Importeer Analytics gegevens in AdWords

door
16 oktober 2012
Leestijd: 2 minuten

Analytics naar AdWords

Sinds kort is het mogelijk om  in AdWords extra informatie te activeren, om je optimalisatie beslissingen nog makkelijker te kunnen nemen. Dit geeft SEA-marketeers sneller inzicht  in de kwaliteit van de campagnes.

Op alle niveaus, campagne-, advertentiegroep-, advertentie- en zoekwoordniveau,  is het sinds kort mogelijk om extra kolommen toe te voegen. Het gaat om een drietal kolommen: ‘Bouncepercentage’, ‘Pagina’s / bezoek’ en ‘Gemiddelde bezoekduur’. Iemand die al de nodige ervaring heeft met het optimaliseren van Adwords-campagnes heeft natuurlijk altijd een extra tabblad openstaan met daarin Google Analytics. Nu de extra gegevens beschikbaar zijn in AdWords is het nog niet zo ver dat je deze kan sluiten. Wel heeft deze verandering in de AdWords interface het makkelijker gemaakt om sneller optimalisatie beslissingen te nemen. Zonder constant te schakelen tussen Adwords en Analytics kan je snel zien of de bepaalde campagne, advertentiegroep, advertentie of het zoekwoord ook echt iets oplevert op de website.

Hoe schakel je deze Analytics gegevens in?

Voorheen ging de data tussen AdWords en Analytics maar één richting op; als je de 2 accounts al aan elkaar had gekoppeld. Heb je deze koppeling al staan dan kan je in Analytics gegevens zoals CTR’s, vertoningen en kosten uit Adwords halen. Om deze data in twee richtingen te laten stromen moet er een eenzijdige koppeling zijn. Kijk hier voor het instellen van de eenzijdige koppeling.

De Analytics gegevens in Adwords importeren gaat als volgt:

Ga in je Adwords-account naar het uitvalmenu ‘Mijn account’ en kies voor ‘Gekoppelde accounts’.

Stap 1 Analytics data importeren

Rechts in het menu op deze pagina staat onder ‘Gekoppelde accounts’ de optie ‘Google Analytics’. Ga naar deze pagina.

Stap 2 Analytics data importeren

Nu is het alleen een kwestie van het juiste Analytics account selecteren en de gegevens opslaan.

Als je de koppeling hebt gemaakt is het alleen nog maar een kwestie van het toevoegen van de kolommen. Op de ouderwetse manier, in je overzicht naar keuze.

 

0 Reacties

Geef een reactie