Zo krijg je een link van een domain authority ‘100’

door
29 januari 2013
Leestijd: 2 minuten

Heb je jezelf al ooit afgevraagd wie het http protocol of de welbekende “www.” heeft verzonnen? Sir Tim Berners-Lee is de persoon verantwoordelijk voor deze befaamde internet termen. Deze tot ridder geslagen man heeft in 1991 deze term bedacht en toegepast op het web. De rest is geschiedenis.

Sir Tim heeft vervolgens W3C opgericht (World Wide Web Consortium), een organisatie die de coderingen zoals html, xhtml, xml en css beheert. Niet de minst onbelangrijke organisatie voor het internet kun je wel stellen. Het doel van W3C is om ervoor te zorgen dat alle website met dezelfde semantiek zijn ingericht. Met semantiek wordt het gebruik van de codes bedoeld.

Makkelijk gezegd zorgt W3C ervoor dat het web geen zooitje wordt van allerlei verschillende soorten codes.

Maar wat heeft deze W3C nu te maken met een link van een DA van 100?
Je kan je voorstellen dat de website van W3C een van de meest belangrijke websites op het web is. Als linkbuilder is dit een uiterst interessante plek om een linkje te hebben staan. Maar waarom zou deze gigant van een website nou een linkje willen plaatsen naar jouw website? Een heel logisch antwoord op deze vraag is natuurlijk: geld.

W3C is op zoek naar donateurs in goederen of in geld. In ruil voor je donatie plaatsen ze een link naar eigen invulling op hun website. En wel op deze pagina.
Het domein www.w3.org heeft maar liefst een DA (Domain Authority) van 100. Dit is de maximaal haalbare autoriteit op het web en zorgt ervoor dat een link erg waardevol is voor jouw website. Hoe hoger de DA hoe beter de link.

Wat kost die link dan?
Technisch gezien koop je die link niet. Je maakt een donatie en als dank voor je donatie krijg je een link. Het bedankje van W3C is echter wel maar 1 jaar geldig. Alleen Major supporters krijgen de link als bedankje. En om een Major supporter te zijn moet je een donatie maken van minimaal ***tromgeroffel*** $ 2.500,-

Er is ook de mogelijkheid om een premium supporter te worden, waarbij je een donatie kan maken van minimaal $10.000,- Het grootste voordeel van een premium supporter is dat je dan ook je logo bij je link mag zetten.

Koopje toch?

0 Reacties

Geef een reactie