij allen die hun leven gaven voor onze vrijheid. Een moment van respect en reflectie, om nooit te vergeten.
04.
Starwarsdag
''May the 4th be with you''
04.
Dag van de brandweer
De gelegenheid om vertegenwoordigers van de brandweer aan het woord te laten. Zij vertellen hoe zij zich meer dan één jaar heruitvinden om essentiële opdrachten – in moeilijke omstandigheden – tot een goed einde brengen.
05.
Bevrijdingsdag
Vandaag vieren we vrijheid en democratie. Bevrijdingsdag herinnert ons aan het einde van onderdrukking en het belang van vrede. Laat de vlaggen wapperen en de harten vol hoop zijn.
05.
Internationale dag van de vroedvrouw
Vandaag eren we de vroedvrouwen, de onbezongen helden van de geboortezorg. Hun kennis, zorg en steun zijn onmisbaar voor moeders en baby's overal.
05.
Internationale dag van de handhygiëne
Schone handen, gezonde wereld! Vandaag, op de Internationale Dag van de Handhygiëne, herinneren we ons het belang van het wassen van onze handen voor een gezondere samenleving.
06.
Anti dieetdag
In 1992 in het leven geroepen nadat een 15-jarig meisje zelfmoord heeft gepleegd, vanuit de overtuiging dat ze te dik was. Jaarlijks wordt nu stilgestaan bij het feit dat gewicht & obsessie om slank te zijn een grote plaats inneemt bij veel mensen.
06.
No homeworkday
Geen huiswerk, alleen maar plezier! No Homework Day is de droom van elke leerling (en leraar).
06.
Naakt tuinieren dag
Vier de vrijheid en verbondenheid met de natuur op Naakt Tuinieren Dag. Een unieke kans om te tuinieren zoals je bent geboren: puur natuur! Let wel op dat de buurman/vrouw niet meegeniet.
06.
Internationale bellenblaasdag
Vandaag is het wetenschappelijk verantwoord om zeepbellen te blazen. Laat je innerlijke kind los en probeer geen zeep te eten.
08.
Dag van het rode kruis
Een dag om de humanitaire inspanningen van het Rode Kruis te eren. Hun toewijding aan hulp in crisistijden toont ons de kracht van medeleven en solidariteit.
08.
Geen sokkendag
Laat je tenen vrij vandaag! Geen Sokkendag is het perfecte excuus om je voeten te bevrijden en de vrijheid te voelen. Luchtig, ontspannen en een beetje eigenzinnig.
09.
Hemelvaartsdag
Hemelvaartsdag: een moment van bezinning en traditie. Of je het nu spiritueel viert of een bezoekje brengt aan de meubelboulevard.
09.
Europa dag
Vandaag vieren we de eenheid en diversiteit van Europa. Europadag herinnert ons aan de waarde van samenwerking en vrede op ons continent.
10.
Nationale offlinedag
Zet vandaag je digitale wereld op pauze. Nationale Offlinedag is een uitnodiging om te ontkoppelen van technologie. Bij Juist zijn we geen voorstander van deze dag.
11.
Eet wat je wil dag
Vandaag gelden er geen regels in de keuken. Eet Wat Je Wil Dag is een viering van smaak en keuzevrijheid. Van chocolade tot salades, alles mag!
11.
Eurovision Songfestival 2024
Lichten, camera, actie! Het Songfestival belooft weer een spektakel van muziek, glitter en cultuur.
12.
Dag van de zorg
De medewerkers in de zorgsector worden krijgen op deze dag extra waardering. Zij staan namelijk dag én nacht klaar voor hun patiënten.
12.
Moederdag
Ontbijt op bed of een zelfgemaakt cadeau. Typerend om je moeder jaarlijks nét even wat meer in het zonnetje te plaatsen. Zo hebben zij een grote invloed op de samenleving.
13.
Hummusdag
Dompel je onder in de wereld van kikkererwten en tahini. Hummusdag is het perfecte excuus om te dippen, smeren en genieten van deze heerlijke spread.
13.
Nationale Kaasliefhebbers dag
Vier deze dag met een broodje kaas dat inmiddels immaterieel erfgoed is.
14.
Herdenking bombardement Rotterdam
Op deze dag herdenken we het bombardement op Rotterdam, een somber moment in onze geschiedenis. Een tijd om stil te staan bij vrede en wederopbouw.
15.
Dag van het gezin
Koester vandaag de banden die ons binden. Dag van het Gezin is een kans om samen te zijn en de liefde binnen je familie te vieren.
17.
Internationale dag tegen homofobie en transfobie
Vandaag staan we samen sterk tegen homofobie, bifobie en transfobie. Een dag om liefde en acceptatie te bevorderen, en te strijden voor gelijkheid voor iedereen.
18.
Fascination of plants day
In Nederland is dit beter bekend als Wereld Plantendag. Natuurlijk niet geheel onterecht: planten zijn unieke organismes. Waardeer dan ook de unieke eigenschappen van verschillende soorten planten.
18.
Dag van de receptioniste
Vanuit eigen ervaringen weten wij – natuurlijk – dat receptionistes onmisbaar zijn. Zij zorgen ervoor dat alles netjes door blijft lopen zonder problemen. En dat mag best gewaardeerd worden toch?
19.
Internationale dag van de huisarts
Een dankbare groet aan alle huisartsen! Vandaag vieren we hun toewijding, zorg en onmisbare rol in onze gezondheidszorg.
19.
Internationale dag van de ziekte van Crohn
Een dag om bewustzijn te verhogen over de Ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Solidariteit en steun voor degenen die met deze aandoeningen leven
19.
Pinksteren
Ook bekend als Sinksen. Christelijke vrije dag waarbij de Heilige Geest herdacht wordt. Geliefd door een (éxtra) lang weekend.
20.
Annie MG Smidt dag
Een ode aan de fantasie en verhalen van Annie M.G. Schmidt. Herlees je favoriete boeken en deel haar tijdloze verhalen met een nieuwe generatie
20.
World bee day
Zoem in op de wereld van de bijen. World Bee Day benadrukt het belang van bijen voor ons ecosysteem en roept op tot acties ter bescherming van deze essentiële bestuivers.
20.
Dag van het kasteel
Trek je harnas aan en hijs de ophaalbrug, het is Dag van het Kasteel! Een dag om je innerlijke ridder of jonkvrouw te bevrijden.
21.
Werelddag voor culturele diversiteit, dialoog en ontwikkeling
Vandaag vieren we de rijkdom van culturele diversiteit. Een kans om te leren, te delen en de verscheidenheid van onze wereld te waarderen.
22.
Internationale dag voor biodiversiteit
Van mieren tot zebra's, elke soort telt! Ieder dier is belangrijk dus geef die muis of mug ook de liefde die ze misschien niet verdienen.
23.
Internationale dag van de schildpad
Langzaam maar zeker, het is Dag van de Schildpad! Een dag om te relaxen op schildpadtempo. Geen haast vandaag, tenzij je een rennende schildpad bent!
24.
Tiaradag
Tiaradag is een sprankelende gelegenheid om je te tooien met je mooiste tiara. Een dag voor elegantie, gratie en je een dag lang koninklijk te voelen.
25.
Internationale dag van de vermiste kinderen
Een dag van hoop en herinnering. Op de Dag van de Vermiste Kinderen brengen we de aandacht naar vermiste kinderen en de voortdurende inspanningen om hen thuis te brengen.
25.
Handdoekdag
Een handdoek, een handig item maar of hier een speciale dag voor nodig is?
25.
Tapdansdag
Click clack tickety tack tickety tack, click clack. Een dag om te tappen alsof niemand kijkt.
25.
Afrika dag
Afrika Dag viert de rijke culturen, geschiedenis en prestaties van het Afrikaanse continent. Een dag om de diversiteit en schoonheid van Afrika en haar mensen te erkennen en te waarderen.
26.
World red head day
Roodharigen, vandaag is jullie dag! World Red Head Day is een eerbetoon aan de vurige lokken en de zeldzame schoonheid van rood haar.
26.
Dag van de stagiair
Op deze dag worden alle stagiaires, stagebegeleiders en stagebedrijven in de spotlight gezet. Eerstgenoemde worden dan vaak in het zonnetje gezet door hun stagebedrijf. Als stagiaire de contentkalender aan ‘t vullen: dan heb je meteen iets om aan te halen…
27.
Dag van de zonnebrand
Smeer je in of word een kreeft! Op de Dag van de Zonnebrand vieren we onze strijd tegen de zonnebrandcrème en eren we de kunst van het insmeren. Vergeet je oren niet!
29.
Internationale dag van de VN vredesmacht
Vandaag eren we de dappere mannen en vrouwen van de vredesmachten. Hun inzet voor vrede en veiligheid in conflictgebieden over de hele wereld verdient onze diepste dankbaarheid.
30.
Wereld MSdag
Wereld MS Dag brengt ons samen in de strijd tegen Multiple Sclerose. Een dag van bewustzijn, ondersteuning en hoop voor iedereen die door MS wordt geraakt.
30.
Fiets naar je werk dag
Deze dag kan én mag natuurlijk niet ontbreken in een fietsland als Nederland. Heerlijk op de fiets naar het werk – voor zover je dat al niet doet. Zelfs premier Mark Rutte verschijnt regelmatig op z’n tweewieler in Den Haag.
31.
Wereld anti tabaksdag
Op Anti-Tabaksdag worden de longen van rokers getrakteerd op frisse lucht en zeggen nee tegen sigaretten.

Juni

01.
Start van de zomer (meteorologisch)
Laat de zomer maar beginnen. Tot en met 31 augustus loopt de meteorologische zomer. Waarom? Iets met het klimaat en praktische redenen.
01.
Kinderdag
Een dag gewijd aan de vreugde en het wonder van de kindertijd. Kinderdag is een herinnering om onze kinderen te koesteren en te vieren, en om ons in te zetten voor hun geluk en welzijn
01.
Wereld melkdag
Heb je al 'melk' gezegd? Wereldmelkdag is hier om de witte motor te vieren. Of je nu een snor hebt of niet, geniet van een extra glas.
01.
Say something nice day
Makkelijker kan het niet toch. Gewoon iets goeds zeggen tegen iedereen die je ontmoet. Maar… wie hoop je vandaag níet tegen te komen?
02.
Leave the office earlier day
Vandaag is de dag om de klok te verslaan! Leave the Office Earlier Day is een kans om werk op tijd te verlaten en wat extra 'jij-tijd' te genieten.
02.
Rockyroad day
Vier vandaag met een zoete, knapperige traktatie. Rocky Road Day is het perfecte excuus om jezelf te verwennen met dit heerlijke mengsel van chocolade, marshmallows en noten.
03.
Wereld fietsdag
Trap het af op Wereldfietsdag! Of je nu wielrenner of stadsfietser bent, vandaag is de dag om je innerlijke Tour de France-kampioen te omarmen.
04.
Hug your cat day
Knuffel vandaag met je kat. Je merkt snel genoeg of je kat ook een fan is van deze dag.
04.
Nationale opa- en omadag
Sinds 2004 worden de opa’s, oma’s, overgroot opa’s & overgroot oma’s in het zonnetje gezet. En zeg nou zelf. Dit zou toch iedere dag zo moeten zijn?
05.
E-commerce live
Bezoek vandaag de beurs over innovatie in de E-commerce en vergaar informatie over de nieuwste trends.
05.
Wereld milieu dag
Deze dag wordt jaarlijks door de Verenigde Naties georganiseerd. De inzet is om de overheden en bevolking stil te laten staan bij ons milieu. Hoe maak jij de wereld een stukje groener?
06.
Alpe d'Huez
Alpe d'Huez, beroemd om zijn legendarische beklimmingen in de Tour de France, staat symbool voor uitdaging en doorzettingsvermogen. Een mekka voor fietsliefhebbers en sportgeschiedenis.
06.
Dag van de Russische taal
Vandaag vieren we de rijke geschiedenis van de Russische taal. Een dag om de literaire bijdragen en de unieke klanken van het Russisch te waarderen.
07.
Nationale spijbeldag voor volwassenen
Volwassenen, het is tijd om je innerlijke rebel te omarmen. Spijbeldag voor Volwassenen is je kans om de dagelijkse sleur te ontvluchten.
07.
Europese tourrette dag
Een dag om bewustzijn te verhogen en ondersteuning te bieden aan mensen met het syndroom van Gilles de la Tourette.
07.
Donut dag
Een ode aan het gat in het midden! Donut Dag is het excuus dat je zocht om jezelf te trakteren op deze ronde, zoete verleidingen.
07.
Chocolate ice cream day
Vergeet vanille, vandaag is het allemaal om chocolade te doen! Chocolate Ice Cream Day is de dag om schaamteloos te genieten van elk chocolade-ijsje dat je tegenkomt.
07.
Chocolade rozijnendag
Een dag waarop je jezelf betrapt op het eten van de chocolade en het sparen van de rozijnen voor 'later'.
08.
Dag van de bouw
Bouwlocaties door heel Nederland openen de bouwhekken. Mensen maken kennis met de positieve en maatschappelijke betekenis van bouw en infra. Vergeet je helm niet.
08.
Wereld oceanendag
Een dag om de wonderen en het belang van onze oceanen te erkennen. Wereld Oceanendag herinnert ons eraan om onze zeeën te beschermen en te koesteren voor toekomstige generaties.
08.
Best friends day
Vandaag is het Best Friends Day! De dag om je beste vriend(in) te bedanken voor het verdragen van je grappen, het luisteren naar je drama's.
09.
Donald duck dag
Een kwaak voor onze favoriete pechvogel! Op Donald Duck Dag vieren we de avonturen en tegenslagen van deze iconische eend
09.
Dag van het kapitalisme
Een dag om na te denken over de impact en principes van het kapitalisme.
09.
Nationale voetbaldag
Vandaag is het tijd om het voetbal en zijn emoties te vieren. Denk vandaag nog eens na over het feit waarom je Casillas en Iniesta zo haat.
10.
Ijsthee dag
Verfris jezelf op IJsthee Dag! Een perfecte dag om achterover te leunen met een glas gekoelde ijsthee en te genieten van de kleine dingen in het leven.
12.
Wereld dag tegen kinderarbeid
Aandacht voor kinderarbeid om het samen de wereld uit te helpen. Overheden, bedrijven, vakbonden en maatschappelijke organisaties werken hierbij samen.
12.
Nationale buitenspeeldag
Vandaag mogen ook de volwassenen buiten spelen. Buitenspeeldag is de perfecte smoes om je innerlijke kind los te laten en te doen alsof je weer tien bent.
12.
Rode rozen dag
Rode Rozen Dag is een tijd om liefde en passie uit te drukken. Het is een ideale gelegenheid om die speciale persoon in je leven een roos te geven.
13.
Dag van het albinisme
Vandaag erkennen en vieren we de unieke schoonheid en uitdagingen van mensen met albinisme. Een dag van bewustzijn en solidariteit voor de rechten van mensen met albinisme.
14.
Wereld bloeddonor dag
Een dag om alle bloeddonoren te bedanken. Wereld Bloeddonor Dag viert de levensreddende gift van bloeddonatie en moedigt iedereen aan om bij te dragen.
14.
Buitenspeeldag
Sinds 1994 worden kinderen gestimuleerd om buiten te spelen én sporten in de eigen buurt. Straten door heel Nederland worden afgesloten voor auto’s. En maken keurig plaats voor skelters die erdoorheen sjezen.
14.
Openingsduel EK voetbal in Duitsland
Vandaag begint het EK voetbal in Duitsland. Leidt Ronald ons naar de tweede Europese titel?
14.
Dag van de coach
Helaas – voor alle zelfbenoemde bondscoaches – gaat dit níet over sport. Effectief coachen van een werkomgeving staat centraal. Bedoeld voor de hoge piefen in kantoren.
15.
Internationale dag van de wind
Voel je gefrustreerd dat de wind altijd tegen lijkt te zijn? Vandaag is jouw dag! Op Dag van de Wind eren we onze onzichtbare, maar altijd aanwezige metgezel.
15.
Vlaggetjesdag
Vlaggetjesdag markeert de start van het haringseizoen. Een dag vol feest, traditie en natuurlijk haring. Hijs de vlaggen en geniet!
15.
Dag van de schoonmaker
Vaak zijn de schoonmakers achter de schermen te vinden. En krijgen ze dus niet altijd de waardering die ze verdienen. Benadruk dan ook eens dat je scherm prachtig schoongemaakt is!
16.
Internationale dag van het Afrikaanse kind
Een dag om aandacht te schenken aan de rechten, het onderwijs en het welzijn van kinderen in Afrika. Een moment om steun en verbeteringen voor alle Afrikaanse kinderen te bevorderen.
16.
Offerfeest
Het Offerfeest is een belangrijk islamitisch festival, gekenmerkt door gebed, bezinning en het delen met de minderbedeelden.
16.
Vaderdag
Een feest ter ere van vaders. Zo is het vaderschap en belang voor de opvoeding en verzorging gevierd. Haal dus een lekker (speciaal)biertje in huis óf iets anders waar ‘die ouwe’ van houdt.
16.
Fudge day
Vergeet je dieet, het is Fudge Day! Een dag om schaamteloos te genieten van deze zoete, romige verwennerij. Wie kan er nou nee zeggen tegen een stukje fudge?
17.
Apfelstruder dag
Rol die deeg uit en laat die appels draaien, het is Apfelstrudel Dag! Of je nu een bakexpert of een liefhebber bent.
17.
Dag van het werkplezier
Lachen naar je computerscherm en nepwerk doen? Vandaag mag het! Op Dag van het Werkplezier vieren we de lol van 'doen alsof' en proosten we op koffiepauzes die net iets te lang duren.
17.
Eat your vegetables dag
Bedoelt voor personen die níet van groentes houden. Voor de ‘moeilijke eter’ is dit hét moment om het nog een kans te geven. Je overleeft het wel hoor.
18.
Internationale sushi dag
De kracht van social media als geen ander duidelijk. ChrisDeMay startte in 2009 een Facebook-initiatief. Miljoenen volgers later is dit een eigen dag én goed excuus om sushi te eten.
19.
Martini dag
Geschud, niet geroerd! Martini Dag is het perfecte excuus om je innerlijke 007 te kanaliseren. Een olijf erin en je bent klaar om te spioneren... of te ontspannen.
19.
Garfield dag
Haat je maandagen net zoveel als Garfield? Vier Garfield Dag met een extra portie lasagne en een gezonde dosis sarcasme. Wees lui, wees trots!
20.
Wereld vluchtelingen dag
Een dag om solidariteit te tonen met vluchtelingen wereldwijd. Wereld Vluchtelingen Dag benadrukt de kracht, moed en veerkracht van mensen die gedwongen zijn te vluchten
20.
Wereld tapas dag
Vanuit de Spaanse keuken heeft dit fenomeen zich uitgebreid over de rest van de wereld. Kleine gerechtjes om uitgebreid van te genieten. Houd de aanbiedingen van Spaanse bars, restaurants en eetwinkels in de gaten…
20.
Langste dag van het jaar
Met 16 uur, en 47 seconden zonlicht lijkt er geen einde aan deze dag te komen.
21.
Yoga dag
Officieel uitgeroepen door de Verenigde Naties. Georganiseerd op de langste dag van het jaar. Om bijzondere yogalessen bij te wonen.
21.
Start zomer (astronomisch)
In navolging van de meteorologische zomer gaat ook de astronomische zomer van start. De sterrenkundigen houden namelijk het moment aan waarop vanaf de aarde gezien de meest noordelijke positie is bereikt.
21.
Lange mensen dag
Vandaag is het hoofd omhoog en borst vooruit voor alle lange mensen! De dag van de mensen die het bovenste schap wel kunnen zien.
21.
Selfie dag
Het weergaloos succes van de selfie is niet meer weg te denken uit de samenleving. In 2019 kreeg het – welverdiend – een eigen dag. Experimenteer met je GSM, smartphone of webcam.
21.
Take your dog to work day
Zo simpel als de naam het zegt. Neem die trouwe viervoeter eens mee naar ’t werk. Stress neemt af en werksfeer wordt verbeterd.
21.
Ga wandelen met je plant dag
Laat de wereld aan je plant zien en laat je plant aan de wereld zien.
21.
Wereld humanisme dag
Een dag om de humanistische waarden van redelijkheid, ethiek en sociale rechtvaardigheid te vieren. Wereld Humanisme Dag herinnert ons aan het belang van menselijke solidariteit en empathie.
22.
Roze zaterdag
Roze Zaterdag is een dag van viering en trots voor de LGBT+ gemeenschap. Een dag van liefde, acceptatie en het vieren van diversiteit in al haar kleuren.
23.
VN dag voor openbare dienstverlening
Een dag om de waardevolle bijdrage van openbare diensten en hun medewerkers te erkennen. Deze dag benadrukt het belang van publieke dienstverlening voor de gemeenschap.
23.
Internationale weduwedag
Internationale Weduwedag vestigt de aandacht op de uitdagingen waarmee weduwen wereldwijd worden geconfronteerd.
23.
Olympische dag
Olympische Dag herdenkt de geboorte van de moderne Olympische Spelen in 1896. Een dag om terug te blikken op de rijke geschiedenis en de tijdloze waarden van olympisme.
24.
Feeën dag
Vandaag vieren we het magische en het mysterieuze. Feeën Dag is het perfecte excuus om je glittervleugels aan te trekken en een beetje feeënstof rond te strooien.
25.
Wereld vitiligo dag
Een dag om bewustzijn te verhogen en steun te betuigen aan mensen met vitiligo.
25.
Scoliosis awareness day
Een dag gewijd aan het vergroten van het bewustzijn over scoliose.
25.
Dag van de zeevaarder
Een dag om de onmisbare rol van zeevaarders in de wereldeconomie te erkennen.
26.
Internationale anti-drugs dag
In Brabant zeggen we 'nee' tegen drugs en 'ja' tegen worstenbroodjes! Anti-Drugs Dag is een herinnering dat het beste 'tripje' misschien wel een fietstocht door de Biesbosch is.
26.
Internationale dag ter ondersteuning van slachtoffers van marteling
Een dag om stil te staan bij de impact van mishandeling en steun te bieden aan de slachtoffers.
26.
Canoe day
Peddel door de wateren van avontuur op Canoe Day. Een dag om de eenvoud en schoonheid van het kanovaren te vieren, terwijl je geniet van de natuur.
27.
Dag van de zonnebril
Zet je coolste bril op, want het is Dag van de Zonnebril! Bescherm je ogen en zie er tegelijkertijd uit als een filmster. Is dat de zon of ben jij het die zo straalt?
29.
Camera dag
Zeg 'cheese'! Camera Dag is het perfecte excuus om overal foto's van te maken.
29.
Veteranendag
Veteranendag is een dag van erkenning en dankbaarheid voor de offers en diensten van militaire veteranen. Een dag om onze waardering en respect te tonen aan hen die hebben gediend.
29.
Modderdag
Vandaag is het tijd om vies te worden! Modderdag is de perfecte dag om in plassen te springen en modderkastelen te bouwen.
29.
Tour de France
De Tour de France, het meest prestigieuze wielerevenement ter wereld, combineert fysieke kracht met tactisch vernuft. Een viering van uithoudingsvermogen, snelheid en de schoonheid van fietsen.
30.
Internationale dag van de Planetoïde
Kijk naar de sterren en ontdek de mysteries van planetoïden. Dag van de Planetoïde herinnert ons aan het fascinerende onderzoek en de belangrijke rol van deze ruimterotsen in ons zonnestelsel.
30.
Social media dag
Opgericht in 2010. Inmiddels is sociale media niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Gelukkig maar: je werk zou er maar uit bestaan…
30.
Nationale kappersdag
Onmisbaar beroep. Dit bleek des te meer toen de kappers (tijdelijk) hun deuren moesten sluiten. Gelukkig zijn ze inmiddels weer geopend.

Juli

01.
Keti Koti
Een Surinaamse feestdag om de afschaffing van de slavernij de vieren. Letterlijk betekent het ‘verbroken ketenen’. Verwijzend naar de boeien waarmee slaafgemaakten vastgezet werden.
01.
Creative ice cream flavors day
Waarom genoegen nemen met vanille als je augurkenijs kunt hebben? Op Creative Ice Cream Flavors Day dagen we je uit om de gekste smaken te proberen. Bacon-ijs, iemand?
01.
Dag van de komkommer
Een dag om de veelzijdigheid en frisheid van komkommers te vieren. Van salades tot spa-behandelingen, de komkommer is meer dan alleen een gezichtsmasker!
02.
Wereld ufo dag
Kijk omhoog, het is Wereld UFO Dag! Een perfecte dag om je innerlijke Mulder en Scully te omarmen en 'E.T. bel huis' te roepen naar elke vliegende schotel.
02.
I forgot day
Een dag om niet te vergeten.
03.
International plastic bag free day
Inmiddels verdwijnen ze langzaamaan uit de winkels in Nederland. Ben bewust op de bedreiging van plastic tassen aan de natuurlijke omgeving. Op het land én de oceaan.
03.
Stay out of the sun day
Een herinnering om je huid te beschermen en schaduw te zoeken. Stay Out of the Sun Day is een dag om de zon te vermijden en koel te blijven.
04.
Independence day
Een dag om de vrijheid en onafhankelijkheid te vieren.
05.
Dag van de Workaholics
Voor de mensen die leven om te werken in plaats van werken om te leven.
05.
Bikini dag
Tijd om die bikini of zwembroek uit de kast te halen! Bikini Dag is de perfecte gelegenheid om je strandklaar lichaam te showen, of je nu in vorm bent of een 'strandlichaam' hebt dat meer zandkasteel bouwt dan zwemt
05.
Comic sans day
De eerste vrijdag van juli staat in het teken van dit ‘kinderachtige lettertype’. 364 dagen per jaar is het not-done om dit te gebruiken. Profiteer deze dag dan ook om het zonder schaamte toe te passen.
06.
Wereld kus dag
Een dag om de eenvoudige, maar krachtige, daad van het kussen te vieren. Wereld Kus Dag herinnert ons aan de liefde, vriendschap en de connectie die een kus kan brengen.
06.
Fried chicken day
Krokant, sappig en oh zo lekker - het is Fried Chicken Dag! De dag waarop het volkomen acceptabel is om je vingers af te likken en nog een stukje te pakken.
06.
Zomervakantie
Per jaar verschilt de datum van de zomervakantie. En dan ook nog eens per regio. Maar voor dit jaar is dit de stip op de horizon waar veel mensen naar uitkijken.
07.
Dag van het sprookje
Een dag om de magie en lessen van sprookjes te vieren. Zo weten wij allemaal dat je niet aan iemand zijn huis moet knabbelen.
07.
Vertel de waarheid
Vandaag is het Vertel de Waarheid Dag, de nachtmerrie van elke politicus. Probeer de vragen van je partner dus zoveel mogelijk te mijden.
07.
Dag van de zachte G
Deze dag is ontstaan om aandacht te vragen voor de klank die het zuiden verbindt. De keuze voor de zevende van de zevende is overigens geen toevallige. De G is namelijk de zevende letter in het alfabet.
07.
World forgiveness day
Het schijnt dat mensen die vergeven gezonder én gelukkiger zijn. Misschien dat dit je overtuigt om iemand te vergeven. Zo niet… dan hopen we dat je het ons kan vergeven.
07.
Chocolade éclaire dag
Eclairs: het bewijs dat zelfs de Fransen soms iets goed maken. Vandaag mag je ongegeneerd genieten van deze deegachtige, crèmige, chocoladeachtige heerlijkheid. Calorieën tellen niet op Chocolade Eclair Dag, toch?
11.
Wereld bevolkingsdag
Een dag om na te denken over de groei en de uitdagingen van de wereldbevolking. Wereld Bevolkingsdag moedigt discussie en actie aan rondom mondiale demografische vraagstukken.
13.
Dag van de Franse frietjes
Geïntroduceerd door Amerikaanse hamburgerketens. Zeg het maar: de dunne Franse frietjes. Of tóch dikke frieten van oma’s?
15.
Hoveniersmaandag
Traditioneel is dit dé dag waarop meiden en knechten op tuinderijen hun jaarloon ontvingen. Gelukkig krijgen we het loon tegenwoordig wat vaker uitbetaald…
16.
Begin Nijmeegse vierdaagse
Officieel: internationale vierdaagse afstandsmarsen in Nijmegen. Sinds 1909. Ook wel bekend om de vierdaagse feesten door heel de stad.
16.
Internationale dag van de slang
Een dag om respect en bewondering te tonen voor deze fascinerende maar vaak misverstane wezens.
17.
Wereld emoji dag
In 2014 was het voor het eerst wereld emoji dag. Waarom? Dat is een leuk weetje: de kalender-emoji in iOS geeft deze dag namelijk aan.
17.
Peach ice day
Vier de zomer met een verfrissend perzik-ijsje. Peach Ice Day is de perfecte gelegenheid om te genieten van dit fruitige, verkoelende dessert.
17.
Nationale hotdog day
Vandaag vieren we de hotdog, het culinaire meesterwerk dat vraagt: 'Hoeveel toppings kan ik op een broodje proppen?
18.
Nelson Mandela dag
Mandela Dag is een eerbetoon aan Nelson Mandela en zijn onvermoeibare strijd voor gerechtigheid en vrede.
18.
Kaviaardag
Kaviaar Dag: voor als je je extra chic wilt voelen zonder je spaarrekening te plunderen. Vandaag kun je doen alsof je rijk bent met een klein lepeltje en een grote droom.
21.
Junk food day
Op Junk Food Day vieren we onze schuldige genoegens. Van chips tot chocolade, het is een dag om je innerlijke koekiemonster te omarmen. Dieet? Wat is dat?
22.
Hangmatdag
Hangmatdag: de officiële dag van 'ik doe het morgen'. Een perfect excuus om achterover te leunen, te relaxen, en de kunst van het nietsdoen te beoefenen.
22.
Start Bouwvak Zuid
De meeste bedrijven sluiten hun deuren – met name in de bouwwereld. Sinds 1981 is het níet meer verplicht. Geniet ervan!
22.
Roze maandag
Een event voor LHBT’ers dat jaarlijks in juli plaatsvindt. Op de eerste maandag van de Tilburgse kermis kleurt de stad roze. Sluit gezellig aan!
24.
Tequila dag
Tequila Dag: een dag om te dansen op de tafels of om snel onder de tafel te belanden. Onthoud drink met mate en vrienden.
25.
Wine and cheese day
Freelanceschrijver én wijnliefhebber Jace Shoemaker-Galloway heeft deze dag in het leven geroepen. Waarom? Probeer het eens, zouden wij zeggen.
26.
Start Olympische spelen
10500 sporters uit 206 landen die allemaal strijden voor de ''Gouden plak''.
26.
Aunts and uncle's day
Een dag om de speciale band met onze ooms en tantes te vieren.
26.
Dag van de systeembeheerder
Wereldwijd is er dan éxtra aandacht voor systeembeheerders. Onmisbaar om de IT-infra draaiende te houden. Gezien ons werk mogen wij hen ook zéker dankbaar zijn.
27.
Zomercarnaval
Zomercarnaval is een explosie van kleur, cultuur en vreugde, waarbij straten tot leven komen met muziek, dans en parades. Een viering van diversiteit en gemeenschapsgeest.
27.
Pride (Amsterdam)
Pride is meer dan een parade; het is een viering van liefde, diversiteit en de strijd voor gelijkheid.
28.
Wereld hepatitis dag
Een dag om bewustzijn te verhogen over hepatitis en de noodzaak van preventie, testen en behandeling.
28.
Wereld natuurbeschermingsdag
Een dag om het belang van natuurbescherming en duurzaamheid te erkennen.
29.
Dag van de tijger
Op Dag van de Tijger, herinneren we ons dat zelfs de grootste katachtigen hun dag hebben.
29.
Lasagnedag
Op Lasagnedag eren we Garfield's favoriete maaltijd. Een dag om jezelf te overladen met lagen pasta, kaas en saus.
30.
Werelddag tegen mensenhandel
Een dag om stil te staan bij de ernstige realiteit van mensenhandel en de inspanningen voor de bestrijding ervan.
30.
Dag van de schoonvader
Vandaag is het tijd om die grapjes van je schoonvader (eindelijk) te waarderen. Dag van de Schoonvader: voor de man die altijd klaarstaat met een klusje en een slechte grap.
30.
Cheesecake dag
Een dag om te zwelgen in de romige, dromerige heerlijkheid van cheesecake.
30.
Internationale dag van de vriendschap
Een dag om de waarde en betekenis van vriendschap te vieren. Dag van de Vriendschap is een herinnering aan de belangrijke rol die vrienden spelen in ons leven.
31.
Wereld ranger dag
Een dag om de moed en toewijding van parkwachters wereldwijd te eren.
31.
Internationale dag van de Afrikaanse vrouw
Een dag om de bijdragen, kracht en veerkracht van Afrikaanse vrouwen te erkennen en te vieren.

Augustus

01.
World wide web day
Mailen, scrollen op sociale media, praten in een online forum, een blog lezen, live muziek streamen, webpagina bezoeken (zoals deze) – het was allemaal níet mogelijk zonder het world wide web.
02.
Internationale dag van het bier
Voor veel mensen is dit niet beperkt tot één dag van het jaar. Alsnog reden genoeg om traditiegetrouw op de eerste vrijdag van augustus een flesje open te trekken.
03.
Watermeloen dag
De perfecte dag om te zien hoeveel watermeloen je daadwerkelijk kunt eten voordat je in een watermeloen verandert.
05.
Oesterdag
Vier Oesterdag met een smakelijke zeevruchtentraktatie. Het is een dag om de delicatesse van oesters te waarderen.
06.
Mosterd dag
Een dag om de scherpe, veelzijdige smaak van mosterd te vieren. Van klassieke hotdogs tot verfijnde sauzen.
06.
Dag van de frisse adem
Vergeet je tandenborstel niet, het is Dag van de Frisse Adem! Een dag om je mondwater te eren.
08.
Internationale kattendag
Een dag om onze harige overheersers te eren. Op Internationale Kattendag, herinner je kat eraan hoe gelukkig je bent dat ze je als hun mens heeft gekozen.
11.
Zoon en dochter dag
Een dag om de vreugde en het geluk te vieren dat zonen en dochters in ons leven brengen.
12.
Internationale dag van de jeugd
Een dag die gewijd is aan de jongeren van een land. 18 landen staan er bij stil. Niet zo gek, want de jeugd heeft…
12.
Dag van het middelste kind
Een speciale dag om het middelste kind in de schijnwerpers te zetten.
12.
Wereld olifanten dag
Op Olifanten Dag, laten we de grootste landzoogdieren niet vergeten.
13.
Linkshandigendag
Iets waar je niet elke dag bij stil staat (tenzij je linkshandig bent misschien). Sta eens stil bij de ongemakken die linkshandigen dagelijks ervaren.
14.
Wereld hagedissen dag
Een dag om de fascinerende wereld van hagedissen te verkennen
15.
Relaxation day
Vergeet je zorgen op Relaxation Dag. Een dag om officieel te lui te zijn, een beetje zoals die 364 andere dagen.
16.
Vertel een grapdag
Stel je er maar gewoon op in. Slik alle flauwe grappen voor één dag gewoon even weg. Morgen mag je vertellen hoe slecht ze wel niet waren.
16.
Achtbanen dag
Een dag voor adrenalinejunkies en achtbaanliefhebbers. Achtbanen Dag is een viering van snelheid, opwinding en die kriebels in je buik.
17.
Dag van de zwarte kat
Een dag om de schoonheid en mystiek van zwarte katten te vieren. Dag van de Zwarte Kat is een kans om bijgeloof opzij te zetten.
17.
Sint Juttemis
Sint Juttemis, een uitdrukking voor 'nooit'. Een dag om te lachen om de dingen die we eeuwig uitstellen en misschien zelfs iets van die 'ooit'-lijst af te vinken.
19.
Dag van de humanitaire hulp
Een dag om de inzet en moed van humanitaire hulpverleners te erkennen. Dag van de Humanitaire Hulp is een herinnering aan de voortdurende noodzaak van hulp en solidariteit wereldwijd.
19.
Dag van de Orang-Oetan
Een dag om de majestueuze orang-oetans te eren en ons bewust te worden van de bedreigingen die ze onder ogen zien.
19.
Dag van de honingbij
Een dag om het belang van honingbijen te erkennen voor onze ecosystemen en voedselvoorziening.
19.
Dag van de fotografie
Eén beeld zegt meer dan 1.000 worden. Ook niet zo gek dat fotografen een invloed hebben op de samenleving. Geniet eens van prachtig geschoten plaatjes!
20.
Wereld dag van de mug
De enige dag in het jaar dat we proberen de jeukende waarheid te erkennen dat muggen ook ergens goed voor zijn.
23.
Internationale dag ter herinnering aan de slavenhandel en de afschaffing daarvan
Een dag om stil te staan bij de geschiedenis van de slavenhandel en de afschaffing ervan.
23.
Verjaardag internet
Oké.. Misschien dan niet dé officiële datum dat het internet uitgevonden werd. Maar wél dat het voor het eerst als publieke service beschikbaar kwam.
23.
Redhead day
Sinds 2012 is er een dag voor alle roodharigen vastgesteld. Het laatste weekend van augustus komen alle ‘gingers’ massaal bijeen. Wel zo attent om bekende roodharigen even een berichtje te sturen vandaag…
25.
Kiss and makeup day
Een dag om ruzies bij te leggen en weer goed te maken. Kiss and Make Up Dag is een herinnering dat het soms beter is om trots opzij te zetten en harmonie te herstellen.
25.
F1 Zandvoort
Editie nummer twee sinds de terugkeer van de Formule 1 in Zandvoort. Plan het hele weekend vrij om ook de vrije training en kwalificatie niet te missen. En zie Max voor de 2e keer winnen!
26.
Dog day
Op Dog Day vieren we onze kwispelende vrienden. Het is een dag om je hond te bedanken voor het stelen van je schoenen en het begraven van je tuinplanten.
28.
Gronings ontzet
Een dag om de bevrijding van Groningen in 1672 te vieren. Gronings Ontzet is een moment van lokale trots, geschiedenis en gemeenschapsgevoel.
29.
Internationale dag tegen kernproeven
Een dag om het bewustzijn te verhogen over de gevaren van kernproeven.
30.
Nacht van de vleermuis
Een nacht om onze mysterieuze vliegende vrienden te vieren. De Nacht van de Vleermuis is het perfecte moment om je echolocatie-vaardigheden te testen en de vleermuizen in je buurt te begroeten.
30.
Internationale dag van de walvishaai
Een dag om 's werelds grootste vis, de walvishaai, te eren en aandacht te vragen voor hun bescherming. Dag van de Walvishaai benadrukt het belang van het behoud van deze majestueuze maar kwetsbare reuzen.
30.
Internationale dag voor de slachtoffers van gedwongen verdwijningen
Een dag om solidariteit te tonen met de slachtoffers van gedwongen verdwijningen en hun families.

September

01.
Start herfst (meteorologisch)
Dit is volgens weerkundigen het begin van de herfst. Later in de maand volgt dan ook nog eens de astronomische herfst. Klimatologisch begint het op 1 september en duurt het tot en met 30 november.
01.
Wereld havendagen
Op Wereld Havendag vieren we de plek waar je nooit zeeziek wordt maar wel een bootlading aan avonturen vindt. Een dag om alle containers, kranen en kapiteins te eren - en natuurlijk de zeemeeuwen!
02.
Internationale dag van de kokosnoot
Niet alleen voor cocktails en luie stranddagen. Op Dag van de Kokosnoot, laten we onze waardering zien voor deze harige, harde noten die ons altijd aan vakantie doen denken.
02.
Labor day
Labor Day is een dag om de bijdragen van werknemers te vieren en te eren. Het markeert het belang van arbeid en het streven naar eerlijke werkomstandigheden voor iedereen.
03.
Skyscraper day
Op Skyscraper Dag, waarom niet even omhoog kijken en je afvragen 'Hoe hebben ze dat gebouwd?' Een dag om je nekpijn te krijgen van het staren naar al die wolkenkrabbers.
03.
Duurzame dinsdag
Een dag om duurzame initiatieven en ideeën te bevorderen.
04.
Internationale dag van de seksuele gezondheid
Een belangrijke dag om aandacht te besteden aan seksuele gezondheid en rechten. Het is een kans om bewustzijn te verhogen en taboes te doorbreken.
05.
Internationale dag van de liefdadigheid
Ingesteld door de Verenigde Naties ter herinnering aan de sterfdag van Moeder Teresa. Wat je op deze dag kan doen? Doeslief.
05.
Be late for something day
Vandaag is de dag om je innerlijke tijdsoptimist te omarmen. Op Be Late for Something Day is het helemaal oké om te zeggen: 'Sorry, ik was op tijd... voor morgen.
05.
Kaaspizzadag
Een dag om de eenvoudige maar heerlijke kaaspizza te vieren.
06.
Bonaire dag
Een dag om de cultuur, geschiedenis en schoonheid van Bonaire te vieren.
06.
Read a book day
Lees eens een boek buíten de vakanties om. Pak er een uit de (boeken)kast. En begin snel met bladeren.
07.
Dag van de baard
De eerste zaterdag van september kan misschien dé reden zijn om ‘m eens te laten groeien. Het ultieme bewijs van mannelijkheid. Ga voor een volle lading gezichtshaar.
07.
Salami dag
Een dag gewijd aan de liefde voor salami. Of het nu gaat om een sandwich, pizza of als snack.
08.
Dag tegen ongeletterdheid
Vandaag is de dag om 'letterlijk' het belang van lezen en schrijven te vieren. Op de Dag tegen Ongeletterdheid, laten we boeken niet alleen als deurstopper gebruiken.
08.
Nationale ziekendag
Een dag om aandacht te schenken aan ziekte en gezondheidsproblemen.
09.
Teddybeer dag
Een dag in het teken van knuffel(beren). Want geef maar eens toe. Ook volwassenen slapen er soms nog stiekem mee..
10.
Wereld suïcide preventie dag
Een dag om bewustzijn te verhogen over zelfmoordpreventie en steun te bieden aan hen die worstelen.
10.
50 plus beurs week
Waar leeftijd slechts een getal is en de levenservaring onbetaalbaar. De 50 Plus Beurs Week is de perfecte tijd om te zeggen: 'Ik ben niet oud, ik ben klassiek!
11.
Make your bed day
De enige dag in het jaar dat je bed opmaken niet optioneel is. Op Make Your Bed Day, laat je slaapkamer eruitzien alsof iemand anders er woont - iemand georganiseerd.
12.
Chocolatemilkshake day
Een trillende dag voor de liefhebbers van chocolademilkshakes. Op Chocolate Milkshake Dag, zeggen we dat calorieën niet meetellen als ze door een rietje komen.
12.
Dag van de migraine
Op de Dag van de Migraine, vieren we... oh wacht, nee, te luid. Een dag om fluisterend door te brengen en te doen alsof je kantoor een spa is.
13.
Dag van de scheiding
Een dag om het belang van ondersteuning en begrip bij echtscheidingen te benadrukken. Dag van de Scheiding is een moment om na te denken over de impact van scheidingen op families.
13.
Roald Dahl dag
Vier Roald Dahl Dag door je eigen fantastische verhalen te vertellen, maar pas op voor reuzenperziken en fantastische vossen.
13.
Dag van het positief denken
Zet negatief denken om in positief denken. Oftewel: omdenken. Probeer het eens en kom erachter dat je vanzelf positiever wordt
13.
Peanut day
Pindakaas, pinda's in je chocoladereep, of gewoon rechtstreeks uit de dop - op Peanut Day zeggen we 'noten' tegen alle andere snacks.
13.
Internationale chocolade dag
Een dag om onder te dompelen in chocolade. Chocolade Dag: voor als je een excuus nodig hebt om die ene reep te 'onderzoeken' die naar je lonkt vanuit de keukenkast.
13.
Vrijdag de 13e
Let vandaag op voor zwarte katten en vermijd ladders.
14.
Dag van de boerin
Boerinnen worden ook wel de drijvende kracht achter een boerderij genoemd. Daarom verdien zij het ook wel eens om op de voorgrond te staan. En niet alleen op de jaarlijkse kalender.
14.
Wereld eerstehulp dag
Een dag om het belang van eerstehulpvaardigheden te erkennen en te promoten.
15.
Internationale dag van de democratie
Een dag om de waarden van democratie en burgerparticipatie te vieren.
15.
Batman dag
Een dag om je binnenste superheld te ontdekken, zelfs als je batmobiel eigenlijk een fiets is.
15.
Eet een appel dag
Leuk weetje: jaarlijks eten we gemiddeld 10 kilo aan appels. Heb je verder niks aan. Ohja, op kantoor worden dagelijks ook heel wat apples gebruikt.
15.
Nationale sportweek
Tijd om die sportschoenen af te stoffen (of ze gewoon aan te staren vanaf de bank). Nationale Sportweek is hier - een week om te doen alsof we allemaal aan marathons meedoen, of tenminste aan een Netflix-marathon.
15.
Wereld doven dag
In 1958 vond wereld dovendag voor het eerste plaats. Een dag met éxtra aandacht voor een leven zonder gehoor. Mooie kans om je respect naar hen te uiten.
16.
Vredesweek
Een week van bezinning en actie. Door de verenigde naties uitgeroepen en georganiseerd sinds 1967. Haal de (vredes)pijp maar tevoorschijn.
16.
Guacamole dag
Een dag om de heerlijkheid van guacamole te vieren. Guacamole Dag is de perfecte gelegenheid om je tortillachips te dopen in deze smaakvolle, groene delicatesse.
16.
Internationale dag ter behoud van de ozonlaag
Op de Dag ter Behoud van de Ozonlaag zeggen we: 'Ozon, blijf waar je bent, we hebben je nodig!'
17.
Prinsjesdag
Hoeden af voor Prinsjesdag, de dag waarop de politiek even letterlijk een modeshow wordt.
18.
Wereld bamboe dag
Een dag om de veelzijdigheid en duurzaamheid van bamboe te vieren.
18.
Cheeseburger day
Afkomstig uit 1926. Opgericht door Lionel Sternberger (niet te verwarren met: Sternburger). Gooi jij een plak kaas over je burger heen?
19.
Talk like a pirate day
Arrr, maatjes! Talk Like a Pirate Day is de dag om je innerlijke piraat los te laten. Gooi wat 'aarrrs' en 'mateys' in je gesprekken, maar laat het enteren van schepen maar achterwege.
19.
Dag van de leidster
Een dag om waardering te tonen voor kinderopvangmedewerkers.
19.
Dag van de diëtist
Een dag om de professionals in de voedings- en dieetkunde te eren.
21.
Internationale dag van de vrede
Een dag om na te denken over en actie te ondernemen voor vrede over de hele wereld.
21.
Dam tot dam loop
De Dam tot Damloop is een iconische hardloopwedstrijd die duizenden lopers samenbrengt.
21.
Keep it clean day
Op Keep It Clean Day, laten we onze bezems en dweilen zingen! Of je nu je bureau opruimt of onder je bed.
21.
Start Oktoberfest
Een jaarlijks volksfeest in het Duitse München. Het grootste bierfestival ter wereld trekt jaarlijks méér dan 5 miljoen bezoekers. Halve liter pullen, meterslange tafels én lederhosen zijn níet te missen.
21.
Open monumenten dag
Tijd om te doen alsof we geschiedenisexperts zijn! Open Monumentendag is de perfecte kans om monumenten te bezoeken en je te verbazen over hoe mensen vroeger zonder WiFi leefden.
21.
Internationale Alzheimer dag
Een dag om bewustzijn te verhogen over Alzheimer en de impact ervan op patiënten en hun families.
21.
Burendag
Sinds 2006 wordt het contact met de buren jaarlijks gevierd. Het initiatief is gestart door Douwe Egberts. En wordt tegenwoordig mede georganiseerd door het Oranje fonds.
22.
Wereld neushoorn dag
Een dag om de majestueuze neushoorn te eren en aandacht te vragen voor hun bescherming.
22.
Hobbit dag
Pak je pijp en je hobbit-voeten, het is Hobbit Dag! Een dag om te genieten van eenvoudige geneugten, royale maaltijden en misschien een avontuur (of twee).
23.
Dag van de biseksualiteit
Een dag om de biseksuele gemeenschap te erkennen en te vieren.
23.
Start van de herfst (astronomisch)
De zon staat precies boven de evenaar. Hierdoor duurt zowel de dag als nacht overal op aarde even lang. Geniet direct van herfstbladeren en regenachtige dagen.
25.
Nationale vitaliteitsdag
Een dag om gezondheid en welzijn te vieren. Vitaliteitsdag moedigt iedereen aan om na te denken over hun levensstijl en stappen te zetten naar een actiever en gezonder leven.
25.
Week tegen het pesten
Een week om bewustzijn te verhogen over pesten en de impact ervan.
25.
Dag van de thuiszorg
Een dag om de waardevolle bijdrage van thuiszorgmedewerkers te erkennen.
26.
Europese dag van de talen
Bonjour, hola, hello! Op Dag van de Talen, probeer eens een nieuwe taal. Of het nu gaat om het bestellen van een croissant of het zeggen van 'Ik hou van jou' in vijf talen.
26.
Anti-conceptie dag
Een dag om het belang van toegankelijke en effectieve anticonceptiemiddelen te benadrukken. Anti Conceptie Dag draait om bewustzijn, educatie en de vrijheid om eigen reproductieve keuzes te maken.
26.
Love note day
Schrijf vandaag een liefdesbriefje aan je geliefde, je huisdier of zelfs je koffiezetapparaat.
27.
Verjaardag Google
De grootste zoekmachine ter wereld is inmiddels niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Gmail, YouTube, Android en Chrome. Het haast níet zo zijn dat je hier nog nooit gebruik van hebt gemaakt.
27.
Internationale dag van het toerisme
Een dag om de waarde en het belang van toerisme te vieren.
28.
Dag tegen hondsdolheid
Een dag om het bewustzijn te verhogen over de preventie van deze ziekte, en om te waarderen dat onze huisdieren niet als een stel wilde zombies rondrennen.
29.
Wereld hart dag
Een dag om aandacht te besteden aan hartgezondheid en het voorkomen van hartziekten.
29.
Dress red day
Deze dag is in het leven geroepen door de Nederlandse hartstichting. Draag rode kleding om extra aandacht te vragen voor hartproblemen bij vrouwen.
30.
Internationale dag van het vertalen
Lost in translation? Niet op Dag van het Vertalen! Vandaag eren we de kunst van het vertalen, zelfs als dat soms betekent dat 'Ik hou van jou' vertaald wordt als 'Ik hou van je schoenen
30.
Nationale broer- en zusdag
Dit initiatief is in 2013 ontstaan nadat de zus van Giel Beelen was overleden. Sta stil bij het feit dat het hebben van broers en zussen níet vanzelfsprekend is.
30.
Wereld stroopwafeldag
Op bijna iedere Nederlandse markt wel te verkrijgen. Eer de stroopwafel. Uit respect is het natuurlijk netjes om er dan ook maar eentje op te smikkelen.

Oktober

01.
Internationale dag van de koffie
Miljoenen koffieboeren over de hele wereld worden in het zonnetje gezet. Jaarlijks een ideaal moment om na te gaan of de koffie die je drink ook écht duurzaam & eerlijk is.
01.
Internationale dag van de ouderen
Een dag om de bijdragen en wijsheid van ouderen te eren.
01.
Stoptober
Vanuit een Britse oorsprong is dit in Nederland inmiddels ook een bekend fenomeen. Begin met de uitdaging om in oktober te stoppen met roken. En houdt dit vervolgens definitief vol.
01.
Borstkankermaand
Een maand gewijd aan het vergroten van het bewustzijn over borstkanker en het ondersteunen van onderzoek.
02.
Internationale dag van geweldloosheid
Een dag om het belang van geweldloosheid en vrede te benadrukken.
02.
Name your car day
Vandaag is de dag om je stalen ros eindelijk een naam te geven. Of het nu 'Rammelende Rita' of 'Lightning Mcqueen' is, op Name Your Car Day verdient elke auto een naam waardig voor zijn karakter (of gebreken).
02.
Internationale dag van de schoolbibliotheek
Verstopt tussen de boekenplanken, de schoolbibliotheek is de plek voor avonturen en late huiswerksessies.
02.
Kinderboekenweek
De jaarlijks terugkerende ‘week’ van 10 dagen. Sinds 1955 georganiseerd. Ter promotie van ’t kinderboek in de Nederlandse taal.
04.
Dierendag
Een dag waarin alle dieren nét even wat extra aandacht verdienen. Huisdieren? Verwen ze even extra óf ga iets leuks met ze doen.
04.
Eet geen dieren dag
Een dag om plantaardig eten te omarmen en na te denken over de impact van onze voedselkeuzes op dieren en het milieu.
04.
Nationale vodka day
Of je nu kiest voor een klassieke Martini of een Bloody Mary, op Nationale Vodka Dag is elk excuus geldig voor een klein slokje (met mate, natuurlijk).
04.
World smile day
Lachen: enorm gezond. Daarom éxtra reden om vandaag eens een keertje vaker te glimlachen. En hiermee andere personen aan te steken.
04.
Nationale ouderendag
Een dag om de oudere generatie te eren en te waarderen.
04.
National taco dag
Op Taco Dag vieren we het culinaire wonder dat in een handpalm past. Of je nu van zachte of harde tacos houdt, vandaag is het dag om 'olé' te zeggen tegen extra guacamole!
05.
Dag van de leraar
In 88 landen wordt de waardering voor onderwijzers gevierd. Wie heeft jou vroeger tenslotte de eerste dingen geleerd op school?
06.
Verjaardag Instagram
Gefeliciteerd, Instagram! Bedankt voor alle gefilterde herinneringen, influencer inspiratie en natuurlijk de eindeloze stroom van schattige dierenfoto's.
06.
Nationale bokbier dag
Een dag om de rijke smaak en traditie van bokbier te vieren. Of je nu een kenner of een casual liefhebber bent.
07.
Dag voor fatsoenlijk werk
Vandaag vieren we het idee van 'fatsoenlijk werk', ook al zitten we soms liever thuis. Een dag om te waarderen dat onze banen meer zijn dan alleen een bron van eindeloze e-mails.
09.
Dag van de post
Herinner je nog die goede oude tijd van handgeschreven brieven en postzegels likken? Stuur daarom vandaag een kaartje naar je dierbaren.
09.
Dag van de eigen zaak
De ondernemers worden hiermee geëerd. En geef ze maar eens een extra schouderklopje. Zéker na de bijzondere tijd van de afgelopen jaren.
09.
Nationale kroketten dag
Het heerlijke moment wanneer je mes en vork in een krakende kroket zet. Leg ‘m op een snee brood. Of eet ‘m uit het vuistje met een laagje mosterd. Eén ding is zeker je zult je mond verbranden.
10.
Landelijke dag psychische gezondheid
Een dag om het bewustzijn over psychische gezondheidsproblemen te vergroten en het stigma rond geestelijke gezondheid te doorbreken.
10.
Internationale dag tegen de doodstraf
"Een dag om na te denken over de consequenties van de doodstraf en te pleiten voor menselijkere vormen van gerechtigheid.
10.
Daklozendag
Een dag om aandacht te schenken aan de uitdagingen waar daklozen mee te maken hebben en om solidariteit te tonen.
10.
Dag van de handtas
Vandaag is het jouw kans om die handtas te eren die meer lijkt op een Mary Poppins-tas: groot genoeg voor alles, inclusief de keukengootsteen.
11.
Coming out day
Een dag om de moed van mensen die 'uit de kast komen' te vieren en om de LGBT+ gemeenschap te ondersteunen.
11.
Wereld Ei dag
Kippenei, struisvogelei, chocolade-ei - hoe je ze ook kookt, bakt of verstopt, vandaag is het feest.
11.
Wereld meisjes dag
Een dag om de rechten en het potentieel van meisjes over de hele wereld te erkennen en te vieren.
12.
Wereld reuma dag
Een dag om bewustzijn te verhogen over reumatische en musculoskeletale aandoeningen.
13.
No bra day
Laat het allemaal los op No Bra Day! Vandaag is de dag om vrijheid en comfort te vieren, en om te genieten van een dag zonder beugels en bandjes.
13.
Suit up day
Pak je beste pak uit de kast, want het is Suit Up Day! Vandaag is de dag om je meest stijlvolle zelf te zijn, zelfs als je enige afspraak die dag de bank is.
13.
Dag van het zicht
Zet je bril op en focus, want het is Dag van het Zicht! Een dag om de kleine lettertjes te lezen, je ogen te testen en dankbaar te zijn dat je de kleuren van je heet waterkraam kunt onderscheiden.
14.
Wereld normalisatie dag
Een dag waarbij mensen geëerd worden die zich bezig houden met de normalisatie. IEC, ISO en TIU zijn de 3 grotere kartrekkers. Fabrikanten, leveranciers en brancheorganisaties sluiten o.a. aan.
15.
Internationale dag van het handen wassen
Een dag om je handen te schrobben alsof je net een schat hebt opgegraven. Want hygiëne is goud waard, toch?
16.
Wereld voedseldag
Een dag om stil te staan bij voedselveiligheid, -zekerheid en -duurzaamheid. Voedseldag is een moment om na te denken over hoe we een hongervrije en gezonde wereld kunnen creëren.
16.
Steve Jobs day
Rol je coltrui op en denk 'anders' op Steve Jobs Dag. Een dag om de man te herinneren die ons leerde dat soms één appel per dag meer doet dan de dokter wegjagen.
16.
Internationale reanimatie dag
Een belangrijke dag om het bewustzijn en de vaardigheden rondom reanimatie te bevorderen.
17.
Wereld armoede dag
Een dag om de strijd tegen armoede wereldwijd te erkennen en te versterken.
18.
Europese dag tegen mensenhandel
Een dag om bewustzijn te verhogen over de tragische realiteit van mensenhandel en uitbuiting.
18.
Internationale dag van de menopauze
Hot flashes, stemmingswisselingen en 'nu-waar-had-ik-dat-ook-alweer-gelaten' - op de Dag van de Menopauze steunen we alle vrouwen die door deze 'verhitte' levensfase gaan.
18.
No beard day
Tijd om die baarden af te scheren, heren (en sommige dames). No Beard Day is de perfecte dag om te zien wat er onder al die gezichtsbegroeiing verstopt zit.
19.
Herfstvakantie
Ein-de-lijk. De eerste vakantie na de grote zomervakantie. Ga erop uit in eigen land of trek de grens over.
20.
Internationale dag van de statistiek
In 130 landen laten statistiekbureaus zien wat ze allemaal doen. In Nederland geeft het CBS het goede voorbeeld. Kom erachter wat ze allemaal doen.
21.
Internationale dag van de nacho
Dompel jezelf onder in kaas en jalapeños, want het is Dag van de Nacho! Een dag om te vieren dat elke maaltijd beter is met een beetje crunch.
22.
CAPS LOCK DAY
WIST JE DAT MENSEN ECHT DENKEN DAT JE SCHREEUWT ALS JE IN CAPS LOCK TYPT?
22.
Wereld stotter dag
Sta stil bij het praten van je kind. En maak het (verhelpen van) stotteren bespreekbaar. Iedereen verdient het namelijk om de spreken, zoals je dat van binnen wilt.
23.
Wereld moldag
Een dag om het belang van schimmels en gisten in ons dagelijks leven en in de wetenschap te erkennen.
24.
Dag van de Verenigde Naties
Een dag om het werk en de doelen van de Verenigde Naties te erkennen. Het is een moment om na te denken over internationale samenwerking en inspanningen voor vrede.
24.
Wereld polio dag
Een dag om de voortdurende strijd tegen polio te herdenken en het belang van vaccinatie te benadrukken.
24.
Wereld ontwikkelingsdag
De VN besteed aandacht aan ontwikkeling in heel de wereld. Iedereen verdient namelijk de kans om zich te ontwikkelen. Wel zo eerlijk toch?
24.
Boerenkooldag
Vandaag eren we de koning van de wintergroenten: boerenkool! Op Boerenkooldag vieren we alle manieren om deze supergroente te eten - zelfs als je moeder je vroeger moest dwingen.
25.
Europese dag van de maatschappelijke rechtvaardigheid
Een dag om ons in te zetten voor gelijkheid, rechten en sociale gerechtigheid.
25.
Wereld pasta dag
Van spaghetti tot penne, op Wereld Pasta Dag vieren we onze liefde voor alle dingen pasta. Een dag om je innerlijke Italiaan te omarmen en te zeggen 'pasta la vista' tegen je dieet.
25.
Dag van de vlaai
Een dag om het ultieme troostvoedsel te vieren: de vlaai! Of je nu houdt van kersen, appel of pudding.
25.
Dag van de webshop
Een dag om het groeiende belang van online winkelen te erkennen.
25.
Internationale dag van de kunstenaar
Een dag om de creativiteit en het harde werk van kunstenaars te eren.
26.
Nationale rookmelder dag
Een dag om het belang van rookmelders voor onze veiligheid thuis te benadrukken. Het is een herinnering om je rookmelders regelmatig te controleren en te onderhouden.
27.
Wintertijd
Het is weer zover. De klok moet weer verzet worden. Goed nieuws: deze keer kan je een uurtje langer slapen!
27.
Dag van de stilte
Ssst... op de Dag van de Stilte vieren we de kunst van het stil zijn. Een perfecte dag om je te verstoppen voor die collega die altijd te veel praat.
28.
Nacht van de nacht
Wanneer het donker wordt, begint de pret - of de slaap. Op de Dag van de Nacht vieren we alles wat nachtelijk is.
28.
Nationale dag van de animatie
Een dag om je favoriete tekenfilms en animatiefilms te eren.
29.
Internationale dag van het internet
Waar zouden we zijn zonder internet? Waarschijnlijk verdwaald, ongeïnformeerd en met veel minder kattenvideo's.
29.
Wereld psoriasis dag
Een dag om bewustzijn te verhogen over psoriasis en de impact ervan op de levens van mensen.
30.
Dag van de decolleté
Vandaag is de dag om wat huid te laten zien en je decolleté te vieren. Of je nu kiest voor een diepe V-hals of een subtiele glimp. Maar onthoud, de beste accessoire is altijd je glimlach.
30.
Dag van de checklists
Een ode aan de handige to-do lijstjes. Wat voor lijstjes gebruik jij? Naast deze super handige pagina natuurlijk.
31.
Halloween
Traditioneel gezien is het over komen waaien vanuit Ierland, VK, VS & Canada. Ook in eigen land worden pompoenen en enge kostuums steeds meer gezien. Zorg dus maar dat je snoep in huis hebt…
31.
Hervormingsdag
Een dag om de Protestantse Reformatie te herdenken, gemarkeerd door Martin Luthers 95 stellingen in 1517.
31.
Wereldspaardag
Grijp je spaarvarken, want het is Wereldspaardag! Een dag om jezelf te herinneren aan al die keren dat je zei 'ik begin morgen met sparen'.

November

01.
Allerheiligen
Op deze dag herdenken we dierbare overledenen en heiligen. Een moment om stil te staan bij de herinneringen die voor altijd in ons hart blijven.
01.
Wereld veganisme dag
Een dag om de voordelen en diversiteit van vegetarisme te verkennen.
01.
Movember
Een jaarlijks terugkerend evenement waarin aandacht gevraagd wordt voor prostaatkanker, teelbalkanker en de gezondheid van de man in het algemeen. Dus: laat jij ‘m staan onder je neus?
03.
Dag tegen rugpijn
Rugpijn? Dat is gewoon je rug die even wil laten weten dat hij ook bestaat! Geef 'm wat aandacht vandaag.
03.
Sandwich day
Op Sandwich Dag eren we de ultieme uitvinding van de luie kok: het belegde broodje. Of je nu een boterham met kaas of een culinair meesterwerk maakt, vandaag is de dag om je broodje te eren.
03.
Cliché dag
Het mag vandaag. Normaal proberen we ‘m zoveel mogelijk te vermijden. Gooi daarom alléén vandaag met opmerkingen die zo vaak gebruikt worden dat niemand erop zit te wachten.
05.
World tsunami awareness day
Een dag om het bewustzijn over de gevaren van tsunami's te vergroten en het belang van rampenparaatheid te benadrukken.
07.
Hug a bear day
Wij raden aan om voor een teddybeer te gaan!
07.
Men make dinner day
Vandaag bereiden de mannen het avondmaal. Wees voorbereid op een culinair hoogstandje!
07.
Dag van BHV
Veel bedrijven hebben meerdere werknemers in dienst die bedrijfshulpverlener zijn. Zij staan je dan ook te hulp als het nodig is. Leuk om ze eens te bedanken.
08.
Dag van de stralende beroepen
Een dag om de professionals in de radiologie en nucleaire sector te eren.
08.
Wereld urbanisme dag
Een dag om de rol van planning in het creëren van leefbare steden te erkennen.
09.
Dag tegen fascisme an antisemitisme
Een dag van herdenking en actie tegen fascisme en antisemitisme.
09.
Dag van de uitvinders
De verjaardag van uitvindster Hedy Lamarr. Ook Nederland heeft veel uitvindingen op z’n naam staan. Wat dacht je van de flitspaal…
09.
Wereld vrijheidsdag
Een dag om de val van de Berlijnse Muur te herdenken en de waarde van vrijheid te vieren.
09.
International Guinness World Records day
Een jaarlijkse viering van recordbrekers. Veelal rare skills. Die tijdens een bedrijfsquiz nog eens van pas kunnen komen.
10.
Dag van de mantelzorger
Een dag om de toewijding en het harde werk van mantelzorgers te erkennen.
10.
World science day for peace and development
Op World Science Day, laten we de nerd in ons los! Of je nu een fan bent van de Big Bang Theory of gewoon graag dingen in het lab opblaast.
11.
Sint Maarten
Sinte, sinte Maarten de koeien hebben staarten de meisjes hebben rokjes aan. Daar komt Sint Martinus aan Sinte, sinte Maarten de koeien hebben staarten geef een appel of een peer dan kom ik dit jaar niet meer. Hoor ons zingen op de stoep voor een handje vol met snoep
11.
Elfde van de elfde
Omcirkelt in de agenda van menig collega. Op veel plaatsen wordt de nieuwe prins carnaval bekend gemaakt. 11 is niet voor niets het ‘gekkengetal’.
11.
Vrijgezellen dag / Singles day
In het leven gebracht door jongeren die met trots vrijgezel zijn. Nummer 1 staat dan ook symbool voor alleen zijn. Vier het!
12.
Wereld longontsteking dag
Een dag om aandacht te vragen voor de impact van longontsteking en het belang van preventie en behandeling.
13.
World kindness day
Een internationale viering die in 1998 geïntroduceerd is. Ons advies? Doe gewoon eens lief tegen elkaar.
14.
Wereld diabetes dag
Een dag om bewustzijn te verhogen over diabetes en de impact ervan op het individu en de samenleving.
14.
Dag van de gebruiksvriendelijkheid
Vandaag vieren we alle dingen die niet komen met een handleiding van 500 pagina's en webshops waar je gemakkelijk alles vind wat je zoekt.
15.
Koningsdag België
De verjaardag van de koning in België. Wie dat is? Geen idee, maar hij is wel jarig op deze dag.
15.
Dag van de ondernemer
Bedank ondernemers voor hun doorzettingsvermogen en vier het ondernemerschap. Bedankt ze eens door nét dat beetje aandacht te schenken.
15.
I love to write day
Of het nu gaat om epische romans of boodschappenlijstjes, op I Love to Write Dag eren we alle schrijvers. Pak je pen, of je toetsenbord, en laat de woorden stromen - zelfs als het alleen maar is om te klagen over de afwas.
16.
Trouw aan jezelf dag
Vandaag is de dag om je eigen unieke zelf te vieren. Of je nu houdt van disco, heavy metal of een stille wandeling in het park, wees vandaag extra 'jij'.
16.
Intocht Sinterklaas
Traditiegetrouw komt de grote kindervriend in zowel Nederland als België aan vanuit Spanje. De pakjesboot is na trammelant tóch aangekomen. En de daken worden vervolgens weer druk bezocht om de cadeaus te bezorgen.
16.
Internationale dag van de verdraagzaamheid
Een dag om die ene collega die altijd te luid spreekt of je pen 'leent' te tolereren.
17.
Internationale studentendag
Vandaag vieren we het studentenleven: de kunst van het overleven op instant noodles, het vermijden van ochtendlessen en het meesterlijk uitstellen van deadlines.
17.
Unfriend day
Op Unfriend Day nemen we afscheid van die Facebook-vrienden die we eigenlijk nooit echt hebben gekend. Een dag om je sociale media op te schonen en 'tot ziens' te zeggen tegen die ene persoon die alleen maar vakantiefoto's post.
18.
Europese antibiotica dag
Een dag om het bewustzijn te verhogen over het juiste gebruik van antibiotica en de strijd tegen antibioticaresistentie.
19.
Internationale mannendag
Jaarlijkse feestdag uit 1992. Inmiddels nemen 79 landen deel. En zeg nou zelf: wat is er nou aan een wereld zonder mannen?
19.
Dag tegen kindergeweld
Een dag om ons in te zetten tegen geweld jegens kinderen in alle vormen.
19.
Wereld toilet dag
Een dag om het belangrijkste 'kamertje' in huis te vieren. Wereld Toilet Dag herinnert ons eraan hoe luxe het is om een toilet te hebben - en om niet te vergeten de rol te vervangen.
19.
Have a bad day day
Soms is het ook wel lekker om ergens op te klagen, dus geniet deze dag van de momenten dat het slecht gaat.
20.
Internationale dag van de rechten van het kind
Een dag om de rechten en het welzijn van kinderen wereldwijd te vieren en te beschermen.
21.
Wereld hallo dag
Hallo, Hola, Hello, Olá, Aloha, 안녕하세요
21.
Wereld dag van de filosofie
Denk vandaag na over het nut en de essentie van deze dag.
21.
Wereld televisie dag
De VN heeft dit uitgeroepen om aandacht te vragen voor de invloed van televisie. Sinds 1996 staan we hier jaarlijks bij stil. Ook tijd voor een wereld Netflix dag?
23.
Thanksgiving
De dag waarop we onze familie en vrienden bedanken voor hun aanwezigheid De dag voor het vermijden van vragen over je liefdesleven.
25.
Internationale dag ter uitbanning van geweld tegen vrouwen
Een belangrijke dag om actie te ondernemen en bewustzijn te verhogen over geweld tegen vrouwen.
29.
Black friday
Ontstaan – net zoals veel feestdagen – in de VS. Altijd op de dag na Thanksgiving. Direct hét begin van een seizoen vol kerstaankopen.
29.
Sint Pannekoek
De dag waarop we traditioneel onze pannenkoeken als hoeden dragen.
30.
Niet-winkel dag
Een dag om je portemonnee dicht te houden en de drang naar detailhandeltherapie te weerstaan.
30.
Verjaardag Chat-GPT
"Vandaag vieren we de verjaardag van ChatGPT! Een toast op de kunstmatige intelligentie die ons helpt, leert en vermaakt!" Je kunt wel zien dat ChatGPT deze tekst zelf heeft geschreven.

December

01.
Wereld aids dag
De dag om mensen zich meer bewust te laten worden van de ziekte Aids.
01.
Start winter (meteorologisch)
Volgens meteorologen en klimatologen is dit de enige échte start van de winter. Niet te verwarren met de enige échte geliefde drank die tijdens deze periode afgetopt wordt met een dikke laag slagroom.
02.
Cyber Monday
Een marketingterm online winkels een antwoord geven op Black Friday. De extreem hoge (én misleidende) kortingen bij winkels zijn los. Shoppen maar!
02.
Internationale dag van de afschaffing van de slavernij
Een dag om de afschaffing van slavernij te herdenken en te reflecteren op het voortdurende streven naar gelijkheid en gerechtigheid.
03.
Internationale dag van de mensen met een beperking
Vandaag vieren we de diversiteit, vaardigheden en prestaties van mensen met een beperking.
04.
Internationale dag van de cheetah
Snel, sneller, snelst! Op de Dag van de Cheetah eren we deze supersnelle katachtigen. Vandaag mag je best opscheppen over je 'cheetah-snelle' reflexen, zelfs als je eigenlijk meer een luipaard op de bank bent.
05.
Pakjesavond
Steek de kachel níet aan. Voorkom dat de cadeaus verbrand worden. En zorg dat er ramen aanwezig zijn waarop geklopt kan worden.
05.
Wereld bodem dag
Een dag om het belang van gezonde bodems en duurzaam landgebruik te erkennen.
05.
Internationale dag van de ninja
Tijd om je innerlijke ninja los te laten! Op Dag van de Ninja kun je geruisloos door het huis sluipen en je ninja-vaardigheden oefenen. Maar vergeet niet, een echte ninja wordt nooit betrapt op het stelen van koekjes!
07.
Internationale vrijwilligersdag
Door de VN uitgeroepen. Landelijk & regionaal krijgen vrijwilligers hun (welverdiende) waardering. Overweeg zelf ook eens om vrijwilliger te worden.
07.
Verjaardag prinses Amalia
Een speciale dag om de verjaardag van Prinses Amalia te vieren.
09.
Internationale dag tegen corruptie
Vandaag zeggen we 'nee' tegen corruptie, maar 'ja' tegen transparantie. Op de Dag tegen Corruptie herinneren we onszelf eraan dat eerlijkheid duurt het langst, zelfs in Brabant waar de worstenbroodjes altijd boven tafel komen.
10.
Dag van de rechten van de mens
Een dag om stil te staan bij de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.
10.
Dag van de kleine schrijver
Een dag om jonge schrijvers en hun creativiteit te vieren.
10.
Uitreiking Nobelprijs
De Nobelprijzen worden jaarlijks op 10 december uitgereikt in Zweden.
11.
Internationale dag van de bergen
Een dag om de majestueuze bergen van onze wereld te eren. Ook de heuvels mogen bejubeld worden.
12.
Dag van de vrachtwagenchauffeur
Alle hardwerkende vrachtwagenchauffeurs mogen wel eens in het zonnetje gezet worden. De rijdende kracht van veel bedrijf. Altijd op (de) weg om je te helpen.
13.
Paarse vrijdag
Paarse Vrijdag is een dag om steun te betuigen aan LGBT+ jongeren. Draag paars om inclusiviteit en acceptatie te bevorderen, en laat zien dat iedereen zichzelf mag zijn.
14.
Dag van de aap
Vier vandaag de dag van het dier waarvan we afstemmen. Bij sommige kun je dat beter terugzien dan bij andere.
15.
Naturalisatie dag
Een dag om nieuwe burgers te verwelkomen en te vieren.
15.
Internationale dag van de thee
Zet de ketel maar op, het is Dag van de Thee! Laat de koffie vandaag staan en geniet van een kopje thee.
15.
Koninkrijk dag
Koninkrijk Dag is een gelegenheid om de geschiedenis en eenheid van het Koninkrijk der Nederlanden te vieren.
15.
Ugly sweater day
Ga op zoek naar de lelijkste trui in je garderobe. Vraag aandacht voor goede doelen. En… zo erg is het niet met de kersttruien in het vooruitzicht.
18.
Internationale migranten dag
Internationale Migranten Dag erkent de bijdragen en uitdagingen van migranten over de hele wereld.
20.
Internationale dag voor menselijke solidariteit
Een dag om de universele waarden van menselijke solidariteit te vieren.
21.
Dag van de korte film
Op de Dag van de Korte Film, waarom zouden we ons concentreren op lange verhalen? Vandaag is de dag voor films die kort maar krachtig zijn, ideaal voor onze moderne goudvisachtige aandachtsspanne.
21.
Wereld orgasme dag
De dag van komen maar is er ook een dag van gaan?
21.
Start winter (astreologisch)
Haal je warmste truien en sokken maar tevoorschijn, want de winter is hier! Een tijd voor sneeuwpret, warme chocolademelk, en de jaarlijkse vraag: 'Waar heb ik mijn handschoenen ook alweer gelaten?
21.
Kortste dag
De kans is groot dat je ’s ochtends in het donker naar werk vertrekt. Om ’s avonds ook weer in het donker thuis te komen. Gelukkig is dit de (aller)kortste dag van ’t jaar!
21.
Kerstvakantie
De periode van het jaar waarin we ineens lief voor elkaar (moeten) zijn.
24.
Kerstavond
Een avond vol gourmetten, bordspelletjes, kerstmuziek en de film Home Alone.
25.
Chanoeka
Tijdens de acht dagen van Chanoeka vieren de joden dat ze de grote tempel in Jeruzalem weer voor hun eigen godsdienst mochten gebruiken.
25.
Kerst
Het Christelijke kerstfeest is voor veel families reden genoeg om het gourmetstel van zolder te halen. Tafel gezellig met de (schoon)familie. En zorg ervoor dat je nét iets teveel eet.
25.
Top2000
Sinds 1999 jaarlijks georganiseerd door NPO Radio 2. Onmiskenbaar gekoppeld aan de tijd tussen Kerst en Oud & Nieuw. Geniet van de tijdloze plaatjes.
28.
Dag van de onnozele kinderen
Op die dag herinnert de Katholieke Kerk zich het martelaarschap van de onschuldige jongetjes van Bethlehem, die op last van koning Herodes de Grote werden gedood.
31.
Oudejaarsdag
Zo… Dit jaar ging snel hé? tussen de oliebollen en het vuurwerk kun je nog 1 dag terugblikken op het afgelopen jaar.

Hoe maak ik inhakers?

Handig, zo’n inhaakkalender. Je content voor ’n heel jaar zó voor het invullen. Of toch niet? Nou, nee. Want een inhaker kán een leuke contentvorm zijn. Als je ’t goed doet. Maar waarschijnlijk heb je veel interessantere, informatievere of gewoon leukere dingen te vertellen. Content waarmee je je doelgroep écht weet te raken, inspireren, overtuigen of zelfs tot een aankoop weet te verleiden. Met een contentstrategie verzamel je die verhalen en leg je vast hoe je ze vertelt. En een inhaker kan zo’n verhaal zijn – maar is nooit hét verhaal. Weet jij nog niet welke verhalen je te vertellen hebt? Dan moeten we snel eens een lunchsessie plannen!

Stappenplan

Verhalen helder? Dan is ’t tijd om aan de slag te gaan. Wij helpen je met maken van een juiste inhaker in 5 stappen.

  1. Kies de juiste toon. Ga na wie je doelgroep is. En hoe je ze vervolgens aan moet spreken om te raken, inspireren, overtuigen óf te verleiden tot een aankoop.
  2. Ga voor de juiste woorden. Afhankelijk van het doel moet dit ‘n emotionele snaar raken. Of juist een serieuze toon aanslaan.
  3. Creëer overzicht. Zo lui als wij mensen zijn, lezen wij vaak niet alle informatie. Zeg nou zelf, heb jij alle tekst van deze pagina gelezen? Zorg dat je doelgroep de belangrijkste informatie níet kan missen.
  4. Zorg voor creativiteit. De boodschap moet goed overkomen, neem dan ook de tijd om d’r écht iets moois van te maken.
  5. Heb de behoefte van de doelgroep helder. Zorg voor meerwaarde, geef je doelgroep als het ware ‘n cadeautje.

Inhaakmomenten

Kom je lunchen?

Wat is juist voor jou? Dat maken we graag behapbaar! Daarom nodigen we je uit voor een lunchsessie. Met een (worsten)broodje in de hand bespreken we jouw doelen. En heb je alleen honger naar resultaat? Dan spreken we ‘gewoon’ af.

Afspraak maken! 🥐