Waar ben je naar op zoek?

09.03.2011
7 minuten
Marketing

Waarom iedereen een goed LinkedIn account zou moeten beheren

Juist Redactieteam

Zoek jij iemand op op LinkedIn voordat je deze persoon in het echt ontmoet? Heus niet iedereen zal hier ‘ja’ op antwoorden, maar ook zeker een merendeel wel. Of je nu werkzoekende bent, een student bent of al een baan hebt, iedereen zou zijn/haar LinkedIn pagina op orde moeten hebben. Benieuwd waarom? Lees dan snel verder.

Het bepalen van de eerste indruk

Of je het nu fijn vindt of niet: internet speelt tegenwoordig een grote rol wat betreft het maken van nieuwe contacten. Zoals ik hierboven vertel, zullen veel mensen iemand op LinkedIn opzoeken voordat zij deze persoon in het echt ontmoeten. De eerste indruk van een persoon zal dus steeds vaker al online voor een deel worden gevormd. Natuurlijk kan dit niks zeggen over het innerlijk van iemand, maar wel kan er al een oordeel van iemand worden gevormd. Zorg er daarom voor dat je LinkedIn account beschikt over een verzorgde profielfoto met daarbij op z’n minst wat algemene informatie over jou.

LinkedIn is ook ideaal om je werk gescheiden te houden met je privé leven. Op je Instagram of Facebook pagina zullen waarschijnlijk gezellige kiekjes van vrienden, feestjes en drankjes voorbij komen. Door ook gebruik te maken van LinkedIn kun je dit gemakkelijk gescheiden houden.

Snel en makkelijk iemand zijn/haar werkervaring zien

LinkedIn is ideaal voor wanneer je snel iets werk gerelateerd over iemand moet weten. Je kunt op dit platform namelijk je volledige loopbaan in je account toevoegen. Zo kunnen de mensen die jou opzoeken direct zien wat ze van jou kunnen verwachten qua werkervaring. Daarnaast is het erg handig voor werkzoekende. Er zijn namelijk vaak tientallen vacatures te vinden op LinkedIn. Wel zo handig als je account dan helemaal up-to-date is!

Voor een up-to-date account is het belangrijk dat je een aantal zaken in je account opneemt. Zoals eerder gezegd is een verzorgde profielfoto belangrijk, daarnaast kun je ook een banner invoegen. Wanneer je een account op LinkedIn aanmaakt, wordt er automatisch een standaard banner voor je ingesteld. Dit is natuurlijk wat saai. Pas deze daarom aan naar iets wat jou kenmerkt en past bij je werk. Let er hierbij wel op dat deze afbeelding maar voor zo’n 1/3 zichtbaar is en op verschillende apparaten er anders uit kan zien!
Als laatste kun je ook een korte samenvatting in je account geven. Vermeldt hierin bijvoorbeeld wat je sterke punten zijn en wat jij belangrijk vindt. Zorg er wel voor dat het kort blijft.

Het kost misschien even tijd om alles goed te optimaliseren, maar je zult er zeker plezier mee hebben. Wanneer je een nieuwe functie, werkgever of stage hebt, vul dit dan gewoon gelijk aan in je account. Zo loop je nooit achter en is je account altijd actueel!

Kom je lunchen?

Wat is juist voor jou? Dat maken we graag behapbaar! Daarom nodigen we je uit voor een lunchsessie. Met een (worsten)broodje in de hand bespreken we jouw doelen. En heb je alleen honger naar resultaat? Dan spreken we ‘gewoon’ af.

Afspraak maken! 🥐