Waar ben je naar op zoek?

10.03.2023
7 minuten
Wij zijn Juist

“Je groeit eigenlijk ’n beetje op bij Juist”

Teun van den Heuvel

Ze is een verschrikkelijke Céline Dion-imitator, een degelijke FIFA-speler en een écht mensenmens. Maar Jessy is bovenal een goed voorbeeld van hoe je je binnen Juist kunt ontwikkelen. Tot Hoofd Social & E-mail, in dit geval. Dat ging ongeveer zo.

“Toen ik klaar was met mijn opleiding waren er niet zoveel vacatures als nu”, begint Jessy als haar gevraagd wordt hoe ze bij Juist terecht kwam. “De arbeidsmarkt was een stuk minder krap. Veel sollicitatiebrieven die ik de deur uit deed werden een afwijzing. ‘Te weinig ervaring.’ Op Indeed zag ik een vacature van Juist voorbijkomen en in eerste instantie was ik niet heel enthousiast, als ik eerlijk ben”, lacht Jessy. “Ik wist als Eindhovense niet eens waar Boekel lag. Maar: het was een baan, dus ik heb gesolliciteerd.”

Directeur Filip nodigde haar uit voor een gesprek. “Om acht uur ’s avonds was ik in Boekel. Ik dacht: ‘waar ben ik?!’. De poets liet me het kantoor binnen. Ik had een goed gesprek met Filip, die het wel in mij zag zitten. Daarna leerde ik tijdens de meeloopdag het bedrijf en de collega’s kennen. Die indruk was heel goed en gaf me het idee dat Juist een heel persoonlijk en informeel bedrijf is. Dat sprak me dus aan. En toen had ik ineens toch een baan in Boekel.”

Mensencultuur

Die keuze voelde meteen goed. “Toen ik hier net kwam werken had ik nog heel veel vragen. Maar iedereen stond vanaf het begin klaar om me te helpen. Mensen maken altijd tijd voor elkaar en doen hun best voor elkaar. Die cultuur proefde ik vanaf dag één en vandaag de dag is dat nog steeds zo. We kunnen het allemaal goed met elkaar vinden. Dat vind ik nog steeds het fijne aan werken bij Juist: de mensen zijn gewoon zó leuk. Hier heerst een dorpse cultuur… maar eigenlijk is het een mensencultuur.”

Wat Jessy ook fijn vindt: de platte organisatie. “Ik merk dat je hier écht geen nummertje bent. Natuurlijk zijn er wel ‘lagen’ in de organisatie, maar daar merk je niets van. Filip bijvoorbeeld vertrouwt op de expertise van zijn specialisten en is heel flexibel. En als je ideeën hebt, of dat nou gaat om je ontwikkeling, je functie of het opzetten van een compleet nieuwe dienst, ga je gewoon naar Filip toe en zegt hij: ‘doe maar’. Alles kan.”

Ook zoveel inspraak in je eigen ontwikkeling én die van je fijne werkgever? Dan moet je even lezen wat we je verder allemaal bieden als Advertising Specialist bij Juist!

Ik ben benieuwd, laat zien!

Fan

Tijdens het gesprek valt de naam van Filip regelmatig. Jessy krijgt een lach op haar gezicht als ze zijn naam noemt. Dat vraagt om opheldering. “Haha, ja, ik vind Filip heel leuk”, geeft Jessy toe. “Ik hecht nou eenmaal heel veel waarde aan mensen en de vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid die ik van Filip krijg vind ik heel prettig. Ik zag Filip trouwens in het begin echt als baas en was zenuwachtig voor gesprekken met hem. Ik vond trouwens bijna alles eng hier. Nu voel ik me helemaal op m’n gemak en zie ik Filip vooral als fijn mens.”

Een visie die iedereen moet horen van ambassadeur Jessy. “Door mijn verhalen is mijn familie ook fan van Juist”, bekent ze. “Mijn ouders zeggen bijvoorbeeld vaak: ‘het is goed geregeld daar bij Juist’. En mijn vriendinnen willen ook hier werken”, lacht Jessy. “Dat komt denk ik doordat ze vaak filmpjes zien van onze borrels, feestjes op Festyland of andere uitstapjes met het team. En dat ziet er vaak heel gezellig uit ja, omdat het ook gezellig ís.”

It’s all coming back to her now

Borrels, feestjes en Jessy zijn sowieso onlosmakelijk met elkaar verbonden. En dan met name door haar zangkunsten. “Oh god… ja, ik zong It’s all coming back to me now altijd in de auto in coronatijd. Vorig jaar met de carnavalsborrel, toen we allemaal als Filip verkleed waren, heb ik dat nummer van Céline Dion gezongen. Ik was niet eens heel dronken. Maar sindsdien ben ik Céline. Daarna kwam het supergezellige jubileumfeest en kreeg ik weer een microfoon in mijn handen gedrukt. Wéér Céline. En nu vragen collega’s me bij elk feestje om te zingen. Dan denk ik: vooruit maar weer…”

Opgroeien bij Juist

In de 3,5 jaar tijd dat Jessy bij Juist werkt is ze dus uitgegroeid tot een heuse Céline Dion-imitator. Maar ze is op veel meer vlakken gegroeid. “Ik ben best trots op mijn ontwikkeling sinds ik bij Juist werk. Als ik kijk hoe ik hier jaren geleden binnenkwam… er is veel veranderd. Natuurlijk is mijn kennisniveau in sneltreinvaart toegenomen, maar ik ben ook als persoon gegroeid. Je groeit eigenlijk een beetje op bij Juist.”

En met resultaat. Want Jessy maakte gretig gebruik van de eerdergenoemde, altijd openstaande deur van Filip om haar toekomstplannen te bespreken. “Ik hield me altijd veel bezig met adverteren op social media en had ideeën over hoe we dat beter konden doen. Daar heb ik een plan van gemaakt dat ik bij Filip heb neergelegd. Om dat plan uit te voeren ben ik gepromoveerd naar Hoofd Social & E-mail.”

Honger

En Jessy is hongerig naar nog meer – en dan bedoelen we niet haar geliefde Big Mac. “Vanuit mijn nieuwe rol ben ik al veel meer strategisch en tactisch bezig. Om daar nog meer verdieping aan te geven ben ik gestart met een opleiding Data driven contentmarketing, die deels vanuit het STAP-budget en deels door Juist wordt betaald. Die rond ik in oktober af.”

Zo is Jessy nog lang niet klaar bij Juist. Toch? “Nee, zolang ik het hier leuk blijf vinden ben ik er niet zomaar vantussen. Ik vind het nog veel te leuk hier: de mensen, de feestjes, de potjes FIFA met de mannen, mijn nieuwe functie… ik ben net aan iets nieuws begonnen. Uiteindelijk ben ik ook Boekel gaan waarderen, dus ik zit hier goed!”

Filip over Jessy

“Jessy is één brok energie. Daardoor blijft ze graag doorleren. Ze was één van de eersten in Nederland die haar Mailchimp Pro-certificaat behaalde. Ontwikkeling blijft belangrijk om uitdaging te houden, maar ook om het maximale resultaat voor klanten te behalen.”

Zie jij net als Jessy zo’n fijne werkplek wel zitten? En wil jij ook de ruimte krijgen om je als Advertising Specialist te ontwikkelen op jouw manier? Dan móet je de vacature even lezen. Zeker als je van worstenbroodjes houdt.

Naar de vacature!

Kom je lunchen?

Wat is juist voor jou? Dat maken we graag behapbaar! Daarom nodigen we je uit voor een lunchsessie. Met een (worsten)broodje in de hand bespreken we jouw doelen. En heb je alleen honger naar resultaat? Dan spreken we ‘gewoon’ af.

Afspraak maken! 🥐