Waar ben je naar op zoek?

Kop 2 met zoekwoord als enkelvoud in een zinsvorm

Een aanvullende omschrijving over dit onderwerp waarin ingegaan wordt op bijvoorbeeld de voordelen, eigenschappen of toepassingen van het product. In deze alinea met tekst wil je aanvullende content ontwikkelen die door zoekmachines wordt geïndexeerd. Onze ervaring leert dat op een categoriepagina 400 tot 500 woorden volstaan met een dichtheid van 5%. Dat betekent dus dat het zoekwoord waarvoor de categorie wordt geoptimaliseerd 20 tot 25 keer naar voren mag komen.

Kop 2 met zoekwoord als meervoud in een zinsvorm

Veelal zie je teksten met 2 tot 3 alinea’s waarin aanvullende uitleg staat over de getoonde producten. Wat voor de optimalisatie van de interne linkstructuur echter ook relevant is, is om te zorgen voor deeplinks naar producten of andere categorieën. Zo kun je linken naar een product maar ook naar een subcategorie of een landingspagina die gerelateerd is aan het onderwerp van deze pagina. Ook hier geldt dat een alinea meestal niet langer is dan 5-7 regels.

Afsluitende kop 2 met [zoekwoord kopen]

Als afsluiting zie je vaak een koptitel met daarin het woordje ‘kopen’ toegevoegd. Omdat dit bij webshops een veelgebruikte zoekterm is en vaak duidt op een hogere kans op conversie wil je vaak op dergelijke woorden meer focus leggen. Het gaat erom dat je de belangrijkste zoekwoordcombinatie naar voren brengt op een pagina, dat hoeft niet per se het woordje ‘kopen’ te zijn.

Een lijst van merken, een lijst van vragen en antwoorden (FAQ) of relevante tips en advies al dan niet aangevuld met een fotoalbum zie je ook regelmatig als afsluiting van een categoriepagina. Tot slot zie je dat vaak de laatste alinea of regel afsluit met een call-to-action of deeplink naar de contactpagina, het blog of de klantenservice.

Kom je lunchen?

Wat is juist voor jou? Dat maken we graag behapbaar! Daarom nodigen we je uit voor een lunchsessie. Met een (worsten)broodje in de hand bespreken we jouw doelen. En heb je alleen honger naar resultaat? Dan spreken we ‘gewoon’ af.

Afspraak maken! 🥐