Waar ben je naar op zoek?

14.06.2016
7 minuten
Marketing

Wat zijn de duurste Google-zoekwoorden van Nederland?

Juist Redactieteam

Het grootste deel van de omzet (en dus het resultaat) van Google is afkomstig uit advertentie inkomsten. De adverteerder betaald dan per klik een bepaald bedrag aan Google. Welk bedrag dit is hangt af van de zoekopdracht én de concurrentie die hierbij komt kijken. Wij lichten de duurste zoekwoorden van Google in Nederland toe.

Top 10 duurste zoekwoorden van Nederland

  1. Verzekering (zoals “verzekering oldtimer”, “spaarverzekering”)
  2. Hypotheek (zoals “hypotheekakte en leveringsakte”, “afspraak hypotheekadviseur”)
  3. Lening (zoals “persoonlijke lening online”, “snelle zakelijke lening”)
  4. Auto (zoals “audi webshop”, “skoda superb scout”)
  5. VPN (zoals “5eurovpn”, “cloud vpn”)
  6. Crypto (zoals “bitmex trade”, “crypto 500”)
  7. Trading (zoals “etoro s&p 500”, “plus 500 web trader”)
  8. Hosting (zoals “your hosting pakketten”, “hostnet pakketten”)
  9. Eten bestellen (zoals “restaurant thuisbezorgen”, “3 gangen menu thuisbezorgd”)
  10. Donor (zoals “sanquin donor”, “plasma donor worden”)

Zoals je merkt: verzekeringen, hypotheken en leningen spannen de kroon. Daar ligt dan ook het grote geld in Google. Niet voor niets, omdat er ook enorm veel geld omgaat in deze branche. Ook de contracten worden vaak voor (tientallen) jaren afgesloten.

Eten bestellen kan wél als opmerkelijk worden beschouwd. De afgelopen jaren zijn er recordomzetten gedraaid. Combineer dit met een enorm hoge CLV (Customer Lifetime Value). En de verklaring voor een duur zoekwoord in Google is – zo goed als – verantwoord.

Welke specifieke zoekterm staat op nummer één? Dat is “verzekering oldtimer”. Eén klik hierop kost de adverteerder maar liefst €812,75. Dit zegt direct iets over de koopkracht van de oldtimer bezitter. En hoe duur het is om de oldtimer te laten verzekeren.

Kom je lunchen?

Wat is juist voor jou? Dat maken we graag behapbaar! Daarom nodigen we je uit voor een lunchsessie. Met een (worsten)broodje in de hand bespreken we jouw doelen. En heb je alleen honger naar resultaat? Dan spreken we ‘gewoon’ af.

Afspraak maken! 🥐