Direct berichten op Google met Posts

door
3 juli 2017
Leestijd: 2 minuten

Met Google Posts biedt Google een functie om direct content op Google te tonen bij je ‘Mijn Bedrijf’ vermelding. Deze berichten komen dus direct in beeld als iemand zoekt op je bedrijfsnaam of gerelateerde zoekwoorden.

In januari 2016 is deze functie gelanceerd voor de presidentskandidaten, zodat zij snel en eenvoudig (nieuws)berichten konden delen. Bijkomend voordeel was dat deze goed zichtbaar op de pagina met zoekresultaten naar voren kwamen.

In maart vorig jaar konden enkele bedrijven testen met deze nieuwe functie, en een jaar later kwam de functie beschikbaar voor bioscopen, musea en sportclubs in de Verenigde Staten.

Sinds 22 juni van dit jaar is Google Posts ook beschikbaar in Nederland, mits je een Google Mijn Bedrijf account hebt. Op deze manier kun je berichten, evenementen, acties of notificaties direct aan de rechterkant op Google publiceren.

Weten hoe je een Google Post kunt toevoegen?

Via je Google Mijn Bedrijf vermelding kun je eenvoudig een ‘bericht’ toevoegen, volg daarvoor onderstaande stappen:

1. Ga naar Google Mijn Bedrijf (https://www.google.nl/intl/nl/business/) en log in
2. ​Scroll naar beneden naar locaties en klik bij de vermelding van je keuze op Locatie beheren

3. Klik in het linkermenu op ‘Berichten

4. Klik onderin op op de blauwe button om een nieuw bericht te maken

Je kunt nu het bericht opmaken en voorzien van een titel, afbeelding en evt. doorlink. Je kunt standaard kiezen uit 5 opties om een link toe te voegen aan je bericht:

  • Meer informatie
  • Reserveren
  • Registreren
  • Bestellen
  • Bekijk aanbod

Na het invoeren kun je een voorbeeld weergeven voordat je deze daadwerkelijk publiceert. Na publicatie kun je je bericht direct terugvinden op Google 🙂

Google lijkt hiermee in te spelen op de wens van veel gebruikers om snel en realtime informatie te delen. Deze optie geeft eigenaren van een Mijn Bedrijf vermelding in ieder geval de vrijheid om meer ruimte op de pagina met zoekresultaten zelf te beheren zonder tussenkomst van Google. Wat ons betreft een mooie ontwikkeling!

 

0 Reacties

Geef een reactie