Waar ben je naar op zoek?

13.04.2017
7 minuten
Marketing

Google algoritme update “Fred”

Juist Redactieteam

Google brengt regelmatig nieuwe updates uit voor het algoritme wat wordt ingezet om zoekresultaten te tonen. Elke paar maanden wordt het algoritme van Google weer geüpdatet om de kwaliteit van de zoekresultaten te verbeteren. De details van deze updates geven ze natuurlijk niet zomaar vrij. Maar gelukkig zijn er genoeg knappe SEO koppen die door analyses op grote schaal kunnen achterhalen waar deze laatste “Fred” update zich op richt.

Yabba-Dabba-Doo!

De eerste tekenen van deze update verschenen op 7/8 maart en later deze maand volgde nog een grote golf van veranderingen in de indexaties. Volgens verschillende bronnen waaronder in de Search Quality Evaluator Guidelines heeft deze update effect op de volgende onderdelen:

  1. Oppervlakkige content
  2. Overmatig adverteren
  3. Overmatig gebruik van affiliate links
  4. Sommige lokale bedrijven

Het komt er dus op neer dat als Fred je content ziet als inhoudsloos, outdated of vol met advertenties je posities gaat verliezen.  Er is niet echt een hele goede reden waarom deze Update ‘Fred’ wordt genoemd en blijkt uit een grapje te komen van een medewerker van het Google quality team.

Wat te doen?

Volgens Google komt het grotendeels neer op de kwaliteit van de content en willen ze iedereen met deze update activeren om heel kritisch naar de huidige content te kijken. Is deze nog actueel? Voegt het (echt) iets toe?

Wat betekent dat er geen simpele oplossing is, geen meta tag die de kwaliteit zou kunnen verhogen. Het is eigenlijk meer in het algemeen, waarschijnlijk dat je een stap terug moet nemen, vraag willekeurige mensen, die geïnteresseerd zijn in dat onderwerp/product, om je website eens eerlijk te beoordelen. Doe in ieder geval alles wat nodig is om de algehele kwaliteit van je website te verbeteren. Alleen een tekst herschrijven gaat geen verschil maken, probeer het wat dieper te zoeken en een echte meerwaarde te creëren.

Moet jij je zorgen gaan maken?

Deze update heeft gelukkig niet bij iedereen schade aangericht. Maar als jij in je statistieken van het organische verkeer een kleine verandering kunt waarnemen rond 7 maart of rond 16 maart dan kan het wel eens zijn dat Fred hier en daar wat klappen heeft uitgedeeld…

Kom je lunchen?

Wat is juist voor jou? Dat maken we graag behapbaar! Daarom nodigen we je uit voor een lunchsessie. Met een (worsten)broodje in de hand bespreken we jouw doelen. En heb je alleen honger naar resultaat? Dan spreken we ‘gewoon’ af.

Afspraak maken! 🥐