Waar ben je naar op zoek?

22.07.2010
7 minuten
Marketing
Techniek

Welke verschillende sites zijn er?

Juist Redactieteam

Er bestaan veel verschillende sites. De een is gericht op verkoop. En de ander op informatie. Ook sites gericht op werving of persoonlijke branding zijn mogelijk. Zo valt er dus ook een behoorlijk lijstje van uiteenlopende sites samen te stellen. Uit onze ervaring weten wij dat de sites allemaal verschillen. De verschillen kunnen zowel op strategisch als functioneel niveau plaatsvinden. Hieronder hebben wij een mooi lijstje weergegeven waar deze verschillen duidelijk worden.

Website over een product

Marketing & (merk)beleving. Bij geen ander bedrijf staat dat zo centraal als bij Apple. Niet voor niets dus dat dit ook terug is te zien op de site van MacBook Air. De introductie kende de volgende site:

Website ‘customizen’

Onder ‘customizen’ verstaan wij een website aanpassen. Op basis van de voorkeuren van de bezoeker kan de inhoud en/of uitstraling dan ook verschillen. Twee mooie voorbeelden hiervan zijn BBC en iGoogle. Bij BBC zijn de posities te wijzigen via een eenvoudig drag-and-drop systeem. Zo kunnen ook de onderwerpen, kleurinstellingen, taalconfiguratie, etc. aangepast worden. Bij iGoogle kan ook de content aangepast worden, ditmaal via een RSS, sociale media, widgets en via een drag-and-drop principe.

Multimedia sites

Eén van de meest vooruitstrevende nieuwsportals ter wereld: CNN. Na een recente vernieuwing binnen het portal is het gehalte multimedia nog steeds erg hoog. De bezoekers lezen op deze manier niet alleen over het nieuwsbericht heen, maar ook de uitzending en fotorapportages krijgen zij hierbij te zien.

Een website voor propositie

Helder én duidelijk. Dat is het geval als een propositie van een site goed terugkomt. Independer doet dit als geen ander. Een site voor het vergelijken van autoverzekeringen, zorgverzekeringen en hypotheken.

Website met eenvoud


Iedereen heeft wel eens iets opgezocht in Google. Eenvoudiger kan niet. Toch?

Een website met toepassing

Albelli & Greetz. Twee goede voorbeelden van sites die als applicatie toe kan passen. Bij Albelli maak je een online fotoboek binnen een handomdraai. Bij Greetz ontwerp je zelf kaarten, om vervolgens via de post te versturen naar vrienden. Voor je het weet ligt ‘ie al bij hen in de brievenbus.

Transparantie in websites

Realtime inzicht in de koersen: Binck Bank biedt het aan met BinckCompleet. En (mede daarom) is het één van de meest gebruiksvriendelijke en complete beleggingssites van Nederland.

Wat zijn de wensen van de klant?

Denk vanuit de klant. Iets wat uitzendinggemist als geen ander doet. Bekijk je favoriete televisieprogramma terug. Opnemen is hierbij verleden tijd.

Wat is een themasite?

Waar iedereen aan denkt over het jaar 2010? Dat is ongetwijfeld het WK in Zuid-Afrika. Ook heeft dat bijzondere toernooi één van de meest speciale sites van het jaar opgeleverd. Een waar epicentrum van alles wat met het kampioenschap te maken heeft.

Een site voor een evenement?

Red Bull Air Race: één van de vele evenementen van het wereldberoemde energiedrankje. Ondersteund door een uitgebreide én interactieve website.

Wat is de doelgroep voor mijn site?


Vanuit dit principe is Nike aan de slag gegaan. En uitgekomen op NikeWomen.com. Een mooi voorbeeld hoe je een webshop richt op een specifieke doelgroep.

Kom je lunchen?

Wat is juist voor jou? Dat maken we graag behapbaar! Daarom nodigen we je uit voor een lunchsessie. Met een (worsten)broodje in de hand bespreken we jouw doelen. En heb je alleen honger naar resultaat? Dan spreken we ‘gewoon’ af.

Afspraak maken! 🥐